Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


TV tip - CANDY - milostný trojúhelník - on, ona a herák

11.03.2011   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

TV tip - CANDY - milostný trojúhelník - on, ona a herákŽe drogy jsou cesta přes ráj do pekla, není asi nutné připomínat. Také filmaři se už drahně let činí, aby drogovou tématiku a to, co užívání drog udělá z krásných, nadějných mladých lidí trosky, věrně a varovně zachytili. Ne vždy je to na úrovni a ne vždy seriózní. Mezi vážný příspěvek k tématice patří australský film CANDY.

Dalo by se říci, že to byly kdysi idylické časy. Ještě v roce 1967 byla cesta do rauše pomocí LSD ve filmu TRIP, kterou podnikají Peter Fonda a Dennis Hopper "krásným" dobrodružstvím, které jste skoro mohli závidět. Dnešní filmy už zdrsněly a drogovou závislost líčí v temných konturách až s naturalistickou věrností. Vypusťme pitomosti jako třeba KDO HULÍ, TEN UMÍ a připomeňme jen pár nejznámějších "vážných" filmů jako MY DĚTI ZE STANICE ZOO, TRAINSPOTTING či REQUIEM ZA SEN, z českých snímků pak stačí připomenout třeba ANDĚL EXIT či KATKA.

CANDY hrdinka australského filmu,který nyní můžete zhlédnout v televizi, je krásná mladá studentka malířství (Abbie Cornish). Právě prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (Heath Ledger). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Aby rozkoš vystupňovali, aby našli nespoutanost, po níž touží, sáhnou po heroinu. A je z toho "milostný trojúhelník - on, ona a herák", jak se vyjádřila producentka Margaret Finková. Začátek je krásný ráj, ale brzy se ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, protože heroin je drahý a na řadu přicházejí typické atributy podobné životní cesty - krádeže,podvody nebo ponižující prostituce. Ve chvíli nejhorší je připraven pomoci otcovský profesor biochemie, homosexuál a "rekreační výrobce drog" Casper (Geoffrey Rush). Další si dovedete představit - zoufalí rodiče, těhotenství, změna psychiky, pokus o odvykací kůru. Ale sestup do pekel pokračuje...

Základem filmu Candy se stala stejnojmenná kniha australského spisovatele Lukea Daviese, která posbírala několik cen a v Evropě a Austrálii si brzy získala kultovní status. Film natočil režisér Neil Armfield, známý v Austrálii dosud jako divadelník.

Heatha Ledgera /PŘÍBĚH RYTÍŘE. PLES PŘÍ&SER, PATRIOT, LEGENDY Z DOGTOWNU, ZKROCENÁ HORA/ Armfield zpočátku do filmu nechtěl. Když však zhlédl jeho výkon ve filmu PLES PŘÍ&SER tak ho herec přesvědčil, že dokáže díky svému talentu ztvárnit i temné, provinilé a zranitelné postavy. Po setkání v Praze, kde Ledger pracoval na filmu KLETBA BRATŘÍ GRIMMŮ, herec nabídku přijal.

Do titulní role Candy filmaři hledali mladého andílka. Povahu této filmové postavu autor námětu a scénárista Luke Davies charakterizuje jako „znepokojující kombinaci síly a křehkosti, živenou divokou a nebezpečnou energií.“ Výběr dnes 29leté Abbie Cornishové považují tvůrci za šťastný tah.

A Geoffrey Rush - ten nezklame nikdy. Vzpomeňme alespoň některé jeho role - ZÁŘE, LANTANA, KRÁLOVNA ALŽBĚTA, QUILLS - PEREM MARKÝZE DE SADE (nominace na Oscara), FRIDA či NESNESITELNÁ KRUTOST
Foto: csfd.cz, theage.com.au
*************************************************
CANDY (Candy)
Austrálie 2006, režie Neil Armfield,
uvádí ČT 1 v úterý 15. března od 22,45 hodin


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0398 s