Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Máte chřipku? Tak s ní zatočte!

15.02.2011   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Máte chřipku? Tak s ní zatočte!Změny počasí a stále sychravo. Takové nic moc období nám utváří i nic moc zdraví. Pokud chcete předejít kapénkovým nemocem nebo je léčit, tak si přečtěte pár rad a poznejte nové výrobky, které nemoc vyženou z vašeho těla.

Rýma, chřipka nebo nachlazení nás dokáží pěkně potrápit. Nyní se nacházíme i v období chřipkových epidemií. Pokud nejste z těch, kteří věří na různé mutace této nemoci (ptačí, prasečí apod.), tak i tak jistě uznáte, že klasické chřipky v současnosti bují. Pokud jste jen nachlazení, tak chodíte mezi lidi, cítíte se mizerně a vaše pracovní výkony klesají. Když máte chřipku, tak si poležíte a zase vaše práce stojí. Zkuste tedy pár preventivních kroků a anebo nemoc efektivně začněte léčit, ať vás neomezuje v každodenní činnosti.

Prevence je základ
Základem preventivního chování je nechodit mezi větší společenství lidí. Což je samozřejmě pro některé „rada nad zlato“, když se třeba potřebujete dostat do práce MHD. V nevyhnutelném případě se tedy vybavte. Zajistěte si dostatečný přísun vitamínů (ať už z potravy nebo tebletek), zahalte si dýchací cesty šálou, ať nenasajete kapénkovou nemoc, nesedejte si v tramvaji, metru nebo autobusu a pokud možno, od lidí se držte dál.

Pokud cítíte, že už na vás něco tzv. leze, tak začněte s léčbou včas a nenechte ji pokračovat. Proti bolestem hlavy nasaďte léky, jestli vás pobolívají svaly, tak je osvěžte masáží krému nebo gelu s obsahem účinných látek a vonícím po eukalyptu.

Máte pocit, že vám je nijak?
Tento stav mnozí popisují jako nejhorší. Není vám ani dobře ani zle, ale prostě tak nějak nijak. Cítíte, že něco máte v hlavě, ale není to úplně bolest. Máte tak trochu nutkání, že potřebujete na toaletu, ale zase to není tzv. běhavka. Máte pocit, jako by se vám v krku něco uhnízdilo a tlačí to tam, ale zas až tak to nebolí. Nejhorší na tomto stavu je, že přetrvává a nejde nijak odehnat. Zkuste proto vypít jen obyčejnou horkou vodu, kterou jste si před tím uvařili. Jen samotnou, žádný citron, ani cukr, ani lísteček nějaké bylinky. Zkuste nápoj vypít rychle, aby zapůsobil na mikroby a odplavil je.

Už jste nemocní. Jak se léčit?
Berete různé léky, které vám příliš nezabírají? Zkuste přírodní medicínu. Nechte vařit mléko s několika snítkami máty. Poté přidejte do nápoje asi tak dvě lžičky medu (záleží, jakou chcete mít sladkost). Med rozhodně nevařte, aby se vám neztratily vitamíny! Jestli máte jen zcukernatělou podobu, tak ji ohřejte ve vodní lázni. Hotový nápoj pak rovněž vypijte rychle, aby odplavil mikroby. Základem léčby chřipky a podobných onemocnění je dostatečný pitný režim, díky kterému se rychleji budou vylučovat odpadní látky a vaše tělo se obrní novými.

Vsaďte na účinné přípravky
Na podzim minulého roku se na trhu objevil nový přípravek MENTOSIL gel, který poskytuje preventivní ochranu před viry způsobujícími rýmu a chřipku. Přípravek je určen pro všechny, kteří se chtějí opravdu účinně bránit virům rýmy a chřipky. Jeho používání je vhodné pro těhotné ženy, lidi s chronickými onemocněními postihujícími imunitu jakými jsou např. cukrovka, protinádorová léčba apod. a starší lidi vzhledem k tomu, že jejich imunitní systém má tendence ke snížení své aktivity a organismus je pak náchylnější vůči infekcím. Podle průzkumů Národního centra pro chřipku Světové zdravotnické organizace (WHO) má přípravek MENTOSIL gel prokazatelné účinky nejen proti běžným virům chřipky, ale také proti viru pandemické chřipky H1N1. Pokud jste se nestihli nebo nechtěli očkovat, i pro vás je tu možnost, jak si bez obav užívat nástup zimy. Předtím, než se vydáte do ulic města nebo na místa, kde je zvýšené riziko nákazy chřipkou, MENTOSIL gel jednoduše aplikujete do nosní dutiny. Obsahuje mentol a olej z jehličí borovice, které vám nos příjemně uvolní i v případě, že jste prevenci podcenili a rýma vás zaskočila nepřipravené.



A pro ženy tu máme rovněž jeden přípravek. Pokud jste již chřipkové onemocnění prodělala, užívala antibiotika nebo trpíte opakovanými záněty močových cest, pak mějte v záloze přípravek, který vás ušetří dalších nepříjemných komplikací, které s sebou nese užívání antibiotik. Většina lékařů již při předepisování antibiotik doporučuje užívání doplňků stravy s obsahem laktobacilů, tyto však často nestačí. Vhodnější je použít přípravek, který přímo v pochvě opět nastolí přirozené kyselé pH, tím se rozmnoží vaše vlastní laktobacily a zabrání se následným gynekologickým obtížím. Pro takové případy nabízí ideální řešení vaginální krém VITAgyn C®, který napomáhá léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a infekcí močových cest. Jeho použití je obzvláště prospěšné po farmakologických léčbách antibiotiky. Vaginální krém obnovuje a udržuje fyziologické pH v pochvě, napomáhá růstu přirozené laktobacilové flóry a navrací tak poševní rovnováhu.




Nyní už víte, jak se obrnit proti nemocem a jak je léčit. Nenechte nic náhodě, zejména v tomto rizikovém období. Když budete vy svěží a kolegové budou nevýkonní, koho pak si vedení asi všimne více...?

Zdroj a foto: MC CONSULTANT


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0289 s