Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je pondělí 9.12.2019, svátek má Vratislav 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 500
Registrovaní čtenáři: 505
Publikovaných článků: 12780
Komentářů: 11044


Měření



5x Netradiční grilovací recepty na léto

10.08.2010   Michaela Wilhelmová   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Grilování není žádná věda. Stačí pár klobásek, plátek masa nebo ryba, posypat koupeným kořením a skvělý výsledek je zaručen. Dnes vám ale představíme grilovací recepty, na kterých stejně tak nestrávíte půl dne s přípravou, ale jsou mnohem originálnější. Nechte si chutnat!

Recept první

Kuřecí stehýnka v marinádě z jogurtu

Co potřebujeme?

8 kuřecích stehýnek (nejlépe ve formě paliček) - možno ubrat či přidat dle počtu strávníků, citrónová šťáva, 7 lžic bílého jogurtu, půl lžičky kurkumy, hrstka petrželky či pažitky, 5 lžic oleje, špetka soli, pepře a kari

Jak na to?

Vše krom koření (tedy soli, pepře a kari) smíchejte dohromady. Z oleje dejte cca 3 lžíce, zbývají dvě si nechte na závěr. Vznikne marináda, kterou potřeme kuřecí paličky. Ty necháme v chladu uležet nejméně dvě hodiny, maximálně den. Poté je z každé strany grilujeme. Vhodná doba samozřejmě záleží na grilu, palivu a stupni rozpálení, většinou ale stačí 10 minut na jednu stranu, poté otočit a dalších deset. Až se budete propracovávat ke konci, připravte si zbytek oleje s kořením a potřete - kuřátko bude krásně křupavé.


Recept druhý

Grilované švestičky se slaninou

Co potřebujeme? 

Vypeckované sušené švestky, libová anglická slanina

Jak na to?

Jde o velmi jednoduchý a na párty zaručeně oslňující recept: Sušené švestky zabalíme do plátků  anglické slaniny a propíchneme párátkem. Na středním plameni grilujeme asi 10 minut z obou stran.


Recept třetí 

Kuře na exotickém ovoci - mangu a kiwi

Co potřebujeme?

Celé kuře, mango, kiwi, cibule, 2 lžíce másla, dva decilitry, dva decilitry ananasového džusu, 1 sáček žampionové polévky, 200 gramů strouhaného sýra, 50 gramů spražených a svlečených plátků mandlí - a alobal

Jak na to? 

Cibuli nakrájejte na malé kostičky či tenké plátky a na alobalu nechte posmažit s máslem. Můžete i zavinout. Přidejte žampiónovou polévku, hustý ananasový džus, sýr a nechte posmažit. Kuře potřete olejem, posypte grilovacím kořením a grilujte ze všech stran doměkka. Chvíli před tím, než bude kuře hotovo (až již bude mít kůrku) jej dejte k "omáčce". Mangem a kiwi kuře proložíme těsně před dokončením. Poté podáváme. Mandlemi posypeme závěrem.


Recept čtvrtý

Ryba na grilu s limetkou 

Co potřebujeme?

Rybí filety, čtvrt hrnku limetkové šťávy, lžíce oleje, lžíci plnotučné hořčice, 2 lžičky strouhaného zázvoru, pepř, sůl
 
Jak na to?  

Všechny ingredience (krom ryby) smícháme a naložímne do vzniklé omáčky rybu, necháme odležet za občasného obracení cca 5 hodin, minimálně dvě. Poté dáme na gril a opět grilujeme asi 10 minut z každé strany.


Recept pátý 

Pekelně ostré syrečky s gothajem (či jinou libovolnou uzeninou)

Co potřebujeme?

Balení olomouckých (či jiných) tvarůžků, tedy syrečků, gothaj, chilli, pepř, olivový olej. A špejle.

Jak na to?  

Salám naplátkujeme a proložíme syrečky. Než přiložíme další, přidáme i kousek chilli papričky. Takto vrstvíme. Kolečka poté spojíme dohromady třemi špejlemi, potřeme  olivovým olejem, opepříme a na grilu opečeme z obou stran dozlatova. Dle zájmu můžeme dělat i v alobalu.


Dobrou chuť!

Ikonka: http://www.cems.at/



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2019 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2761 s