Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak uvařit řecké speciality? Naučíme vás spentzofai i chobotnici na víně

06.09.2011   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak uvařit řecké speciality? Naučíme vás spentzofai i chobotnici na víněTelevizní kanál Travel Channel chystá na září premiéru pořadu Vůně Řecka. Jeho tvůrci nám vyzradili tajemství řecké kuchyně. Chystejte prkénka a pánve, recepty na lahůdky jsou od tamních šéfkuchařů!

1. recept: Chobotnice na víně

Recept pochází z vyhlášené restaurace Kritikos v Ouranopoli. Vyzvědět se ho podaří moderátorovi Charliemu Ottleyovi.


Na 4 porce potřebujete:

1 středně velkou chobotnici (důkladně omyjte a nakrájejte na kousky zhruba o velikosti sousta)
4-5 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
Čerstvou rajčatovou šťávu (vymačkejte ze 3-4 velkých oloupaných a rozmačkaných rajčat)
Rajčata nakrájená na kostičky (oloupaná a zbavená semínek)
1 polévkovou lžíci cayenského pepře
Sůl na dochucení
3-4 stroužky česneku (najemno nakrájené)
Svazek petržele, najemno nasekané
1-3 bobkové listy
1-2 kávové lžičky bílého vinného octa
½ sklenice bílého vína

Chobotnici vložte do velkého hrnce spolu s rajčatovou šťávou, nakrájenými rajčaty a extra panenským olivovým olejem a na středním ohni uveďte do varu. Nechte chvíli povařit, chobotnice vyloučí vlastní šťávu, takže není třeba přidávat vodu.

Jakmile je chobotnice měkká, přidejte polévkovou lžíci cayenského pepře, česnek, polovinu petržele a několik bobkových listů, sůl, kávovou lžičku bílého vinného octa a půl sklenky bílého vína.

Nechte alkohol 5 minut odpařit a pak zmírněte oheň a nechte probublávat.

Pokapejte chobotnici pár kapkami extra panenského olivového oleje, posypte najemno nasekanou petrželkou a ihned podávejte.


 
2. recept: Spentzofai (ostré párečky s paprikou)

Recept pochází z uznávaného hotelu a restaurace Kritsa v Portarii. A kdo ho ulovil? Opět Charlie Ottley.

Na 2 porce potřebujete:

2 párky (pokrájené na kousky o velikosti sousta)
Sůl a pepř
Chilli paprička
½ kg zelených paprik (pokrájených na plátky)
2 rajčata (najemno nakrájená)
1 šálek olivového oleje

V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a několik minut opékejte papriky, poté přidejte pokrájená rajčata, sůl a chilli papričku.

V jiné pánvi opečte párky, než budou dobře prohřáté, poté je přidejte do směsi paprik.
Uveďte do varu a nechte 5 minut lehce povařit.   
 

Pokud chcete o řecké kuchyni i o zemi samé vědět víc, laďte od pondělí 19. do soboty 24. září vždy v 19.00 Travel Channel a jeho pořad Vůně Řecka. Repríza pořadů je v neděli od 16:00.   
 
Zdroj: Eva Sedláčková / Channels.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0267 s