Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


KRÁLOVÉ SLUNCE navštíví Prahu

23.07.2011   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

KRÁLOVÉ SLUNCE navštíví PrahuVšichni fanoušci klasického baletu, ale i ti, kteří se zajímají o nové formy tance, budou mít možnost vychutnat si světovou taneční událost – mezinárodní baletní gala KRÁLOVÉ SLUNCE, které bude uvedeno v české premiéře 4. srpna 2011 v Národním divadle v Praze.



Uměleckým ředitelem baletního projektu KRÁLOVÉ SLUNCE je známý ruský choreograf Nikita Dmitrijevskij, žák světoznámého českého choreografa Jiřího Kyliána.
„K hostování v Praze přistupuji s velkou zodpovědností a zvláštní citlivostí. Praha je nejen rodiště Jiřího Kyliána, ale také scéna, kde se zrodila legenda. Je pro mě ctí, že vystupujeme právě na prknech Národního divadla. Jiří Kylián je pro mne člověk, který mi pomohl najít osobní svobodu,“ říká Nikita Dmitrievskij.

Jedinečnost představení spočívá v jeho neobyčejném a autentickém obsahu. Pouze jediný letní večer publikum zažije skvělý kaleidoskop choreografií ztvárněný předními sólisty z nejlepších světových divadel, jako je Velké divadlo v Moskvě, Divadlo Michajlovského a Stanislavského nebo Baletní divadlo Borise Eifmana. Představení navíc doplňují tanečníci ze Státního baletu v Berlíně, Stuttgartského baletu, Compania Nacional de Danza a taneční skupina La Mov ze &Spanělska, Nizozemského tanečního divadla a Pařížské opery. Světová taneční esa budou k publiku hovořit kouzelnou řečí, která nepotřebuje překlad, ale stačí pouze vnímat a přijímat emoce a energii.

Námětem a inspirací tohoto jedinečného představení se stal barvitý život krále Ludvíka XIV. - zejména jeho taneční vášeň. Když bylo Ludvíkovi 12 let, již tančil v takzvaném Ballet Théâtre Palais Royal – známém barokním karnevalovém opusu. Tento tanec otevřel magický svět, kde král mohl být šaškem a tajtrlík se mohl na několik hodin honosit královským titulem.
 
Gala večer KRÁLOVÉ SLUNCE byl úspěšně uveden v Moskvě i Sofii a získal si přízeň a všeobecné uznání, jakožto jedna z nejdůležitějších společenských událostí roku. Tradicí představení se stalo také uvádění premiérových děl. Ani letošní rok nebude výjimkou. Nikita Dmitrijevskij divákům představí v premiéře balet s názvem Tabula Rasa a další díla.



(foto zdroj www.2media.cz)


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.047 s