Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Doktorka nebo manželka?

10.11.2010   Kateřina Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Doktorka nebo manželka?Nová vražda, skřípající milostný vztah a do toho ještě návštěva přítele Tesly. Přestože se detektiv Murdoch jen tak něčeho nezalekne, dá se tohle všechno zvládnout za pouhých pětačtyřicet minut závěrečné epizody?!

Detektiv Murdoch vyšetřuje smrt Morrise Garbutta, bývalého vědeckého spolupracovníka vynálezce Nikoly Tesly. Ten již delší čas experimentuje s novou formou energie, která se přenáší vzduchem. Vražedné stopy přivedou Murdocha až k Jamesovi Pendrickovi, jenž ale vykonává svůj trest ve vězení. Zdá se, že při vyšetřování někde nejspíše udělal chybu. Z dosavadní rovnováhy jej poněkud přivedlo i rozhodnutí doktorky Ogdenové přijmout místo vedoucí na dětské chirurgii v nové nemocnici v Buffalu...
 
Zdroj: ČT

A je to tady. Muselo to přijít, a tak s Teslovým efektem, třináctým dílem třetí série Případů detektiva Murdocha, začíná nucená přestávka všem divákům tohoto, dnes již celosvětově, oblíbeného seriálu. A jak že to celé dopadne? Je Pendrick chladnokrevný vrah? Požádá William Julii o ruku? Ale co ona?!

Jen stěží divák po, svým způsobem „pouhých“, devětatřiceti epizodách, chápe, že od první klapky Případů uběhly již takřka čtyři roky. Záměr Maureen Jenningsové – vytvořit detektiva, člověka, kterého by ona sama měla ráda a chtěla znát – získal na televizní obrazovce nový rozměr. Také seriál samotný prošel dlouhým vývojem, a je více než symbolické, že první Případ, stejně jako ten poslední, uzavírá právě Nikola Tesla. Není to totiž pouze romantický prvek Jenningsové hrdiny, který jej odlišuje od podobných postav, ale především Murdochův nevšední „macgyverovský“ zájem o vědu. Jak se skloubení těchto dvou aspektů scénáristům povedlo ponechávám na hodnocení každého z vás. V každém případě, pakliže chováte detektiva Murdocha v přízni, máme pro vás hned několik dobrých zpráv.

Protože natáčení čtvrté řady Případů momentálně finišuje – a věřte, je na co se těšit – a protože jsme byli při tom, v průběhu následujícího týdne přinese Webmagazín Rozhledna jak podrobnosti o soutěži o velmi zajímavou cenu přímo od tvůrců a hlavních protagonistů seriálu, tak o průběhu natáčení, a to hned několika epizod. Naše pravidelná setkání tedy ještě zdaleka nekončí. Způsob, jak zcela exkluzivní materiál co nejlépe využit, je ještě v projednávání. Už teď ovšem mohu slíbit, že bude určitě stát za to. Takže...pěkné pokoukání a, slovy týmu detektiva Murdocha, zůstaňte naladěni!

foto: Grenada media

Teslův efekt

11.11.2010 ČT1 20:00
 
Případy detektiva Murdocha vycházejí také knižně, Vražda v zapadlé uličce, stejně jako Dračí kniha Maureen Jenningsové už nyní u vašich knihkupců anebo na www.Jota.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0686 s