Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Bouřivý aplaus pro Kryštof

26.04.2011   Kateřina Sovová   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Bouřivý aplaus pro KryštofUž na svých prvních koncertech dávala skupina Kryštof jasně najevo, že to umí pěkně roztočit (roztančit). Její právě doznívající poslední turné, KRY&STOFF/ ON - Kino Tour 2011, před plánovanou roční pauzou, zase jasně dokazuje, že nastavenou vysokou laťku pánové bez problémů podrží i dnes.

Vlastně jsem ani neměla v plánu tuhle… řekněme reflexi… na pražský koncert skupiny Kryštof v rámci do posledního místa vyprodaného KRY&STOFF/ ON - Kino Tour 2011 vůbec psát. Jenže pokud vypadá současná česká hudební scéna… tak jak vypadá, je povinností každého solidního kulturně zaměřeného média poukazovat na výjimečně povedené kousky. A tím ten poslední Kryštofů rozhodně je.

Skupina Kryštof pravidelně překvapuje originálními projekty (Kryštof v opeře aj.) a dá se říct, že doposud v podstatě pokaždé uspěla. Letošní jarní Kino Tour, jak název napovídá, probíhalo v netradičním prostředí kinosálů, konkrétně multiplexů CineStar. Kryštofové tentokrát, prostřednictvím promítaného dokumentu, prokládaného živými vstupy s jejich největšími hity, nechali své fanoušky nahlédnout do historie skupiny, ale i do soukromí jednotlivých členů kapely. A právě na tomhle místě je potřeba zvlášť ocenit jak vlastní dokument, jdoucí stručně, jasně, přitom vtipně, k jádru věci, tak vkusné a příjemné načasování naživo zahraných songů. Díky zjevně značnému úsilí, které skupina do projektu vložila, přihlížející obecenstvo opravdu zažilo nevšední a přitom velmi oddechový večer, kromě jiného zcela oproštěný od únavných reflexí současné politické situace v naší zemi, jak tomu dnes často bývá u ostatních českých skupin či interpretů…

První živý koncert skupiny Kryštof jsem navštívila de facto náhodou před několika lety. Přestože mě jejich písničky neoslovují natolik, abych se mohla považovat za jejich skalního fanouška, živá show mě onehdá příjemně překvapila a soudě dle reakce kamarádky, která v obdobné pozici stejné pocity sdělovala o několik let později, určitě nejsem jediná. Přitom recept na úspěch není nijak objevný: hodně (a dobře) hrát, málo mluvit, a když už mluvit, tak chytře anebo vtipně. Jinými slovy, podat slušný výkon a nebýt trapný. Nevím jak jinde, nicméně Kryštofům tenhle „plán“ zatím vychází. Sympatické vystupování (nejenom) frontmana Richarda Krajča, spíš než na ohrané prokládání vulgarismy sázející na obyčejnou lidskou, až „empatickou“, komunikaci s publikem, navíc skupině evidentně zajišťuje náklonnost posluchačů takřka všech věkových skupin – a to je opravdu co říct!

Co napsat závěrem? KRY&STOFF/ ON - Kino Tour 2011 dopadlo nad očekávání dobře. Ti, kteří se zúčastnili, vědí. Těm ostatním doporučuji nepromeškat další příležitost, byť si na ni budou muset nějaký ten pátek počkat. V roční plánované pauze si kluci chtějí odpočinout a věnovat se svým rodinám. Budiž jim to ze srdce přáno. Osobně nepochybuji o tom, že fanoušci na ně rádi počkají.

foto: sedmicka.cz, people.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: alena - 11.7.2016 - 13:21

výborné


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1686 s