Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Výběr z programů ČESKÉ TELEVIZE - středa 14. 4. 04

12.04.2004   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Výběr z programů ČESKÉ TELEVIZE - středa 14. 4. 04Nenechte si ujít... 14. dubna!

ST 14.4.

16.40 hod., ČT1
Medúza
Další vydání pravidelné oficiální hitparády České televize pro všechny příznivce populární hudby. Pro své nejoblíbenější hity můžete hlasovat prostřednictvím zaslání SMS zprávy, ale i přes internet (na adrese http://www.czech-tv.cz/meduza/), případně si vybrat písničku a zahrát známou hru o ceny s Medúzou tím, že zvednete sluchátko a zavoláte přímo do živého vysílání tohoto pořadu. Na vaše tipy i hlasy se znovu těší stálá moderátorská dvojice Richard Krajčo a Aleš Juchelka.
Opakování: 15.04., ČT2


18.25 hod., ČT1
Lékárníkových holka (2/7)
Emilie pokračuje v přípravě svého "výluhu pravdy", po jehož požití by se měli lidé chovat naprosto přirozeně. Nešťastnou náhodou však způsobí požár, ale výluh zůstane zachráněn. Emilie se jej rozhodne vyzkoušet sama na sobě a pod jeho vlivem manifestuje na náměstí za práva žen.
Dostane se však do šatlavy. Její rodiče, ze strachu před další ostudou, ji dávají za trest do městského kláštera, kde se má Emilie naučit dobrým mravům.
Opakování: 15.04., ČT1


20.00 hod., ČT2
EVROPSKÝ FILM
Šťastné časy
Letní příběh jedné rodiny, která se sice toho léta rozpadne, ale na jemně beatnickém pozadí začátku 70. let a na malebném pobřeží kdesi na Ibize probíhá i rozchod s láskou a něhou. Bývalá herečka, jíž manžel - úspěšný filmový herec - léta nedovolil vrátit se k práci, plní statečně svou úlohu matky, obklopené láskou svých čtyř skoro dospělých dětí a jejich problémy a touhami. Toho léta však konečně najde sílu učinit radikální rozhodnutí, které provždy změní život všech členů rodiny.
Laskavá komedie, v hlavní roli s vynikající španělskou komediální herečkou Verónicou Forquéovou, nás zavádí do nostalgické doby na přelomu dvou epoch, kdy se celý svět už probouzel ze sladkého snu o svobodě a míru, ale pozitivní atmosféra 60. let ještě zcela nevymizela. Děj podbarvují písně Leonarda Cohena, Janis Joplinové a Boba Dylana.


22.55 hod., ČT2
Harold a Maude

Americký scenárista a režisér Colin Higgins (1941-1988) absolvoval filmovou fakultu Kalifornské univerzity (UCLA) scénářem, který nazval Harold a Maude. Dílo mladého autora zakoupila společnost Paramount, která ovšem nevyhověla Higginsově požadavku snímek také režírovat a angažovala přece jen o něco zkušenějšího Hala Ashbyho, jenž byl renomovaným střihačem (Oscar za V žáru noci) a měl už také za sebou první režijní zkušenost (Pan domácí, 1970). Křehký příběh zasmušilého mladíka Harolda (Bud Cort), který tráví většinu času na cizích pohřbech, a života plné osmdesátnice Maude (Ruth Gordonová) byl na hony vzdálen běžné hollywoodské představě o diváckém filmu, což se samozřejmě projevilo v jeho nedostatečném marketingu, když byl před Vánoci 1971 uveden do kin. Film divácky propadl a příliš vlídně se k němu nezachovala ani odborná kritika, která ho většinou nepochopila. Např. recenzent známého týdeníku Variety ho označil za nevkusnou komedii a svůj článek zahájil slovy: "Harold a Maude má v sobě rozvernost hořícího sirotčince". Žánrově těžko zařaditelný snímek, který osciluje mezi černou komedií, sociální satirou a milostným příběhem, si své diváky našel až s časovým odstupem díky jevištní dramatizaci (která se hrála i u nás) a uvedení v televizi. Režisér Hal Ashby (1929-1988), jehož počtem nepříliš rozsáhlé dílo (dvanáct filmů pro kina a jeden pro televizi) obsahuje takové klenoty jako Poslední eskorta (1973), Šampón (1975), Cesta ke slávě (1976), Návrat domů (1978) nebo Byl jsem při tom (1979), do titulních rolí obsadil Buda Corta (představitel titulního hrdiny z Altmanova Brewstera McClouda) a Ruth Gordonovou (laureátka Oscara za vedlejší roli sousedky v Polanského hororu Rosemary má děťátko), kteří podávají životní herecké výkony. Film, který vznikal pod zřetelným vlivem bouřlivých dobových událostí (vietnamská válka, masakr na univerzitě Kent State), v sobě obsahuje značný odpor vůči autoritám, zejména těm v uniformě (postavy strýčka-vojáka či policisty na motorce), a stejně jako např. Bezstarostná jízda je především příběhem o svobodě. Atmosféru snímku působivě dokreslují písně Cata Stevense.
















Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0486 s