Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


KINOPREMIÉRY - 4. týden

24.01.2011   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

KINOPREMIÉRY - 4. týdenPozor, pozor! Nová zpráva pro kinomany visí NA VLÁSKU. TEMNÁ KRAJINA se dočká. ŘETEZOVÁ ZPRÁVA se šíří. Příjíždí CIZINEC.

Není těžké z kostrbatých vět v úvodníku vyčíst tituly nejnovějších filmů, které Vás čekají v premiérových kinech od 27. ledna.

Krimi, špinážní krimi nebo thriller jako uvádí distributor? Či dokonce komedie a muzikál, alespoň podle nominace na Zlaté globy v tomto oboru pro oba hlavní představitele? Dohady okolo žánru filmu CIZINEC (The Tourist) nejsou jediné. Čekalo se od něj hodně, už kvůli nominacím (které se nakonec v cenu neproměnily). Výsledek již tolik netěší. Johnny Depp i Angelina Jolie už hráli v lepších filmech a výraznější role. Ani co se táče námětu film příliš nehýří - příběh o tom, jak záhadná kráska zavleče do svých spárů mladíka, jemuž naivita a životní nezkušenost kouká z každého oka - to tu už bylo tisíckrát. Obaleno špionážní zápletkou, kdy mladý americký turista netuší, že ona mrška je agentkou Interpolu a že má sloužit k tomu, aby dopadnul prchajícího zločince, který býval jejím milencem. Každá hra má svá pravidla a tak divákovi (ne tak hrdinovi) je od počátku jasné, že půjde o spletitou hru mezinárodních intrik a špinážních praktik, která se odehraje s nasazením životů v prostředí mezinárodní smetánky, kam bez smokingu a motýlka přijde jen omezenec nebo výstřední miliardář. Německý režisér Florian Henckel von Donnersmarck si svůj vstup na mezinárodní kolbiště nijak neusnadnil, pokouší se z průměrného námětu a z herců, kteří si zjevně "nepadli" do oka vykřesat co nejvíce, ale k jeho oslnivému evropskému úspěchu - filmu ŽIVOTY TĚCH DRUHÝCH - to má daleko.
Johnny Depp a Angelina Jolie ve filmu CIZINEC
***************************************************
Distribuční společnost FALCON nespokojence s CIZINCEM odmění úplně jiným žánrem - animovaným snímkem NA VLÁSKU (Tangled) podle klasické pohádky bratří Grimmů. Jak uvádí její materiály jde o animovanou hudební komedii plnou efektů a dobrodružství. Film vypráví o dívce, která má kouzelné zlaté vlasy dlouhé víc než 70 stop (přepočítat na metry máte za domácí cvičení) a s nimi se nechají dělat divy... Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je v teenegerském věku, její mysl hýří bujnou fantazií a její srdce je odhodláno za pomoci energického bandity provést velký husarský kousek. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. Prozrazení jejího královského původu visí na nitce a její únosce je jim v patách. Za zmínku stojí hudba a písně od nositele osmi Oscarů skladatele Alana Monkeho inspirované rockovou érou šedesátých let. Nominace na Zlaté globy za nejlepší originální píseň ani za nejlepší animák se nepovedla, ale film potěší a rozhodně náladu nezkalí. Pro úplnost ještě jména režisérů: Nathan Greno a Byron Howard
*******************************************************
Thriller ŘETĚZOVÁ ZPRÁVA (Chain Letter), s nímž přichází společnost Palace Pictures, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Matt Cohen) a Dante (Noah Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Nikki Reedová) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (Keith David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? Režiséru Deon Taylorovi musím vzkázat, že vzhledem k tomu, jak mi dnes a denně chodí na internet několik podobných varování ve stylu když to nepošlu dál, stane se mi něco hrozného, tak už se osobně podobných vyvražďovaček nebojím. Ale nechci nikomu z diváků brát chuť na krev.
Líbí se vám řetězový vrah? Jestli ano, jděte do kina, užijete si víc.
 Viz též plakát v úvodníku
*************************************************************
Mysteriózní thriller TEMNÁ KRAJINA (Dark Country) je podle distributora FILM EUROPE strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Mladá dvojice čerstvých novomanželů z Las Vegas Dick (Thomas Jane) a Gina (Lauren German) se vydává na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z rychlé jízdy umocňují tím, že se řítí do tmy bez zapnutých světel. V momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznámé tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. A tady nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... Už se bojíte? Více strachu si užijete v kině. Jen připomenu, že jde o režijní debut známého amerického herce. Thomas Jane je znám z filmů BUFFY, ZABÍJEČKA UPÍRŮ, ÚTOK Z HLUBIN, SPRÁVNEJ POLDA či MLHA.
Fota: hororo.sk, joblo.com, movies.about.com, smepriatelia.sk, filmfetish.com
Lauren Germanová ve filmu TEMNÁ KRAJINA
***************************************************




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.047 s