Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jiřina Bohdalová zahájila Farmářský trhy

22.06.2011   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jiřina Bohdalová zahájila Farmářský trhyFarmářské trhy mají nový přírůstek. Na náměstí Republiky se budou každou středu a pátek konat Farmářský trhy, které mají již své zastoupení na jiných místech. Nováčka na náměstí Republiky přišla podpořit Jiřina Bohdalová, Přemek Podlaha nebo bratři Nedvědi. Nyní si je s námi můžete projít i vy.

Čerstvé ovoce i zelenina, kvalitní výrobky, nedráždivá kosmetika, ojedinělé přírodní nápoje, pomůcky do kuchyně a další speciality, které málokdy najdete. Jen si vzpomeňte, na kolika místech dnes najdete větší zastoupení dřevěných vařeček nebo kvedlaček. Vybavte si, jak ochucuje čínský česenk nebo jak chutnají jablka z hypermarketů. Produkty od farmářů mají zcela jinou kvalitu. Ti nepěstují v masivně velkém množství a nesnaží se urychlit dobu růstu různými chemickými prostředky. Tuto přírodní kavlitu můžete přijít ochutnat každou středu a pátek na náměstí Republiky od 9 do 18 hodin. Zde najdete v období od března do října dle aktuální sezóny 50 až 80 prodejních míst, na nichž vám nabídnou čeští producenti své výrobky. Do budoucna je pak v plánu představit i výrobky farmářů z nejbližších evropských zemí. České farmáře přišla podpořit herečka Jiřina Bohdalová.



Bohdalová se málem polila
S radostí a nadšením jsem přijala nabídku stát se kmotrou Farmářských trhů. Při svých zahraničních cestách jsem jich navštívila řadu a vždycky jsem litovala, že něco podobného nemáme i v Česku. Přeji farmářům, aby jim to šlo. A slibuju, že tu dnes nejsem naposled,“ řekla Bohdalová a také se ihned chopila proutěného košíku a šla si projít stánky. Předtím se však konal symbolický křest trhů, kde moderátor Přemek Podlaha přivítal i prvního zástupce starosty Městské části Praha 1 Daniela Hodka a všichni společně připili trhům sektem. I když Jiřina Bohdalová měla trochu jiné úmysly. „Na křtech se ale něco polévá, to se mám polít já?“, zažertovala Bohdalová směrem k Podlahovi. Ten ji od tohoto úmyslu odradil, protože prací prášky jsou prý dnes drahé. Během celé akce pak návštěvníkům ještě zahrálo duo František a Jan Nedvědovi, kteří již pravidelně vystupují s mladým článkem rodiny, Vojtou Nedvědem (syn Františka Nedvěda - pozn. red.).

 

Součástí akce byl i charitativní podtext. Na trzích byly k mání i buchty a koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové a každý, kdo si zakoupil tento produkt, mohl přispět dobrovolnou částkou do zapečetěné kasičky. Ta byla určena pro pomoc nemocným dětem na Nadaci Pražské děti. Z rukou organizátorů Tomáše a Michala Ságlových ji pak převzala JUDr. Jana Maršálková.



Farmářský trhy
Organizátorem trhů je společnost DELICATO CENTRUM a.s., jejíž zástupci mají dlouholeté zkušenosti nejen v gastronomii, ale i s pořádáním venkovních eventů. Cenné znalosti nasbírali také jako organizátoři farmářských trhů, které se každou sobotu konají u pražské Metropole Zličín.

Lidé v dnešní hektické době více tíhnou k tradicím a vracejí se rádi
a častěji k tomu, co „bylo dřív“. Stejný trend sledujeme i ve třech restauracích, které naše společnost provozuje. Logicky vzrůstá počet farmářských trhů, které se na nejrůznějších místech pořádají
“, říká Tomáš Ságl, zástupce společnosti DELICATO CENTRUM a.s.. „Věříme, že „FARMÁŘSKÝ TRHY“ budou v této oblasti přínosem. Farmáře bychom chtěli střídat, nabídku tematicky přizpůsobit aktuálním obdobím. Neustále pracujeme na vyhledávání nových pěstitelů a výrobců v různých regionech a pomáháme jim i s koncepcí prodeje a dobrou prezentací výrobků. Spotřebitelům tak přineseme zajímavý koktejl toho nejlepšího, co farmáři nabízí“, dodává Ságl.

Více informací o projektu naleznete na www.farmarskytrhy.cz. Zatím si stánky projděte virtuálně v naší fotogalerii.

































Foto: Aneta &Simonková


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0909 s