Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Párplové si oblíbili Loket

25.06.2011   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Párplové si oblíbili LoketDalší legenda se živě představí v Přírodním amfiteátru v Lokti. Glenn Hughes, zpěvák a baskytarista Deep Purple v letech 1973-76, je v současnosti frontmanem žhavé superskupiny Black Country Communion. Ta vystoupí díky spolupráci agentur VLNY music agency a Joe´s Garage pod loketským hradem v neděli 17. července. Léto se rozjíždí slibně.

„Koncert Black Country Communion v Lokti je v zemích bývalého východního bloku naprosto exkluzivní záležitostí. Kapela na svém prvním světovém turné odehraje v Evropě jen necelou třicítku koncertů a všechny jen v západní Evropě a v Anglii,“ říká Vladimír Suchan z VLNY music agency. Black Country Communion (BCC) je britsko-americká superskupina složená z ikon světového (hard)rocku: Glenn Hughes – hlavní sólový zpěv a baskytara, Jason Bonham – bicí, Derek Sherinian – klávesy, Joe Bonamassa – kytara, sólový a doprovodný zpěv.

BCC, kteří jsou největší světovou koncertní senzací roku 2011, právě dokončili své druhé studiové album „Black Country Communion 2“. Album vyjde v polovině června 2011 a naváže na jejich albový debut „Black Country Communion“ ze září 2010. Pro turné tak kapela bude mít dost vlastního materiálu, který na svých vystoupeních doplňují klasickými bluesrockovými hity Deep Purple, Led Zeppelin... U zrodu BCC na přelomu let 2009-2010 stál hudební producent Kevin Shirley (spolupracoval Iron Maiden, Led Zeppelin, Rush, Dream Theater, Joem Bonamassou...), který přišel s nápadem spojit Hughesův zpěv s Bonamassovou kytarou a Bonhamovými bicími. Bonamassa však nechtěl působit jen v triu a tak byl přibrán ještě klávesista Sherinian. O své hudbě BCC hovoří jako o čistém rocku, kořeny v rhythm and blues a v hard rocku jsou však v jejich hraní nejcitelnější.

„I když jsou jména členů kapely jako vybraná z encyklopedie Kdo je kdo ve světovém rocku a i když je Glenn Hughes v Čechách skutečnou celebritou, já osobně se nejvíce těším na kytaristu Joe Bonamassu. Ten je jediným mladým kytaristou současnosti, kdo může navázat na Garyho Moorea. Bonamassův koncert v říjnu 2010 v pražské Lucerně byl jedinečný. V budoucnu doufám vystoupí Joe Bonamassa v Lokti sólově,“ dodává David Gaydečka z agentury Joe´s Garage.

Vstupné 850 Kč (předprodej), 990 Kč (na místě).
Přírodní amfiteátr Loket - GPS: 50°11’18.142"N, 12°45’12.109"E

Více na Black Country Communion (BCC): www.bccommunion.com
Zdroj textu agentura Joe´s Garage, ilustrace
www.bbc.co.uk



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0414 s