Počet autorů: 508
Registrovaní čtenáři: 520
Publikovaných článků: 13454
Komentářů: 11381
ČERNÁ KNIHA – TV tip – Židovská Mata Hari v nacistickém pekleJana Eyrová - TV tip – láska romantická i děsiváVlk v županuTip na výlet: Navšte pivovar RadegastFestival pohybového umění KoresponDance se vydá po stopách architektůStereotypy o majitelích koček už dávno neplatí. Víte, jací jsou doopravdy? Jak oslaví Hurvínek dětský den?Pavlína Pořízková: Bez filtru, bez příkrasPamátník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě slavní šedesátiny a zve na oslavuZákon karmy od Davida Michieho. To oblíbené, co by kdybyVolvo, traktor a kočárekVlastimil Hela: Odkaz žítkovských bohyní
Nabídka mediálního partnerství
www.ngprague.cz
www.muzeummontanelli.com
www.fenixradio.net
www.egmont.cz
www.divadlotramtarie.cz
www.divadloviola.cz
www.paseka.cz
www.dokoran.cz
www.metafora.cz
www.atlantis-brno.cz
www.fragment.cz
www.argo.cz
www.audioteka.cz
www.druhemesto.cz
www.pozitivni-noviny.cz
www.ivysehrad.cz
www.libri.cz
www.bezruci.cz
www.divadlodisk.cz
www.divadloaha.cz
www.zizkovskedivadlo-jc.cz
www.patart.cz
divadlo.zlin.cz
www.albatros.cz
www.academia.cz
www.comicscentrum.cz
www.nakladatelstvicas.cz
www.zooplzen.cz
www.vosp.cz
www.balet-praha.cz
www.jota.cz
www.advaita.cz
Zmáhá vás vedro a při představě mastného horkého jídla se vám málem obrací žaludek? Osvěžte se dobrou večeří, která srší vitamíny! Máme pro vás hned pět receptů, jak na to. A nemusíte být ani prvotřídní kuchař či kuchařka...
V dnešních salátových receptech vzdáme holt zejména zelenině. Připravte si prkénko a nůž, zeleninu nezapomeňte omýt a začínáme!
Pikantní letní salát pro milovníky zdravého a lehkého jídla se špetkou ohně
Co potřebujeme?
4 rajčata, menší salátovou okurku, 2 papriky, 4 naťové cibulky, dvě špetky soli, lžíci olivového oleje a drobně nasekanou bazalku, feferonka
Jak na to?
Všechnu zeleninu nadrobno nakrájíme, cibulku i se zelenou natí. Bazalku jemně posekáme. Smícháme v míse a přidáme sůl, olivovový olej a lehce promícháme. Na závěr smísíme s rozetřenou feferonkou (či jen částí, podle pálivosti). Na chvíli (158-20 minut) dáme do lednice a můžeme podávat. Jak jednoduché! Rozdělením do malých misek může být přílohou k hlavnímu jídlu, ale v panujících vedrech si jej raději dejte s celozrnnou či osmaženou žemlí.
Kedlubnový salát raz dva
Co potřebujeme?
4 kedlubny, kelímek bílého jogurtu, citronová šťáva (z čerstvého citronu) a sůl s pepřem
Jak na to?
Kedlubny nastrouháme a v hrníčku smícháme jogurt s citrónovou šťávou. Solíme a pepříme dle chuti a zvyku. Vidličkou mixujeme obsah hrníčku a nakonec jej přelejeme přes kedlubny. Ťoť vše.
Salátový holt slunné Itálii
Co potřebujeme?
ledový salát, 1 balení cherry rajčat, 125gramů sýru Mozzarela, špetka bazalky, 1 lžíce olivového oleje
Jak na to?
Ledový salát natrháme na menší kousky. Zvláště u něj pozor na dobré očištění, ať mezi zuby nechroupe hlína! Cherry rajčátka rozkrájíme napolovic a naskládáme na ledový salát. Mozzarelu nakrájíme na maličké kostičky a naskládáme na salát a rajčátka. Nakonec salát přesypeme bazalkou a zakapeme olivovým olejem. Možná se ptáte, kde je sůl. Nikde. Bohatě stačí ta ze sýra. I tento salátek nechte cca 15-20 minut proležet v chladu.
Těstovinový salátek k večeři
Co potřebujeme?
300gramů těstovin (nejlépe vřetena), konzerva tuňáka, červená paprika, žlutá paprika, 2 salátové okurky, 3 rajčata, tvrdý sýr (podle chuti, nejlépe něco kvalitnějšího, než je 30procentní Eidam), bílý jogurt, kečup, hořčice, pažitka, bazalka
Jak na to?
Těstoviny úplně běžně uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Zeleninu zatím nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu, sýr i tuňáka promícháme s těstovinami a připravíme zálivku. Použijeme bílý jogurt, lžičku hořčice, kečupu a posekaných bylinek. Vše dobře promícháme a pomalu vmícháme do salátu. Dobrou chuť!
Lehký ovocně-zeleninový salát s kuřecím masem
Co potřebujeme?
200 gramů kuřecího masa, nejlépe z prsních řízků, ledový salát, 2 salátové okurky, červená paprika, zelená paprika, zhruba 100 gramů sterilovaných žampionů, jablko, mandarinka, banán, pomeranč, 200 gramů melounu, 2 kiwi, 100 gramů drcených vlašských ořechů, 2 lžíce oleje, sůl, koření na kuře (nejlépe bez glutamátu)
Jak na to?
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a okořeníme libovolným kořenícím přípravkem. Na rozpáleném oleji poté kuře orestujeme. Zeleninu a ovoce nakrájíme na menší kousky a dobře promícháme. Přidáme maso a znovu mícháme. Na talíř položíme listy ledového salátu, na které servírujeme salátu, zakapeme vypečeným tukem z kuřete z pánve (pokud jsme jej nepřepálili, jinak jemně olivového oleje) a posypeme vlašskými ořechy. Nechladíme, ihned jíme. Dobrou chuť!
Ikonka: plazoo.com
ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž
Copyright © 2001 -
2023 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.