Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Dostaň ho tam!

05.08.2010   Kateřina Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Dostaň ho tam!Nikoliv „co“, ale „koho“. Drsná komedie na téma, kterak přepravit bohémského britského rockera během tří dnů na plánovanou akci. A že to opravdu není snadné!

Aaron (Jonah Hill) má svoji práci rád. A svoji dívku Daphne. Jenže nápad, s nímž vyrukoval na poradě hudebního vydavatelství - totiž uspořádat koncert s bývalou (rozuměj upadlou, zfetovanou a naprosto namol) rockovou hvězdou Aldusem Snowem (Russell Brand) - mu začíná poněkud zasahovat do soukromí. Zdánlivě banální úkol - dovézt Snowa během 72 hodin z Londýna do LA - se totiž záhy mění v třídenní nevázanou kalbu, charakterem připomínající poslední večírek před jistou apokalypsou.

A jak že tahle vypečená šlamastika skončí? Inu, pro diváka dobře. Respektive pro diváka, kterému nevadí drsnější humor, vulgární výrazy a místy skutečně ztřeštěné či úchylné situace, jimiž nebohý Aaron v doprovodu šíleného Snowa prochází.
Jestliže jsem v nedávné recenzi Kick-Asse filmu vytýkala, že jeho dobře načaté momenty vyznívají do prázdna, Dostaň ho tam tady funguje jako kýžená učebnice, kterak podobné momenty dotahovat do grandiózního finále. Souhra ústřední herecké dvojice Brand-Hill, divákům známé z filmu Kopačky, funguje na výbornou. Scénář, často vyhrocený až do bláznivých extrémů, nejde nikdy za ničím bezúčelně, čímž zaručuje bezmála dvouhodinovou masáž bránice, na kterou, navzdory nikterak osvícenému tématu, divák nezapomíná ani několik dní po návštěvě kinosálu.

Další plus si Dostaň ho tam připisuje díky chytlavým songům, disponujícími nepublikovatelnými texty, opět zcela poplatnými záměru svých tvůrců. Snowův hřebíček do rockové rakve - úvodní singl Africké dítě - tvoří jenom malou předzvěst toho, z čeho všeho si scénáristé v budoucích chvílích udělají otevřenou legraci. Dostaň ho tam tak úspěšně boří nejrůznější tabu, často ve spolupráci s těmi, kteří by na nich měli důsledně trvat (především skvělý Sean „Puff Daddy“ Combs v roli Aaronova šéfa Sergia).
 
Na kvalitní scénář vsadilo také úctyhodné množství skutečných celebrit. Pink, Lars Ulrich (Metallica) anebo Christina Aguilera tvoří jen malý výčet těch, kterým se zachtělo číst svoje jméno v závěrečných titulkách. Jak jinak než s podkresem tklivého hlasu samotného Russella Branda (ano, ve filmu slyšíme skutečně jeho).


Nezbývá tedy než zkonstatovat, že k zábavnému uvolňujícímu letnímu večeru Dostaň ho tam rozhodně patří. Jak jinak byste vůbec chtěli zjistit výhody chlupaté stěny anebo taje sexu ve dvou + jedním nedobrovolně?!

Osobní hodnocení: 80%


Dostaň ho tam (Get him to the Greek)
USA/109 min/od 15 let
Scénář: Nicholas Stoller, Jason Segel
Režie: Nicholas Stoller
Hudba: Timothy Andrew Edwards
Hrají: Russell Brand, Jonah Hill, Rose Byrne, Pink, Christina Aguilera
Premiéra ČR: 5.8.2010

foto: Bontonfilm


"Copak nevíš, že černochovi neutečeš?"


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1236 s