Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Souboj titánů: Krásná Andromeda ostrouhá mrkvičku

17.04.2010   Michaela Wilhelmová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Souboj titánů: Krásná Andromeda ostrouhá mrkvičkuHrátky na šachovnici Olympanů jsou zpět! Kultovní trhák Souboj titánů se konečně dočkal slibovaného přetočení v duchu nejmodernějších efektů. Svalnatý Perseus v podobě Sama Worthingtona bude tentokrát na krátko a nejkrásnější z pozemských žen, Andromeda, ho upoutá asi tolik, co sám Kraken...

Měl to být trhák, který zláme rekordy. Sázka na jistotu. Peníze do kapsy svým otcům určitě vrátí. Fandy Souboje titánů ale příliš nenadchne. Olymp i města připomínají levné ateliérové pohádky z dob minulého režimu, které ostře kontrastují s vyspělou trikovou technologií příšer všeho druhu. Třást se budete před obřími štíry, zlobou Háda i přivolaným Krakenem. Jen mrštná Gorgona Medúza nabrala pohlednější tvářičku, kterou nezhatí ani klubko hadů a sexy hadovité tělo, jaké by jí mohla každá mořská panna závidět. Mužské oko dojde pokochání – leč, hlavně pozor, ať nezkamení!

 
Pod režisérskou taktovkou Louise Leterriera nelze čekat zázraky. Stačí se podívat na Francouzovo konto – Najdete v něm po jednom Asterixovi s Kleopatrou a samozřejmě nazelenalém Hulkovi. Na pověstnou špetku ironie naštěstí nezapomene ani tady. Několik vtipných hlášek na chvíli rozčeří vody dobrodružství připomínajícího gamebook a své slovo dostane i hrdina původní předlohy, sovička Bubo. Zažije doslovných pět vteřin slávy a jeden nevěřící pohled hlavního hrdiny, než je odmrštěna zpět do ateliérního zákulisí. Každý hrdina ale potřebuje své rádce. I ten polobožský. Perseus potká polobožskou Ió, svou rádkyni a doslovnou lásku až za hrob. Ostatně, sexy slečen není v amerických filmech nikdy dost, a tak může směle konkurovat i samotné Andromedě (Alexa Davalos). Vždyť jde přeci o Gemmu Artertonovou, hrdinku poslední bondovky, na kterou se můžeme těšit i v připravovaném Princi z Persie. 

  
Ženské křivky jdou ruku v ruce s dobrým výkonem. Alespoň natolik dobrým, kam to dovoluje scénář připomínající skládačku z mýtických kostiček. To muži již fanfáry čekat nemohou. Sam Worthington pochodující od čerta k ďáblu (v tomto případě od Háda ke Krakenovi) do své role nezapadne a neustále bude připomínat průměrného pěšáka z Tróji. Fakt, že si tvůrci filmu část vybavení propůjčí právě z tohoto snímku, jen dokreslí celé zmatené leporelo perfekcionismu trikařů a selhání ostatních složek. Olympané jsou archaičtí chováním i provedením a připomínají spíše science-fiction z 70.let. Hádes je prvoplánově zlý a jinak vrtkavý Zeus je tu najednou hodný a shovívavý, až se člověku chce zvracet. Divák jej v závěru může jen proklínat, neboť právě jeho vede ruka scénáristy, aby příběh zakončil slátaným happy endem, jenž má být snad metaforou vyústění některých starořeckých mýtů.

Verdikt? Milujete americké filmy, akční scény, ve kterých se hrdinové mlátí papundeklovým mečem (ano, klobouk dolů, vypadá skoro jako pravý), otcovské proslovy, na jaké by se nezmohl ani Franklin a lepé děvy okořeněné dávkou z fantasy? A to vše pěkně na modrozeleném pozadí, kam šikovné ručky běhající po klávesnici přidělají všechny ty živoucí odpornosti i velkoměsta? Pokud ano, platí pro vás hodnocení filmu 7/10 a na snímek jděte. Ovšem ani vám nelze nepřiznat, že slibované 3D nesahají Burtonovské Alence či tolik propíranému Avataru ani po puntík na ponožce. Rozdíl mezi 3D a 2D je u Souboje titánu tak nicotný, že se nevyplatí si připlácet.

Nu a co ti, kteří se ve výše zmíněném hodnocení nenašli? Pro vás tedy platí mé hodnocení snímku 5/10.

     
Souboj titánů
Clash of the Titans

Režie: Louis Leterrier
Hrají: Sam Worthington, Gemma Arterton, Mads Mikkelsen, Alexa Davalos, Liam Neeson


Premiéra: 15.4. 2010

Fota: moviecultists.com, www.filmofilia.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Pavlína Víznerová - 25.4.2010 - 14:52

Mám naprosto stejný názor! Reklama byla mnohonásobně lepší, než film samotný. Škoda.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.6015 s