Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Britská písničkářka PJ Harvey okouzlí v říjnu Prahu

11.08.2011   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Britská písničkářka PJ Harvey okouzlí v říjnu Prahu Českým hudebním fanouškům se splní velký sen: vůbec poprvé u nás vystoupí britská zpěvačka a rocková písničkářka PJ Harvey. Ve velkém sále pražské Lucerny představí své zatím poslední velmi oceňované album „Let England Shake“.

PJ Harvey (Polly Jean Harvey) vyrostla na ovčí farmě v Yeovil v Anglii. Jako dítě se naučila hrát na kytaru a saxofon. V roce 1991 zformovala s baskytaristou Stevem Vaughanem a bubeníkem Robertem Ellisem trio nazvané PJ Harvey a během prvního roku se jejich deska „Dry“ dostala do britské Top 10 a sklidila velký úspěch v USA. Druhé jejich album „Rid of Me“ produkoval Steve Albini. Po rozpadu tria se PJ Harvey vrací v roce 1995 sólově na scénu s albem „To Bring You My Love“, které se stalo úspěšným v širokém, mainstreamovém, měřítku. V roce 1998 následuje „Is This Desire?“, v roce 2000 pak vydává „Stories From The City, Stories From The Sea“, které bylo inspirováno jejím pobytem v New Yorku a které získalo Mercury Prize. Další album „Uh Huh Her“ následovalo v roce 2004, o tři roky později pak „White Chalk“, první její nahrávka založená na hře na klavír. Na desce „Let England Shake“ z roku 2011, kterou nahrála v kostele z 19. století, se vydala od osobního vyznání směrem k politickému vyjádření a k tématu války. Mezi její dlouholeté spoluhráče patří Rob Ellis, Mick Harvey a především John Parish, se kterým natočila několik společných projektů. PJ Harvey se kromě hudby věnuje i malování, kreslení, sochaření a psaní poezie i prózy.

PJ Harvey patří k nejvlivnějším a nejdůležitějším osobnostem současné rockové hudby. Za své desky a koncerty, ve kterých využívá téměř kabaretní a divadelní prvky, sklízí neutuchající přízeň kritiků a diváků, kteří po světě pravidelně vyprodávají její vystoupení. Je známá svými provokativními texty, které se často týkají lásky, víry, války i sexu. PJ Harvey je držitelkou Mercury Prize, sedmi nominací na BRIT Awards a pěti nominaci na Grammy. Časopis Rolling Stone ji v roce 1992 jmenoval nejlepším novým umělcem a nejlepší písničkářkou, v roce 1995 umělcem roku a dvě z jejích alb zařadil na žebříček nejlepších desek všech dob. Spolupracovala s řadou dalších hudebních osobností - Nick Cave, Thom Yorke, Björk, John Parish, Tricky, Sparklehorse, Josh Homme, Pascal Comelade nebo Mark Lanegan.
 
Vstupenky na stání jsou v prodeji od pondělí 8. srpna 9.00 hod v síti Ticketpro za 1.190 Kč. Koncert pořádá agentura Charm Music.
 
Více info: www.charm-music.cz
 

PJ Harvey - Let England Shake: http://www.youtube.com/watch?v=I2Qlb0qFLFE

PJ Harvey- The Words That Maketh Murder: http://www.youtube.com/watch?v=Va0w5pxFkAM

PJ Harvey - This Is Love: http://www.youtube.com/watch?v=STxXS5lLunE&feature=relmfu

 

 Zdroj: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0382 s