Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina - 39. týden

27.09.2010   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina - 39. týdenNávštěvník filmových premiér tohoto týdne může podstoupit několik cest (pochopitelně jen v přítmí kina): podívat se do prostředí, kde "peníze dělají peníze" (a také z miliardářů chuďase - málokdy obráceně) na Wall Street, cestovat s vlky z jednoho přírodního parku do druhého, s mladou Rumunkou se podívat do liverpoolského nevěstince případně zhlédnout "duchy" v thajské džungli.


WALL STREET: PENÍZE NIKDY NESPÍ (Wall Street: Money Never Sleeps)
Do světa finančníků na Wall Street zavedl režisér Oliver Stone diváky již jednou - v roce 1987. Tehdy si v jeho filmu WALL STREET zahrál Charlie Sheen mladého, ambiciózního makléře, který načas podlehne svodům nelegálních zisků a vedle něho se zaskvěl Michael Douglas v roli bezohledného spekulanta.

Nyní přichází stejný režisér s "dvojkou", kde k názvu WALL STREET přidává PENÍZE NIKDY NESPÍ. V ní se na scénu vrací Michael Douglas jako Gordon Gekko, bývalý finanční žralok, kterého pojistné podvody a praní špinavých peněz dostaly před 23 lety za mříže. Nyní opouští brány věznice bez nějakých růžových vyhlídek. Nehlásí se k němu bývalí kolegové, s dcerou (Carey Mulliganová) dávno zpřetrhal vazby. Je tu však její snoubenec Jacob (Shia LaBeouf), který nápadně připomíná postavu Charlieho Sheena z prvního dílu. Také je to mladý finanční dravec připravený chytit šanci za pačesy a už ji nepustit. Vydělává pohádkové peníze ve společnosti svého mentora Louise Zabela (Frank Langella), jenže série falešných obvinění firmy z obrovských dluhů vedou k hlubokému propadu jejích akcií. Na dno tak padne i Jacob, který se vypraví na přednášku svého potenciálního tchána, v níž napravený hříšník předjímá příchod světové finanční krize. Po přednášce Jacob Gekka vyhledá a uzavře s ním zvláštní dohodu. Gekko využije svých dávných kontaktů a pomůže mu zjistit, kdo a proč zničil firmu jeho chlebodárce. A Jake mu na oplátku proklestí cestu k jeho dceři. Klíčová otázka ovšem zní: Dá se Gordonu Gekkovi skutečně věřit?

„Myslím, že tenhle film je zatraceně zábavný. Za 22 let se změnilo opravdu hodně a jen těžko bych si práci na filmu tak užil, kdyby nešlo o skutečně originální příběh." říká o filmu trojnásobný držitel Oscara a jeden z nejúspěšnějších režisérů současnosti Oliver Stone.
Michael Douglas a Shia LaBeouf ve filmu WAL STREET: PENÍZE NIKDY NESPÍ
**********************************************************************

ALFA A OMEGA 3D
Animovaný film v 3D verzi je příběhem dvou vlků z jedné smečky. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Do vlčího života však zasáhnou lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Správné dobrodružství na cestě nesmí postrádat stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Vlčí dvojka musí překonat i "společenské" rozdíly mezi sebou - sladit Humphreyho heslo „Ať se všichni baví!“ s tím, co prosazuje Kate „Já jsem vůdkyně“? Přes své rozdíly se naučí spolupracovat, a - jak jistě tušíte - se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? Režie: Anthony Bell, Ben Gluck. Do kin film uvádí Palace Pictures.
**********************************************************************
STRÝČEK BÚNMÍ
(Loong Boonmee raleuk chat - Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives)
patří k "malým velkým" filmům, které dovedou okouzlit a očarovat diváka, který ještě nezapomněl, že kino je podívaná a zážitek. Tento fantaskní snímek natočený ve složité koprodukci Thajska, Velké Británie, Nizozemí, Německa, Spanělska a Francie uvádí do kin společnost Artcam s podtitulem "Ten, který umí vyvolávat minulé životy."

V první řadě je nutno zdůraznit, že tento film (Režie: Apichatpong Weerasethakul) byl natočen na motivy skutečného příběhu buddhistického mnicha a se stal senzací letošního festivalu v Cannes. Zde okouzlil porotu v čele s Timem Burtonem a získal hlavní cenu – Zlatou palmu. S tímto doporučením už snadněji přečtete synopsi distributora: "Představte si, že se vám jednoho dne zjeví duch vaší životní lásky a ztracený syn se vrátí v podobě podivné lesní bytosti… vítejte ve světě strýčka Búnmího. Ve světě, kde přítomnost není jedinou realitou a minulé životy se znovu hlásí o slovo. Tento filmový skvost plný fantazie, vtipu i hlubokých emocí čerpá z úchvatné přírodní scenérie i thajské hororové produkce sedmdesátých let a komiksů."

*********************************************************************
BIBLIOTHEQUE PASCAL (Bibliothéque Pascal)
Členům a návštěvníkům filmových klubů je určen film Bibliotheque Pascal zakoupený Asociací českých filmových klubů. Jedno z kin láká do kina sloganem: "Chcete shlédnout "fyzickou i duševní road movie" o cestě z východního bloku do britského nevěstince?"

Bibliotheque Pascal, film osmatřicetiletého Szabolcse Hajdu je anti-útěkářský snímek natočený v maďarsko-německo-britské koprodukci. Stal se nejlepším maďarským snímkem loňského roku a patří k nejzajímavějším evropským filmům poslední doby, o čemž svědčí i jeho nominace na prestižní cenu Evropského parlamentu LUX.

Dvě dekády od pádu železné opony stále nesmazaly rozdíly mezi zeměmi bývalých bloků. Koprodukční drama s prvky magie, tragikomedie i thrilleru vypráví o tom, že pokud život nestojí za nic, geografickým přesunem se zničehonic nezlepší. Hlavní hrdinka Mona s maďarsko-rumunskou krví vypráví nebývale příjemnému úředníkovi na sociálce svůj příběh. Chce totiž získat zpět do péče svou malou dcerku, kterou nechala u tety, když se vydala na Západ hledat „štěstí“. Zkušenosti, které Mona získává během své nedobrovolné prostituce v liverpoolském bordelu pojmenovaném Pascalova knihovna, zrovna příjemné nejsou. Mizanscéna dýchá zvláště nechutnou atmosférou, která jako kdyby vznikla spojením mléčného baru z Mechanického pomeranče a většiny videoklipů Lady Gaga. Fantaskní sekvence režisér obhajuje zvykem z dětství, kdy si v šedi sídliště představoval „barevnější" realitu. Tolik oficiální text distributora.

Fota v článku: bontonfilm.cz, palacepictures.net, artcam.cz, acfk.cz




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1071 s