Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Buffalo Bill…kdo že jsi byl?

12.05.2010   Kateřina Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Buffalo Bill…kdo že jsi byl?Legenda Divokého Západu, romantika, nostalgie-to vše v sobě mísí Buffalo Bill, další z velikánů, hodných seznámení s detektivem Murdochem.

Detektiv Murdoch, inspektor Brackenreid, Constable Crabtree a Dr. Ogdenová se přišli podívat na westernovou show, kterou pořádá legendární pistolník Divokého západu, Buffalo Bill Cody. Tentokrát mají ale pořádnou smůlu, stejně jako další diváci. Při pečlivě připravené střelecké produkci je jeden člen z týmu kaskadérů zabit. A jak Murdoch brzy zjistí, nebyla to nehoda, i když není jasné, kdo měl na vraždě zájem. Záliba inspektora Brackenreida v alkoholu způsobí, že začne navštěvovat pistolnici Annii Oakleyovou. Detektiv William Murdoch se zatím pokouší nalézt důležité vodítko pro vyřešení případu...

Zdroj: ČT


Někdy se trik prostě nepovede...


Velkolepé entrée druhé série Případů detektiva Murdocha zajišťuje výpravný Krotký, krotký, Západ, epizoda, v níž Murdoch zavítá do - pro něj nepříliš typického prostředí -westernové show legendárního Buffalo Billa. Nejenom pro ty mladší pojďme připomenout, jak že to s tímhle ostříleným mužem ve skutečnosti bylo.

Buffalo Bill, vlastním jménem William F. Cody, získal svou přezdívku díky 4280 skoleným bizonům, jejichž masem zásoboval hladové dělníky na stavbě budoucího Pacifického Expresu. Narodil se roku 1867 v Iowě. Přestože většinu života fungoval ve službách americké armády, byl to právě Divoký Západ, který miloval a jehož zásluhou jej dnes pamatují lidé po celém světě. Cody patřil mezi nejvšestrannější osobnosti druhé poloviny devatenáctého století. Jeho osud jej předurčil k nepřebernému množství rolí-lovcem počínaje, přes vozmistra, kočího, vojáka, manažera hotelu, posléze hercem a bavičem konče. Jeho legendární život poznamenaly takové okamžiky, jakými se stala slavná bitva blízko Little Big Hornu, vedená generálem Custerem. Svými výroky podpořil jak volební právo žen tak práva Indiánů, k nimž vzhlížel s největší úctou a kteří později účinkovali také v jeho vlastní show Buffalo Bill´s Wild West. Pojízdný cirkus slavného lovce, podle něhož se posléze psaly slavné „buffalobillky“, pobýval celé tři dekády v Evropě a stal se také jednou z hlavních atrakcí narozenin britské královny. Mezi své účinkující se Cody nezdráhal zařadit také ženy. Tou nejslavnější pak byla slavná ostrostřelkyně Annie Oakleyová.
 
Buffalo Bill, přestože vydělal značné jmění, zemřel v roce 1917 prakticky jako chudák. &Spatné investice jej připravily takřka o vše. Legenda Divokého Západu a bezmála 1600 povídek o jeho často smyšlených hrdinských činech však přežívají dodnes.

V roli Buffalo Billa epizody Krotký, krotký Západ, Případy představují, nejenom kritikou ceněného, herce a režiséra Nicholase Campbella, známého například z filmu Rona Howarda Cinderella Man; postavu sympatické Annie Oakleyové pak ztvárnila herečka Sarah Strange, kterou jsme měli možnost vidět například v seriálu Stargate SG-1 anebo Akta X.

Krotký, krotký Západ
13.5.2010/ČT1 20:00
Hrají:
Y. Bisson, T. Craig, H. Joyová, J. Harris a další.
Režie: Paul Fox

foto: Grenada media


Yannick Bisson, Nicholas Campbell a Tommy Harris (zleva)
během natáčení Případů detektiva Murdocha


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2529 s