Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Výběr z programů ČESKÉ TELEVIZE - úterý 13. 4. 04

11.04.2004   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Výběr z programů ČESKÉ TELEVIZE - úterý 13. 4. 04Co by vám nemělo při sledování televize 13. dubna rozhodně ujít!

ÚT 13.4.

17.10 hod., ČT1
Po stopách

Vysočinou za Karlem Havlíčkem Borovským
Miroslav Vladyka se v cyklu České televize vydává po stopách výjimečných osobností na málo známá místa Čech, Moravy a Slezska. Tentokrát zamíří na Vysočinu za spisovatelem a novinářem Karlem Havlíčkem Borovským.
Podíváme se do jeho rodné vesnice Borová, podle níž si zvolil své druhé příjmení, do Havlíčkova Brodu, do tajemného údolí Doubravy a také do Pelhřimova, který je dnes slavný díky muzeu kuriozit.
Opakování: 15. a 16.04., ČT2

20.00 hod., ČT1
Bídníci (4/4)
Jako honící pes se žene Javert za Jeanem Valjeanem. Znovu mu unikl těsně mezi prsty, stejně jako Thénardierovi, který se ho snažil obrat o peníze a zřejmě i o život. Poprvé se Cosetta začíná vzdalovat tomu, kdo jí zasvětil svůj život, zamilovala se a chce následovat svou lásku. Znovu Valjean opouští svůj dům, mění své jméno a marně chystá útěk do Anglie. Cosetta s ním odmítá odjet, navždy by ztratila svého Maria. Po ulicích Paříže teče krev a Valjean s nasazením vlastního života zachraňuje toho, kdo zaplnil místo v Cosettině srdci.
Čtvrtá část francouzské koprodukční série Bídníci završí osudy trestance, galejníka Jeana Valjeana a Javerta, člověka, který se nedokázal smířit s tím, že porušil předpisy a pravidla, kterými se řidil celý život. Naplní se skutek biskupa Bienvenua, který se řídil přikázáním a daroval Jeanu Valjeanovi stříbrné svícny, aby tak určil jeho další životní osud a poslání, jemuž Valjean se ctí dostál.
Uzavře se jeden z nejkrásnějších příběhů, které nám francouzská literatura za celá staletí mohla nabídnout. Je určen těm, kteří ho četli nebo viděli v mnoha různých podáních, ale především těm, kteří budou bez dechu sledovat příběh toho, který se vzepřel svému osudu.
Opakování: 13.04., ČT1


6.40 hod., ČT2
Malíř Josef Wagner (47/52)
Můj Parthenon jsou Holešovice
Praprapradědeček Josefa Wagnera přišel do Čech spolu s Matyášem Bernardem Braunem a výtvarný talent se v této rodině dědí podobně jako u Rotschildů trezor. V sochařském ateliéru jeho otce se scházela předválečná avantgarda, matka, též výtvarnice, byla jejich múzou, bratr je logicky sochař... Po smrti životního přítele Mikuláše Medka začal Josef Wagner malovat znovu, úplně jinak. Dnes má svého galeristu v Paříži, jeho obrazy visí v americkém Kongresu, slavná Melina Mercouri ho proslavila v Řecku... Téměř všechny jeho obrazy mají stejné téma - rodné Holešovice. A téměř všechen "volný" čas věnuje péči o mimořádnou sbírku uměleckých skvostů české moderny, která procházela ateliérem otce, dědice talentu tovaryše Matyáše Brauna.


21.00 hod., ČT2
Na plovárně s Otakarem Brouskem st
.
Otakar Brousek vypráví o svých začátcích u divadla, o svém angažmá u E. F. Buriana a zkušenostech s realizací Stanislavského metody v praxi i o svých současných hereckých rolích.
Opakování: 14.04., ČT1., 15.04., ČT1


00.35 hod., ČT2
PJ Harvey

Anglická zpěvačka, kytaristka a skladatelka. Polly Jean Harvey (roč. 1969). Proslulá svým originálním rockovým projevem (vliv blues, country, psychobilly...) i svou hořkou osobní výpovědí a pozorností věnovanou ženským otázkám. Původně odešla do Londýna s úmyslem studovat sochařství. Výrazná alba: Dry (1992), Rid Of Me (1993). 4-Track Demos (1993). Rough Cut (1993), To Being With My Love (1995). John Parish And Polly jean Harvey: Dance Hall At Louse Point (1996), Is This Desire? (1998). Záznam vystoupení z francouzského Saint Malo je pro ni reprezentativní.




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Akademik - 13.4.2004 - 8:50

A co Zaklínač?


Od: Hana Formánková - 13.4.2004 - 18:52

Akademik. Na toho jsem zapomněla :-)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0853 s