Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Máte svoji hodinu tance? Vyzkoušeli jsme pro vás Dance Academy Prague by Yemi AD

09.09.2010   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Máte svoji hodinu tance? Vyzkoušeli jsme pro vás Dance Academy Prague by Yemi ADZačal nový školní rok, rozjíždí se i semestry na vysokých školách a mnoho lidí při studijním zápalu zapomíná, že v týdnu je třeba nejen intelektuální „potrava“, ale také relax v podobě pohybové vzpruhy. Že si při této aktivitě neodpočinete? To se pletete, my jsme vyzkoušeli taneční hodiny v Dance Academy Prague choreografa Yemiho AD. A takové uvolnění po pracovním či studijním zápřahu je přímo požitek.

V Dance Academy Prague (DAP) se konal tzv. Open house (jak jsme informovali ZDE), kde se představili jednak samotní lektoři, kteří návštěvníkům nabídli zdarma ukázku svých lekcí (kterých se příchozí samozřejmě mohli aktivně zúčastnit), a také zde promluvil zakladatel studia Yemi Akinyemi Dele neboli Yemi AD. Ten na své přednášce seznámil příchozí s programem studia, poodkryl tajemství jednotlivých stylů nebo se snažil přítomné vést k procítění rytmu a počítat doby. Do začátku, kdy si návštěvníci mohli na vlastní kůži (nebo spíše tělo) vyzkoušet taneční lekce lektorů DAPu, dostali určitě dobrý základ. Modern orient, Spiderap, Zumba, House dance, StreetJam nebo MTVStyle rozproudil krev v žilách frekventantů, že si vyzkoušeli několik lekcí za sebou. My jsme se zastavili u XStyle a StreetJamu.

Brazilec Bruno de Souza e Silva neboli Nobru (úspěšný choreograf Xstyle Dance Company) nabídl hip-hopovou sestavu bohatou na rozličné prvky. Ne však na úkor složitosti, protože na jednotlivé kroky pohotově reagovali i začátečníci. Nejenom ti se naučili vnímat rytmus hip hopu, ale také poznali lehkost tohoto stylu, jehož praktikování vám vyčistí mozek po náročném dni.

Nobru z Xstyle Dance Company.

StreetJam
vedl Yemi AD, který svým svěřencům nejprve protáhl tělo pomocí póz, které připomínaly baletní figury. Hru svalů zase podpořily posilovací cviky jako kliky či výdrž v jedné pozici několik sekund. Následovaly jednotlivé variace street stylu a nechyběla ani zkouška mentální, protože skupina přítomných se několikrát rozdělila (například podle lichosti a sudosti posledního dvojčíslí data narození) na dvě části, přičemž měly stejnou choreografii, ale každá šla opačným směrem té druhé. Působivý efekt, který vídáme na mnoha tanečních vystoupeních. I tak se naučíte vnímat tanec a zvládnete pestrost figur. Tanec totiž není o nutnosti zrcadlit jednotlivé pózy, které vám ukazuje profesionální lektor. K tomu se dopracujete časem. Je to zábava, při které se vaše mysl posune jinam a tělo rozhýbete z každodenní strnulosti.

Yemi AD

V DAPu na vás čeká nejen pestrý program, co se stylů týče, ale také se zde budete cítit jako doma. Příjemné komorní prostředí, vstřícný personál a v neposlední řadě vámi vybrané lekce vedené skutečnými profesionály ve svém oboru. To je to, na co se budete celý den těšit. Proto nezapomeňte zahájit semestr i v taneční sféře. Při zápisu do pololetního kurzu získáte slevu až 50% oproti běžným cenám pro ne-členy. Při zápisu a platbě do 17. září získáváte dárek možnost vyhrát víkend v Londýně.

Informace o rozvrhu najdete přímo na stránkách DAPu. Jednotlivé ceny pak na této stránce a pokud nevíte, co si pod kterým stylem představit, tak mrkněte SEM. DAP také chystá měsíčně pro své členy řadu akcí, jako je „vánoční besídka“ nebo nejblíže Jet Set Beach 27. září, který bude zakončen párty. Dveře jsou ale pořád otevřeny i pro ne-členy, ale přece – semestr se má zahájit včas.

danceacademyprague
V Jámě 8
Praha 1
http://www.danceacademy.cz

Fotogalerie:
 
Z recepce nejprve okem oknem zkontrolujete předchozí lekci a potom se můžete usadit v pohodlné pohovce a sledovat například aktivity JAD dance Company (Yemiho taneční skupina).   

 
Interiér sálu a pokud je venku hezky, tak se můžete usadit i na stříbrné "bobánky".

A pak do tance!
 

 

               



Foto: Aneta &Simonková


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0397 s