Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


KINOPREMIÉRY - 26. týden

27.06.2011   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

KINOPREMIÉRY - 26. týdenJediný nový titul v premiérových kinech má v tomto týdnu název TRANSFORMERS 3 (Transformers: Dark of the Moon). Už potřetí se na plátna kin dostávají obří mluvící roboti se schopností proměnit se v nějaký lidsky užívaný dopravní prostředek - nejčastěji v auta.

Jsou dvojího druhu - ti hodní nazývaní Autoboti a ti zlí a nepřátelští jsou Deceptikoni. Zničili si vlastní planetu Cybertron a tak se uchýlili na Zemi a připravili se na boj proti lidem. Na odpor se jim už v prvním díle postavil středoškolák Sam (Shia LaBeouf) a svět pochopitelně zachránil. Poražení Deceptikoni však ukují pomstu - také se tak jmenuje druhý díl TRANSFORMERS: POMSTA PORAŽENÝCH, kde se nešetří "šrotujícími" sekvencemi a nadmírou těžko přehledných bojových scén. I tady to musí skončit dobře - plán vysát ze Země energii a zničit Slunce se nezdaří, k čemuž mladý Sam Witwicki také rázně napomůže.

Nyní tedy mimozemští roboti, maskovaní za pozemská auta, přicházejí potřetí a hned v moderním hávu 3D. A tak radost pro malé i velké kluky (protože především pro ně je tato sci-fi asi určena) pokračuje tentokrát s podtitulem „TEMNÁ STRANA MĚSÍCE.“ Je jasné, kam se vracíme - do míst, kde před lety posádka první americké měsíční expedice Apollo 11 objevila mimozemské vesmírné plavidlo a moudře si to nechala pro sebe, respektive pro tajné služby. Podle Autobotů, kteří už dvakrát dokázali ochránit Pozemšťany před ničivou invazí jejich zlých konkurentů Deceptikonů, to ale byla zásadní chyba. Chyba, která by mohla zničit celou naši civilizaci, pokud nám Autoboti znovu nepomůžou. Vrací se i největší lidský spojenec Sam, nyní už jako mladý muž, který by rád záchranu světa vyměnil za prostý normální život. Jenže ten mu zatím není souzen, stejně tak jako krasavice Mikaela v podání Megan Foxové z prvních dvou dílů. Tu režisér i scánáristé z dalšího pokračování vyjmuli, ale na scénu přichází jiná svůdnice jménem Carly (v podání modelky Rosie Huntingtonové-Whiteleyové). Právě ona zapříčiní, že se Sam chtě nechtě musí zapojit do dalšího (a asi ne posledního) souboje mezi Autoboty a Deceptikony. Boj proti zničení Chicaga i celého lidstva může opět začít...

Ve filmu pořád téhož režiséra šestapadesátiletého Michaela Baye (ARMAGEDDON, PEARL HARBOR) se opět objevují známé tváře - od hlavního hrdiny v podání "mladého Hankse" Shia LaBéoufa přes černého zpěváka Tyrese Gibsona (pilota AJ v LETU FÉNIXE), "BARTONA FINKA" alias Johna Turturra až třeba k Joshe Duhamelovi (titulní představitel filmu OBRAZ DORIANA GRAYE). Přibyla i nová jména - třeba slavný "vikomt Valmont" z NEBEZPEČNÝCH ZNÁMOSTÍ John Malkovich jako Samův první nadřízený či "těhotná šerifka z Farga" Frances McDormandová (tady jako šéfka tajných služeb). O hudbu se opět postaral starý známý Steve Jablonsky, absolvent Kalifornské univerzity v Berkeley a proslulý předtím hudbou k filmům TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU a NOČNÍ MŮRA V ELM STREET.

O hit prázdnin je zaděláno - záleží už jen na divácích, jak jej přijmou. A ve skrovné nabídce letních měsíců možná překoná i výdělek prvních dvou dílů - 700 resp. 800 milionů dolarů.
Foto: bautin.com, crenk.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0209 s