Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Sázavafest 2010, tak trochu jiný festival...

25.07.2010   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Sázavafest 2010, tak trochu jiný festival...Letní Sázavafest slaví letos 10 let svého trvání a již teď ho můžeme nominovat na festival osobností naší kulturní scény. Pořadatelé si připravili řadu překvapení, novinek a pozvali spoustu hvězdných hostů, domácích i zahraničních, kteří se pokusí vytvořit v Kácově jedinečnou “Sázavafestskou“ oslavu.

Letošní ročník se nese v duchu návratů velkých hudebních legend a ohlédnutí zpět, a to nejen na začátky samotného festivalu, ale i účinkujících, přítomných zrodu.

Výčet osobností a gratulantů Kácov 2010:
Anna K, Peter Lipa, Marta Kubišová, Jiří Macháček, Ivan Král, Roman Holý, Matěj Ruppert, Vojta Dyk, Kuba Prachař, Ondra Ruml, Blanka &Srůmová, Michal Prokop, Kamil Střihavka, Michal Pavlíček, Bára Basiková, Meky Žbirka, Jaroslav Svěcený, Michal Dvořák, Ewa Farna, Vladimír Mišík, Radim Hladík, Tomáš Klus, Ivo Jahelka, Michal Viewegh, Irena Obermannová, Mardoša, Milan Cais, Tonya Graves, Michal Horáček, Michal Hrůza, Vladimír 518, Indy, Wich, Orion, Trafik, James Cole, Yarda Helešic, Věra Bílá, Ivan Hlas, Vlasta Třešňák, Jiří Schmitzer, Václav Koubek, Dan Bárta, Richard Krajčo, Matěj Homola, Honza Homola, Honza Kalina, Xindl X, Kryštof Michal, Tomáš Vartecký, Tomáš Hájíček, Petr Hošek, Ester Kočičková, Vladimír Merta, Jan Spálený, Luboš Pospíšil, Oskar Petr a mnoho dalších

Jedinečné zážitky - speciální vystoupení:
Sto Zvířat – zahrají 100 minut a oslaví u nás 20 let existence kapely, Kamil Střihavka – pozve si speciální hosty a také oslaví 20 let na scéně, Schodiště vystoupí ve speciální rozšířené sestavě, Kudykam tvůrce Michala Horáčka zrealizuje předpremiéru své nové verze! Monkey Business slaví své 10. výročí a zahrají 75 minut s řadou hostů jen pro Sázavafest a současně si vymění vzájemnou hostovačku s Tata Bojs, Laura a její tygři předvedou speciální show na oslavu 25 let své existence. Vivaldianno – projekt houslového virtuóza Jaroslava Svěceného a Michala Dvořáka, bývalého člena ze skupiny Lucie, připraví jedinečnou hodinovou show, skupiny Mandrage a Rybičky 48 unikátně propojí svá vystoupení v jedno. Jedinečné propojování s mnoha hosty předvedou také kapely T. O. P. Dream Company a Nightwork, atd.

Letošní Sázavafest se tradičně koná v Kácově ve dnech 5. - 7. 8. Lokalita festivalu na břehu řeky Sázavy k festivalu neodmyslitelně patří a nabízí návštěvníkům mnoho dalších vyžití během festivalu. Prostředí Posázaví přispívá velkou měrou ke stále větší oblibě tohoto festivalu a i letos obec Kácov připravuje festivalu skvělé zázemí. Sázavafest tentokrát nabídne 8 scén. Na pěti z nich se vystřídá přes 130 účinkujících, na ostatních návštěvníci budou moci sledovat filmy, vyzkoušet si hudební nástroje apod.

Na letošní jubilejní ročník přislíbily účast hvězdy světového formátu. Mezi nejznámější z nich rozhodně patří britská kapela Chumbawamba. V současnosti kapela vyznává spíše písničkářský styl a hraní akusticky. Návštěvníci se tak můžou těšit na směsici punku, folku a popu v podání tohoto hudebního chameleona, který zahraje jak starší osvědčené hity, tak i skladby z nejnovějšího alba ABCDEFG, které kapela vydala letos na jaře. Dalším velkým lákadlem jsou kalifornští Papa Roach. Tato hardocorová partička zaujme zejména příznivce tvrdší muziky. Na Sázavafestu představí své nové live album. Dalším hostem, který dorazí na břeh řeky Sázavy zpoza velké louže, jsou Dog Eat Dog. Exkluzivní vystoupení této crossoverové kapely, které bude zároveň oslavou jejich dvacetileté kariéry, nabídne průřez jejich tvorby od svých začátků po současnost.


Papa Roach

Leningrad Cowboys předvedou mexickou show
O skutečný a nejen hudební zážitek se postará další hvězdný host - finští Leningrad Cowboys. Jejich vystoupení v rámci Sázavafestu je v ČR jediné a podobné už nebude nikdy k vidění. Leningrads Cowboys si totiž speciálně pro náš festival připravili světovou premiéru jejich show v mexickém stylu s názvem “Patria O Muerte“. Exkluzivní vystoupení „kovbojů“ na Sázavafestu je ve spojení s jejich nezaměnitelným image příslibem nezapomenutelné show plné recese.


Leningrad Cowboys


        Vazba multikulturního festu a legendární české řeky? Tak ahoj v Kácově .

titulka www.kalendarakci.atlasceska.cz; foto www.mandree.com
Zdroj textu PR agentura Mandree


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0425 s