Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Bolí vás záda? Možná to bude špatnou matrací.

02.03.2011   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Bolí vás záda? Možná to bude špatnou matrací.Začíná jaro a příroda se pomalu probouzí do svěžích barev a vůní. To je signál, že takto bysme se měli probouzet i my. Co udělat, aby se zlepšil váš spánek?



Ročně prospíme až tři tisíce hodin, to je zhruba jedna třetina života strávená v posteli. Během spánku naše tělo čerpá nové síly a shromažďuje energii na další den. To je dost pádný důvod pro to, aby jste si toto místo udělali komfortní a zdraví prospěšné. Jedním z důležitých momentů je pak výběr té správné matrace.

Jak nalézt tu správnou matraci?
Ideální matrace dokonale rozloží hmotnost těla, kopíruje jeho tvar, poskytne páteři dostatečnou oporu a zádovým svalům a kloubům uvolnění. Rozdíly v kvalitě nabízených výrobků jsou však obrovské. Na co bychom si měli dávat pozor?

Klíčová kritéria při výběru správné matrace: 
 ergonomičnost – matrace se přizpůsobuje tvaru a struktuře těla 
termoregulační schopnost – jak matrace udržuje teplo, jak ho šíří 
▪ hydroskopický faktor – jak se matrace vypořádává s vlhkostí 

velikost – minimální kritérium velikosti matrace je označeno 20 cm nad rámec výšky ležící postavy, standardní šířkou pak bývá 90 cm

Tuhost matrace by měla být zvolena na základě tělesné hmotnosti osoby, pro kterou je matrace určena, hubený člověk si může vzít měkčí matraci, která kopíruje tvar jeho těla, zatímco těžší osoba si vybere matraci pevnější. Vždy ale platí: vyzkoušejte si matraci, než ji koupíte. Pokud při ležení na zádech lehce vsunete ruku mezi tělo a matraci v oblasti ledvin, je pro vás matrace moc tvrdá. Pokud to je nemožné, je moc měkká.

Výběr vhodného typu jádra a potahu
Správnou volbou pro náš kvalitní odpočinek jsou polyuretanové a viskoelastické pěny, které doporučují i odborníci z řad lékařů zabývajících se kvalitou spánku. Stejné materiály využívá i italská společnost Magniflex, která působí na trhu již 50 let. Do svých patentovaných pěn Memoform, Eliosoft a Elioform zakomponovala i esence z aloe vera a sóji, které blahodárně působí na váš organismus. Matrace jsou hygienické, pohodlné, prodyšné a zajišťují páteři, kloubům a svalům ideální ortopedickou i anatomickou oporu během noci.

Dalším krokem při výběru vhodné matrace by měl být správně zvolený potah. Nemělo by vás zajímat pouze to, jestli je snímatelný, ale především byste se měli zajímat o jeho složení a použité materiály. Mezi špičku na našem trhu patří potahy z přírodních materiálů, jako jsou mořské řasy, kukuřice, sója, bambus, lenpur a další dřeviny nebo potahy z technologicky vyspělých látek jako je Coolmax nebo Outlast s termoregulačními a akumulačními vlastnostmi.

Jen ta opravdu vhodná matrace splní důležité zdravotní požadavky: 

dokonale rozloží hmotnost vašeho těla 

přizpůsobí se tvaru postavy 

zajistí správnou polohu a uvolnění páteře a kloubů 

poskytne páteři dostatečnou anatomickou i ortopedickou podporu 

dopřeje zádovým svalům a kloubům relaxaci



Zdroj: Magniflex

Pohodlí, na kterém se oba shodnete
Často se stává, že partneři, vybírající matraci, mají odlišné představy o její funkčnosti a nemohou se při výběru shodnout. Matrace Magniflex Dualcomfort Silver představuje unikátní řešení pro tento případ a přináší revoluci – volitelný komfort. Matrace je složena z 8cm vrstvy studené pěny Elioform, která je pokryta z jedné strany 4cm a z druhé strany 8cm vrstvou paměťové pěny Memoform. Výsledkem je tedy jedna strana s měkčím a více anatomickým povrchem, zatímco druhá strana je tvrdší a více ortopedická. Díky snímatelnému potahu, který je možno prát, si mohou oba dva uživatelé nezávisle na sobě zvolit svoji stranu a tuhost, a přitom stále využívat jedno „letiště“. Provedení v unikátní potahové látce Silver, kdy na jedné straně je stříbrné vlákno vetkáno do hedvábí a na druhé straně do kašmíru, zajišťuje antibakteriální a antistatické vlastnosti matrace.

Bio i v posteli
Pokud jste zastáncem všeho, co je „bio“, potěší vás nová 100% přírodní kolekce od Magniflexu. Světový lídr v oblasti produktů pro zdravý spánek uvede na trh jako první v České republice matrace a polštáře se 100% přírodními potahy z vláken bambusu, lnu a organické bavlny. V kolekci Geoethic, respektující filozofii přírody, používá Magniflex netradiční přírodní materiály získané z darů Země zpracované nejmodernější technologií pro vaše maximální pohodlí. Tkaniny používané při výrobě produktů řady Geoethic jsou certifikovány předními evropskými laboratořemi, splňují ekologické a zdravotní standardy a neobsahují žádné toxické nebo nebezpečné materiály. Magniflex oficiálně představí novou kolekci na brněnském mezinárodním veletrhu interiéru a bydlení Mobitex ve dnech 12. až 16. dubna 2011.

Kupujeme matraci 
▪ Matraci kupujte ve specializovaných prodejnách, jako jsou studia zdravého spaní a showroomy, kde máte možnost si výrobky vyzkoušet. Jen na doporučení matraci nekupujte, každému vyhovuje něco jiného. 
▪ Informujte se o záruce na jádro matrace (kvalitní jádro vydrží až 10 let). 
▪ Vybírejte matraci pouze u renomovaných výrobců, kteří mají na trhu dlouholetou tradici. 
▪ Myslete na své zdraví, na matraci rozhodně nešetřete. Investice do vašeho zdraví je dlouhodobou investicí, která se vám nepochybně vyplatí.




 

Showroom, &Saldova 1, Praha 8

Zdroj: Magniflex

Zdroj a foto: MC CONSULTANT



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0879 s