Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina- 21. týden

25.05.2010   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina- 21. týdenPřečíst si o filmu před jeho zhlédnutím může diváka zmást - buď mu navodí očekávání, které se nesplní, nebo opačně - informace může od návštěvy odradit a když pak divák náhodou na film zavítá, je mile překvapen. Takže vše následující berte s rezervou...

Pětice filmů tohoto týdne, které zaútočí na vaši mysl, srdce či bránici (o zvýšeném adrenalínu nemluvě) nepřináší mimořádné dílo, které byste "museli" vidět. Takže každý podle svého založení může vybírat:

* další, nevím kolikátý film o tanci a tanečnících s názvem STREET DANCE 3D. Tentokrát poprvé ve formátu 3D. Taneční film (režie Max Giwa a Dania Pasquiniová), který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. Příběh jako vystřižený z kýčovitého románku: Carly (Nichola Burleyová) právě prožívá nejšťastnější období života. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay skupinu i Carly opustí. Všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Chudák zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Ramplingová), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Najdou dvě skupiny tanečníků společnou řeč a může pohádka opět pokračovat? Do kin zve Bontonfilm.

Z filmu STREET DANCE 3D

* epické akční fantasy dobrodružství PRINC Z PERSIE: PÍSKY ČASU (Prince of Persia: The Sands of Time). Líný princ (Jake Gyllenhaal) i přes váhání spojí síly se záhadnou princeznou (Gemma Artertonová) a spolu bojují proti temným silám, aby ochránili starověkou dýku, která může osvobodit Sands of Time - dar od bohů, který může vrátit čas a umožnit jejímu vlastníkovi vládnout světu. Volná adaptace úspěšné videohry, která má evidentně odstartovat sérii ne nepodobnou Pirátům z Karibiku je v produkci Jerryho Bruckheimera a režii Mikea Newella více méně bezproblémovovou letní zábavou, sršící trikovými scénami a romantickým jiskřením. Uvádí Falcon.
Z filmu PRINC Z PERSIE: PÍSKY ČASU

* Akci, krimi, drama, thriller - všemi těmito přívlastky se skví film NEJLEP&SÍ Z BROOKLYNU (Brooklyn´s Finest). Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Oskarový režisér Antoine Fuqua (Training Day) přináší akční drama s hvězdným hereckým obsazením. Eddie Dugan (Richard Gere), Tango (Ethan Hawke) a Sal (Don Cheadle) jsou policisté z Brooklynu. Každý z nich má nějaké trable. Eddie už má před důchodem a nechce nic pokazit. Tango má rodinu, a tak potřebuje peníze na stavbu domu. Sal se vkrádá do zločineckého gangu, kde se skamarádí s Cazem (Wesley Snipes). Co se stane, když se jejich osudy setkají? Drsně realistické, strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru se pokouší zachytit , jak je jednoduché překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu a všimá si každodenních povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí (prý) usnout ani divákům v kině. Uvádí Hollywood Classic Entertainment.

Záběr z filmu NEJLEP&SÍ Z BROOKLYNU

* psychologické drama ROZCHOD (Partir/Leaving - plakát v perexu) v režii Catherine Corsiniové. V hlavní roli Suzanne (Kristin Scott Thomasová), čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel (Yvan Attal) souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan (Sergi López), bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... Uvádí Atlantis

* neobyčejný život neobyčejné dívky PRECIOUS. Život, jaký byste asi sami nechtěli žít. Ale ona musela. Dnes je jí šestnáct, je silně obézní Afroameričanka jménem Claireece „Precious" Jones (hraje ji Gabourey Sidibeová, v civilu Senegalka s diplomem z psychologie - foto v závěru). Nejen, že ji psychicky týrá a ponižuje vlastní matka (Mo´Nique), ale navíc čeká již druhé dítě se svým nepřítomným otcem. Oporou jí není ani okolní svět a školou prochází s dobrými známkami, aniž by si kdokoliv všiml, že neumí číst ani psát. Precious je někdy na dně, ale nikdy se nevzdává. Pod hrozbou vyloučení ze školy přijímá nabídku přestupu do alternativní školy. I když nezná význam slova alternativní, instinkt jí napovídá, že je to příležitost, na kterou čekala. Zde potkává trpělivou učitelku, paní Rainovou (Paula Pattonová). Precious nastupuje na novou cestu, která ji vyvede z temnoty, bolesti a bezmocnosti k lásce a svobodnému rozhodování. Tolik oficiální text distributora společnosti SPI International. Údajně podle někoho silný zážitek o postavě, která vzbuzuje slzy lítosti, podle jiných silně depresivní příběh, který vás mučivě zasáhne. Jen nevím jak můžu věřit tomu, že nikdo ve škole nepoznal, že dívka neumí číst ani psát?! Nicméně film získal Oscara za nejlepší adaptovaný scénář (Geoffrey Fletcher) a na další sošku (+ Zlatý globus) dosáhla za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli Mo´Nique, která hraje sadistickou, zlostnou Mary (její debut Stín zabijáka jsme v kinech viděli).
Foto: fdb.cz, spi-film.cz, bontonfilm.cz, falcon.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0407 s