Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina - 31. týden

03.08.2010   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina - 31. týdenUž neplatí, že v době prázdnin je v kinech okurková sezóna. 5. srpna se určitě davy dychtivců nahrnou do premiérových kin protože vidět příběh "českého Monte Christa" Kajínka si určitě nenechají ujít. Humorná kriminální komedie TRICK také slibuje zajímavou podívanou. Příznivce hrubozrnného humoru zase potěší film s názvem DOSTAŇ HO TAM.

KAJÍNEK
Zdaleka nejvíce očekávaným a zřejmě i navštěvovaným filmem bude KAJÍNEK. Kriminální thriller inspirovaný příběhem Jiřího Kajínka a jím údajně spáchané dvojnásobné nájemné vraždy. Kajínek vzbuzuje zájem médií od začátku. A díky svému útěku z vězeňské pevnosti Mírov se z něj stala legenda. V celém procesu vyšetřování i soudu bylo a je mnoho nejasností a podivností, na což se snaží ukázat jak jeho advokátka tak i třeba publicista Josef Klíma, který o případu Kajínek napsal knihu "Jiří Kajínek: Vrah nebo oběť?".

I film je do poslední chvíle obestřen tajemstvím, takže pro jeho charakterizaci si vypůjčme slova distribuční společnosti Hollywood Classic Entertainment: "Filmový Kajínek je silným příběhem nejznámějšího vězně u nás, příběhem dvojnásobné vraždy, příběhem obhájkyně hledající nové důkazy, příběhem podsvětí a jeho prorůstání do státní správy i příběhem manipulace. Je Jiří Kajínek obětí konspirace nebo chladnokrevný zabiják? Snaží se dokázat svou nevinu nebo zastrašit a ovlivnit svědky?"

Sám režisér Petr Jákl říká: „Film Kajínek je thriller plný akčních scén a emocí.“ Pochopitelně nečekejme senzační odhalení neviny Kajínka ani obžalobu skutečných viníků. S využitím umělecké licence odráží film pohled tvůrců na to, jak se celý případ mohl podle dostupných informací odehrát. Film vznikal plných šest let a slibuje vedle strhující filmové podívané i zcela nové kontroverzní informace v případu. Očekávání vzbuzuje i obsazení filmu. Titulní postavu ztvárnil ruský herec Konstantin Lavroněnko, držitel herecké ceny z festivalu v Cannes, jeho obhájkyni hraje Tatiana Vilhelmová.

V dalších rolích se představí polská herecká hvězda Boguslaw Linda (titulní role ve filmu JE TŘEBA ZABÍT SEKALA), Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, německý herec s mnoha hollywoodskými rolemi na kontě Werner Daehn (VALKÝRA, SPEED RACER, xXx, NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI), Václav Noid Bárta nebo další německý herec Ken Duken, který se objevil v novém filmu Quentina Tarantina HANEBNÝ PANCHARTI.

Možná v médiích sledujete i probíhající spor mezi režiérem Ivanem Fílou, který měl KAJÍNKA původně natáčet a společností HCE a režisérem hotového filmu Petrem Jáklem. Fíla je napadl za to, že v hotovém filmu našel část svého scénáře a že tedy jde o případ plagiátorství. I tohle určitě pomůže "reklamě" na film.
 
Stále se také objevují nová fakta případu - např. deník Právo prý má trestní oznámení rakouského podnikatele Philipa Janýra, které se opírá o výpověď jednoho z policistů o tom, kdo si vraždu objednal i to, že ji ve skutečnosti spáchali policisté sami - což není nic nového, jenže dokažte to! To není jediná nová svědecká výpověď. Vzhledem k řadě nejasností již tři ministři spravedlnosti podali stížnost na chyby při vyšetřování a sám Jiří Kajínek, který se nikdy k vraždám nepřiznal, žádá o obnovení procesu. Podle nejnovější zprávy ze dne 29. 7. policie případ Kajínek znovu otevřela. Takže KAJÍNEK film i Kajínek případ má o zájem veřejnosti postaráno dostatečně.

*******************************

DOSTAŇ HO TAM (Get Him to the Greek) to není zoufalé volání policistů na soudce, aby dostal Kajínka rychle do vězení, ale nový americký film producenta Judda Apatowa. Kdo zná jeho úspěšné (u koho?) hrubozrnné (či spíše přisprostlé) komedie ZBOUCHNUTÁ a KOPAČKY ten ví, co ho v kině čeká. Pro neznalce připojuji fotografii, z níž je jasné pro koho a zhruba v jaké poloze se humor filmu DOSTAŇ HO TAM bude pohybovat.

Divák se ocitne v prostředí hudebního byznysu. Jonah Hill (číšník v KOPAČKÁCH) dostává nyní větší roli - hudebního agenta Aarona, který dostane za úkol najít, přivést a připravit na vzpomínkový koncert enfant terrible rockové scény, Alduse Snowa. Jeho představitel Russell Brand si už roli zpěváka zahrál v KOPAČKÁCH a jeho Aldus tam skoncoval s alkoholicko-drogovými návyky. Jenže čas pokročil, Aldus nahrál a vydal nové album, které vyšlo neuvěřitelně ohavně a zatímco se od zostuzeného zpěváka mnozí odvrátili, on se pokorně vrátil do opojného světa návykových látek. Ale po čase se zapomíná a nápad oživit znovu maniakální rockovou legendu se krachujícímu hudebnímu průmyslu zdá být dobrý. Aaron ale netuší, jaký mu jeho "geniální" nápad přinese starosti. Nejen, že musí v šibeničním termínu dostat trosku zpěváka z Londýna do Ameriky, ale také nějakým zázrakem zařídit, aby nebyl permanetně sjetý a ožralý. Je jasné, že to tak hladké nebude, zvláště když mu Aldus permanetně uniká. Aaron ho chtě nechtě pronásleduje peklem nočních londýnských klubů, bohémských eskapád a šokujících zážitků, které normální smrtelník jen tak nerozdýchá. Čelí urážkám, ponižování, alkoholu, drogám, lacinému sexu a samotnému Aldusovi, ale před očima má pouze příkaz, který zní: „Dostaň ho tam!“

Podle režiséra Nicholase Stollera vznikl prvotní nápad na komedii DOSTAŇ HO TAM u čtených zkoušek KOPAČEK, když si všiml, jak si herci Jonah Hill a Russell Brand nahrávají. „Sice neměli ve filmu moc prostoru, ale i na tom mále byla vidět ta pověstná chemie, která mezi dvěma herci občas funguje. Napadlo mě dát jim větší příležitost a oba rádi souhlasili,“ vzpomíná Stoller. Stejné reakce se Stollerovi dostalo od řady reálných hudebních hvězd, které pomohly učinit svět Dostaň ho tam mnohem reálnějším. Uvidíte třeba Pink, Christinu Aguileru nebo bubeníka Metallicy Larse Ulricha, kterak hrají sami sebe.

***********************************
TRIKEM se snaží k divákům dostat nová distribuční společnost PegasFilm. Nejde však o lstivý manévr ale o titul filmu. TRIK (Trick) je z rodu polských kriminálních akčních komedií o geniálních podvodnících a jejich úžasně naplánované pomstě těm, kteří je zradili. Nelze nevzpomenout na Machulského filmy VABANK, KILLER či VINCI nebo Checinského VELKÉHO HRÁČE - díla specifického žánru, která v Polsku zažívala skutečný rozkvět v 80. letech minulého století.

TRIK je napínavá kriminálka s humornými prvky. Vypráví příběh geniálních podvodníků, kteří vymyslí mistrovský plán, jak se pomstít těm, jenž je zradili. Marek (Piotr Adamczyk), talentovaný padělatel dolarových bankovek, a Witek přezdívaný Profesor (Dziedziel), mají vymyšlený chytrý plán útěku z vězení, kde si odpykávají tvrdé tresty. Když je v Afghanistánu unesen polský zmocněnec, Marek dostává prostřednictvím agenta ministerstva zahraničí (Andrzej Chyra) od vlády nabídku ke spolupráci: za pomoc při výrobě falešných šesti milionů dolarů na výkupné únoscům, nabízí Markovi propuštění. Jakmile se operace rozjede, začíná jednat také Profesorova dcera – novinářka Jowita a spolu s Markovou přítelkyní Alžbětou (Karolyna Gruszka známá z 3 SEZÓN V PEKLE) připravují intrikánský plán. Po dokončení „zakázky“ se Marek vrací do vězení a dozvídá se, že za pomoc nic nebude. Spustí tedy spolu s Profesorem plán B na útěk a pomstu.

Připomeňme ještě, že film je také nazýván evropskou variací DANNYHO PARŤÁKŮ a že o věrohodnost titulního Triku, který je vyvrcholením celého filmu, se postaral vynikající iluzionista Maciej Pol, nazývaný „polským Davidem Copperfieldem”.


Fota v článku: hce.cz, bontonfilm.cz, film.wp.pl


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1477 s