Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina - 25. týden

21.06.2010   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina - 25. týdenAkce, akce a zase akce. Asi to bude každotýdenní pokrm filmových fanoušků po dobu letní sezóny. Kdybych se v kině zeptal: "Koho to ještě baví?" asi by se někdo ozval: "Nás." Tak pro vás, které to něco říká, dva nejnovější příspěvky a pro nás ostatní jedno drama renomovaného režiséra nádavkem.

VRAHOUNI (Killers) - příznačný název pro akční film, jemuž distributor Palace Pictures přidává ještě přívlastky thriller a komedie.

Americký režisér Robert Luketic se proslavil hned prvním filmem komedií PRAVÁ BLONDÝNKA. Pokračoval další komedií PŘÍ&SERNÁ TCHYNĚ, přitvrdil v OKO BERE a následovala opět komedie CHCE&S MĚ, CHCI TĚ. Tentokrát jakoby spojil oba své oblíbené žánry - komedii a thriller. Ona je mladá Američanka Jen Kornfeldtová (Katherine Heiglová), která se právě vzpamatovává z nevydařeného vztahu a na dovolebné na Francouzské riviéře náhle potkává muže svých snů neodolatelného Spencera Aimese (Ashton Kutcher). Kuje štěstí dokud je žhavé a za tři roky už kráčí společně k oltáři. Pak už je idyla - mladí novomanželé žijí na americkém předměstí v podstatě idylický život s obyčejnými starostmi, plány do budoucnosti, v domku se zahrádkou, obklopeni příbuznými. Ale jen do doby Spencerových třicátých narozenin. Kolem uší jim začnou svištět kulky. Doslova.
 
Co se stalo? Jen je otřesena nejen tím, co se děje, ale především vědomím, že Spencer se jí neobtěžoval sdělit jednu „maličkost“ ze své minulosti. A to, že byl svého času mezinárodním superšpionem a nájemným vrahem. Někdejší pohoda života na předměstí se mění v boj na život a na smrt. Potenciálním vrahem může být kdokoli z jejich okolí, není bezpečné být ani doma, ani kdekoli jinde. 
 
„Zpočátku se zdá vztah Jen a Spencera ideální, naprosto si rozumí, jsou zamilovaní, užívají si spolu romantiku i legraci,“ říká Katherine Heigelová.
„Pak přijde obrovský šok, když Jen zjistí, že její milovaný mužíček, kterého měla za podnikatele, zabil víc než deset lidí. To je pro ni strašlivé zjištění."

Kutcher musel pro film získat zvláštní dovednosti. Dva měsíce před natáčením se kromě setkání s bývalými členy CIA usilovně věnoval fyzické přípravě a vyzkoušel si několik druhů bojových sportů. „Měsíc jsem trénoval Krav Maga – bojové umění vyvinuté pro izraelské jednotky, pak thajský box, filipínské bojové techniky s nožem a trochu jsme se dozvěděl také o savate ( kick-boxu), protože část děje se odehrává ve Francii a je známo, že tato technika se poprvé objevila mezi francouzským námořnictvem. Když se člověk intenzivně začne zabývat několika bojovými sporty, tak si nakonec vytvoří svůj zcela specifický styl. “

První – romantická část příběhu se odehrává v jižní Francii, nedaleko Nice a nabízí unikátní pohledy na zdejší krajinu. Podle scénografky Missy Stewartové autoři chtěli některými scénami vzdát hold klasickému filmu Alfreda Hitchcocka CHYŤTE ZLODĚJE, takže si diváci vychutnají i scény dlouhých jízd hlavního hrdiny ve ferrari v serpentinách.


Katherine Heiglová a Ashton Kutcher ve filmu VRAHOUNI

 

SOLOMON KANE- neboli Na hraně pekla. Na motivy drsné fantasy Robert Erwina Howarda (známého jako tvůrce BARBARA CONANA) natočil Michael J. Bassett ve francouzsko-britsko-české koprodukci film nesoucí jméno hlavního hrdiny SOLOMON KANE. V krvavé podívané se divák podívá do temného středověku, konkrétně na přelom 16. a 17. století. Kapitán Solomon Kane (James Purefoy) je mimořádně výkonný zabiják 16. století. Vyzbrojen pistolemi, mačetami a rapíry on i jeho muži hájí čest anglického království a ukájí krvelačnou žízeň v bojích na všech kontinentech.

Je pravda - jednou zaváhá a když se dozví, že jeho duše má propadnout peklu, uchýlí se do kláštera. Když je z něj vykázán hodlá prožít zbytek života v poklidu ve svém rodném kraji u rodiny Crowthornových. To by ale nesmělo přijít zlo z jiné strany. Když je rodina vyvražděna pohůnky tyranského Malachie, jemuž pomáhají nadpřirozené síly, Solomon si vzpomene na své "lepší" časy i na nabídku zástupce Ďábla (Ian Whyte) a začne kolem sebe šířit s mečem v ruce pomstu v rudé barvě...

České diváky bude zajímat, že převážná část filmu se natáčela v České republice (v roce 2008) a v jedné z vedlejších rolí se představí i český herec Marek Vašut. Ve filmu tak vedle barrandovských ateliérů a haly bývalé továrny TOS Hostivař najdete další lokace - hrady Točník a Zvíkov, Průhonice, film se natáčel také v umělých pískovcových jeskyních v Pustých Kostelech, v Ralsku, Jevanech, Horšovském Týně, Ladách v Podještědí a v Bechyni - Zářečí.


James Purefoy šíří pomstu...


O filmu ÚTĚK  (Le Refuge), který má v tomto týdnu uvést do kin společnost ATLANTIS jsou jenom kusé zprávy. Pozoruhodné je však jméno režiséra François Ozona, jehož filmům POD PÍSKEM, 8 ŽEN, BAZÉN, 5x2, ČAS, KTERÝ ZBÝVÁ, ANGEL či RICKI se v našich kinech dostalo zasloužené pozornosti hlavně u diváků, kteří hledají více než jen bezduché vyvražďovačky či naivní komedie. Jeho poslední - asi ne příjemný, ale určitě přesvědčivý film představí dva mladé, krásné, bohaté a zamilované bytosti - Mousse (Isabelle Carréová) a Louise (Louis-Ronan Choisy) -Jejich idylický život však nemá trvání. Na vině jsou drogy, které je postupně stravují. Jednoho dne se předávkují a Louis umírá. Mousse přežije a brzy zjistí, že je těhotná. Dobře situovaná rodina Louise se s tím nehodlá smířit a trvá na interrupci. Mousse se cítí ztracená a utíká daleko z Paříže, do domu na venkově. O několik měsíců později ji následuje i Louisův bratr. Jak dopadne útěk obou před pokryteckou společností...?
 
Jeden z diváků pocity vylíčil v úderné zkratce: Paříž. Rodina z vysoké společnosti. Pokles na úplné dno. Drogy. Láska? Smrt. Nové začátky. Pokračování. Konce. Střípky, které dávají až moc smysl. Barvité scény, které žijeme. Atmosféra. Pocity?
Připomeňme ještě, že film získal Zvláštní cenu poroty na MFF v San Sebastianu.

Foto v článku: bontonfilm.cz, palacepictures.net, filmweb.pl


Isabelle Carréová ve filmu ÚTĚK


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.046 s