Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nedovolené potraty v chodu času

17.06.2010   Kateřina Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nedovolené potraty v chodu časuTaké tímto způsobem můžeme nahlížet na pochmurný obsah dnešní epizody Případů detektiva Murdocha, příznačně nazvané Stíny šedi.

Detektiv Murdoch vyšetřuje smrt mladé ženy, jejíž nahé tělo bylo nalezeno v příkopu, na konci města. Brzy se v případu objeví ještě některé podezřelé okolnosti. Křehká Lily Dunnová byla vyhozena ze svého zaměstnání v tentýž den, kdy zemřela. Podle doktorky Ogdenové mladá dívka pravděpodobně vykrvácela po nedovoleném potratu. Ale byla to opravdu prává příčina smrti? Hlavním podezřelým se brzy stává vyhledávaný ženský doktor Isaac Tash. Při řešení případu ale Murdoch zjistí ještě některé překvapivé věci, které jej nutí k vážnému zamyšlení nad jeho milostným vztahem k doktorce Ogdenové.

Zdroj: ČT


Co se stalo mladé dívce?



Jak jsme měli možnost shlédnout v předešlé epizodě Případů, detektivu Murdochovi se pěkně zapalují lýtka. Jak že se tedy bude jeho vztah s doktorkou Ogdenovou vyvíjet? Více napoví právě dnešní Stíny šedi, epizoda, zaobírající se tou temnější stránkou společnosti devatenáctého století. Navzdory skutečnosti, že tato epizoda patří svým tématem-nedovolenými potraty-rozhodně k nejbrutálnějším z celého seriálu, její zápletka patří také k nejpropracovanějším a díky excelentnímu Bissonovi, který má konečně po nějaké době opět možnost rozhýbat strnulou mimiku puritánského Williama, rozhodně mezi nejlépe zahrané.
Divákově pozornosti ovšem tentokrát jasně dominuje doktorka Ogdenová. Pro nás tedy nejvyšší čas, abychom si její představitelku-Héléne Joy-představili blíže.

Na rozdíl od Yannicka Bissona, jemuž role detektiva Murdocha spadla do klína až v seriálovém zpracování, s Hél?ne Joy se pozorný divák setkal již v původní minisérii Případy detektiva Murdocha, natočené podle tří knih Maureen Jenningsové (u nás odvysílala Nova Cinema). Hél?ne si tehdy do jedné z rolí (v minisérii hrála bohatou dámu) vyžádala samotná Jenningsová, o to větší byla její radost, když australská hvězda posléze přijala roli doktorky Ogdenové v připravovaném seriálu.

Hél?ne se narodila v australském Perthu. Svému hereckému umění se naučila na prestižní Western Australian Academy of Performing Arts. Stejně jako Thomas Craig, představitel Brackenreeda, také Helenina kariéra začala na divadelních prknech. V divadle působila pod slavnou Bell Shakespeare Theatre Company, s níž zazářila v nejznámějších rolích, jakými byla Julie anebo Ofélie. Od divadla byl pak jen malý krůček na televizní obrazovku. Mezi její první tv role patří australský seriál Muž od Sněžné řeky či Vodní krysy. Ve své kariéře posléze pokračovala v Kanadě. Právě zde se kromě Případů proslavila především hlavní ženskou rolí v kriminální sérii Durham County, za niž získala v roce 2008 cenu Gemini (kanadská obdoba Českého lva). Na její konto  stále přibývají další a další nominace, posléze také ocenění-mezi dalšími jmenujme Leo Award za film Desolation Sound. Kromě natáčení Hél?ne také dabuje, v dalších vedlejších rolích jsme ji mohli vidět například v seriálech Andromeda, Twilight Zone aj.


Stíny šedi
17.6.2010 ČT1 20:00
Hrají: Y. Bisson, T. Craig, H. Joyová, J. Harris a další.
Režie Don McBrearty

foto: Grenada Media



Helene Joy jako doktorka Ogdenová


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0372 s