Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tanec v divadle Ponec

23.08.2010   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tanec v divadle PonecJakmile začne podzim, tak startuje nová divadelní sezóna. Nejinak tomu bude i v divadle Ponec. 4. a 5. září 2010 od 20 hodin se uskuteční v divadle premiéra představení Mah Hunt – nejnovějšího projektu tanečního souboru DOT504.


Po úspěšném představení 100 Wounded Tears, které vzniklo ve spolupráci se zahraničními tvůrci, se umělecká ředitelka souboru DOT504 Lenka Ottová rozhodla dát další příležitost mladým českým tvůrcům – dlouholetým členům souboru DOT504, Lence Vágnerové a Pavlu Maškovi. Mah Hunt je komorní projekt, který vznikl v úzké spolupráci obou tanečníků, kteří jsou zároveň jeho jedinými protagonisty.

„Žiji ve světě bez zvířat, postrádám jejich pravidla.“

V tomto duetu se dva lidé rozhodli zažít lov. Jak bude vypadat, závisí na tom, jaká pravidla budou nastolena. „Během tvorby představení jsme mluvili o tom proč a jakým zbůsobem jsou zvířata lidmi lovena, týrána a zabíjena. Zkoumali jsme, jaké je to být lovec, jaké je to být lovený, jak zvíře přivábit, jak získat opětovnou důvěru nebo jaká pravidla fungují mezi zvířaty samotnými. Postupně nás začalo zajímat, co by se stalo, kdyby zvířata přestala existovat, kdyby byla člověkem vyhubena. Rodily by se generace lidí, které by přímo nepoznaly zvíře. Mohly by si o něm jen přečíst, možná by pak někoho začalo zajímat, jak se něco takového stalo, jak byla zvířata vyhubena a chtěl by zažít lov," popisuje svou inspiraci spoluautorka představení Lenka Vágnerová.

Vstupenky za 90 Kč a 160 Kč v předprodeji v divadle Ponec a za 120 Kč / 190 Kč v den konání představení a dále v předprodeji na pokladně divadla v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticket-stream.

Mah Hunt
Choreografie a interpretace: DOT504 Dance Company – Lenka Vágnerová & Pavel Mašek
Hudba: koláž Ondřej Dědeček
Scénografie a světelný design: Jakub Kopecký
Světla: Jan Mlčoch
Zvuk: Ondřej Dědeček
Premiéra: 4. 9. a 5. 9. 2010, divadlo PONEC, Husitská 24a, Praha 3
Repríza: 24. 10. 2010

O souboru
DOT504
je profesionální soubor fyzického tanečního divadla v České republice, který v Praze v roce 2006 založila umělecká ředitelka souboru Lenka Ottová. Cílem Lenky Ottové bylo vybudovat v České republice profesionální, mezinárodně respektovaný soubor současného tance, který na české scéně chyběl, nabídnout zázemí výjimečným tanečníkům a výrazně zasáhnout do rozvoje současného tance.
Tanečníci, kteří se souborem DOT504 spolupracují, patří mezi nejlepší v naší zemi a na Slovensku. Helena Arenbergerová získala prestižní Cenu Sazky 2008 a byla nominována na cenu Thálie 2007 za interpretaci v projektu Holdin‘ Fast (Jozef Fruček a Linda Kapetanea). Petr Opavský je držitelem nominace ceny Thálie 2007 za interpretaci choreografie Heaven is the place… choreografa Antona Ľachkého. Lenka Vágnerová je držitelkou Ceny Sazky 2005 a nominace ceny Thálie 2005. Pavel Mašek byl nominován na Cenu Sazky 2009 za interpretaci v projektu 100 Wounded Tears. Za interpretaci ve stejném projektu byl nominován Tomáš Nepšinský na cenu Tanečník roku 2010.

Kromě účasti na českých a slovenských festivalech, soubor účinkoval v zahraničí na festivalech ve Varšavě, Athénách, Londýně, Miláně, Frankfurtu nad Mohanem, Budapešti a především na prestižním Fringe Festivalu v Edinburghu (UK), kde byl v roce 2008 nominován mezi čtyři nejlepší soubory na Total Theatre Award v kategorii Young Company a v roce 2009 získal prestižní ocenění Herald Angel Award a čestné uznání od poroty Total Theatre Award. V srpnu 2010 bude DOT504 opět prezentovat českou taneční scénu na mezinárodním tanečním veletrhu Tanzmesse v Düsseldorfu v Německu.



Zdroj a foto: divadlo Ponec


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0663 s