Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina - 34. týden

23.08.2010   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina - 34. týdenTři komedie a jeden thriller - porce nových filmů, které tento týden přicházejí do premiérových kin. Drsný film o nelehkém životě bílé ženy v Africe, rekordní lámání dívčích srdcí ve francouzském filmu a rekordní lámání rekordů ve filmu českém a k tomu jedna americká oddechovka.

SAMA V AFRICE
(White Material)
Dvě herecké legendy, Isabelle Huppertová (Krajkářka, Dáma s kameliemi, Pianistka) a Christophe Lambert (Highlander), excelují v napínavém thrilleru ze současné Afriky od režisérky Claire Denisové (Miluji tě k sežrání, 35 panáků rumu). Isabelle Huppertová v něm ztvárňuje postavu Marie, hrdé a nezlomné bělošky, jež se snaží udržet při životě kdysi prosperující africkou kávovou plantáž. Postkoloniální Afrika, kam se Denisová po mnoha letech vrací, je ale zcela jiná než ta, kterou zachytila v roce 1988 ve svém poloautobiograšhy;fickém debutu Čokoláda. O dvacet let starší je černý kontinent zmítán občanskou válkou a ohrožován zástupy dětských vojáků se samopaly. Marie a její blízcí odmítnou na rozdíl od většiny francouzských usedlíků evakuaci a zůstanou na plantáži, kde se Marie pokouší zachránit úrodu kávy a najmout dělníky na její sklizeň. Odejít znamená vzdát se, projevit slabost a zbabělost, a v neposlední řadě ztratit domov, kde její rodina žila po generace. Pro místní se však Vialovi stanou „bílým masem“ a lokální rádiová stanice triumfálně hlásí, že dny takových rodin jsou sečteny. Denisové se podařilo vytvořit vizuálně téměř magický svět, jehož krása kontrastuje s drsností historické situace a jehož hrdinové musí učinit řadu nepředvídatelných a mnohdy překvapivých rozhodnutí. Do kin uvádí Artcam.

Isabelle Huppertová - "bílá farmářka" ve filmu SAMA V AFRICE
****************************************************

(K)LAMAČ SRDCÍ (Heartbreaker)
již svým názvem říká téměř vše. Pohledný mladík Alex se svou sestrou provozuje společnost, která poskytuje vskutku „speciální“ služby: rozbíjí partnerské vztahy na objednávku. Jednoho dne si je najme bohatý muž, jenž není spokojen s ženichem své dcery. Dvojice „obchodníků se štěstím“ má ovšem na svůj úkol jenom týden. Hra o čas a lásku může začít. Romain Duris (Erasmus a spol., Rozvod po francouzsku) a Vanessa Paradis (Poloviční šance) v romantické komedii o tom, že každá životní jistota je relativní a láska si nedá poroučet. Uvádí společnost HCE.

(K)lamač srdcí a jeho "oběť"
*************************************************

MACHŘI (Grown Ups)
I k této americké komedie by stačilo pouhé motto: Chlapci zůstanou chlapci...někteří déle než jiní. Komedie o pěti přátelích (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider) a bývalých spoluhráčích, kteří se po letech sejdou, aby vzdali poctu svému zesnulému basketbalovému trenérovi z dětství. Spolu se svými ženami a dětmi stráví víkend 4. července v domě u jezera, kde před léty slavili své vítězství. Navazují tam, kde přestali a zjišťují, proč zestárnout neznamená nutně dospět.
Pětice kamarádů "machrů"
**************************************************

NEJVĚT&SÍ Z ČECHŮ
je po Mužích v říji novým filmem režiséra Roberta Sedláčka. Uvádí ho společnost Bontonfilm, která na svých stránkách o filmu říká:
Chcete vědět, jestli je možné prolézt sqashovou raketou? Kolik čtyřlístků musíte nasbírat, abyste překonali rekord? Kolik musíte sníst párků, abyste v tom byli nejlepší? A kam až se dá dojet na rotopedu? To vše zjistíte ve filmu Největší z Čechů.
 
Režisér (Jaroslav Plesl), jeho producentka (Simona Babčáková) a kameraman (Jiří Vyorálek) jsou živořící umělci, kteří už sice mají za sebou filmy, co dostaly ceny, lvy, dobré kritiky a hrály se s úspěchem na řadě festivalů. Ale nechodí na ně diváci. Jejich další spolupráce se řítí do ztracena, protože životní projekt režiséra nezískal grant, což znamená, že se nebude točit. Producentka s režisérem odjíždějí do Pelhřimova, do metropole českých rekordů a kuriozit, kam je zavolal šéf Agentury Dobrý den (Igor Bareš). Agentura má totiž jeden problém. Často se o ní a jejích rekordmanech mluví, ale nikdo to nebere vážně. A tak se rozhodnou najmout kritikou uznávaného režiséra, aby natočil film o nejvýjimečnějších lidech, kteří dosud mají jen nálepku bláznů a magorů, pouťové atrakce. &Séf Agentury má pro naše filmaře tři čtvrtě miliónu v hotovosti, jako zálohu na natáčení, což je tak významný argument, že další debata je celkem zbytečná. Zadání je jasné: Hluboce lidské příběhy lidí, co dokázali vlastní pílí něco, co nikdo jiný na světě patrně neumí.

K utahané tvůrčí trojici se přidává sebevědomá zvukařka (Johana &Svarcová), studentka FAMU, která na rozdíl od nich není spoutaná životními prohrami. Tak nějak ostatní štve, ale zároveň jim připomíná jejich „dávné“ začátky. Jak tohle všechno skončí? Dotočí spolu tenhle film a pomůžou změnit obraz Agentury? Odhodlají se ještě někdy dělat to, v čem vidí skutečně smysl? A o čem bude jejich příští film?
„Tento film je složený z událostí, které se nám opravdu staly!“ prohlašují filmaři. Uvidíte v něm vynikající herce i skutečné rekordmany hrající sami sebe. Herecké výkony jsou tak přesvědčivě, že mezi profesionálními herci a naturščiky nepoznáte rozdíl. Kromě zmíněných hlavních protagonistů se ve vedlejších rolích objeví například Aňa Geislerová, Jan Hřebejk, Marek Taclík, David &Svehlík či Wabi Daněk a další.
Největší z Čechů je filmem o rekordech, osamělosti, pomíjivosti, české kinematografii a současné společnosti. Z každého lehce zakrojí, ale dohromady spolehlivě nasytí.

Foto z filmu NEJVĚT&SÍ Z ČECHŮ

Zdroj fotografií: artcam.cz, hce.cz, falcon.cz, bontonfilm.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0379 s