Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Mezinárodní festival outdoorových filmů klepe na dveře s náručí novinek!

10.08.2011   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Mezinárodní festival outdoorových filmů klepe na dveře s náručí novinek!9. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů je největším soutěžním putovním filmovým festivalem outdoorových sportovních, dobrodružných, adrenalinových a cestopisných filmů ve svém žánru i rozsahu v České republice i ve světě. Letošní ročník obdržel 110 filmů ze 16 zemí světa. Diváci se mohou tedy těšit nejen na filmy, ale i bohatý doprovodný program ve 25 městech České republiky a letos nově také na Slovensku v termínu od 14. října – 3. prosince 2011.

„Poprvé ve své historii proběhne festival ve 25 místech v České republice a na Slovensku.“: konstatuje ředitel festival Jiří Kráčalík, „A na Slovensku letos poprvé proběhne na dvou místech v Liptovském Hrádku a v Ružomberku.“, dodává. Také v České republice festival proběhne na dvou nových místech, a to v Plzni a Bystřici nad Pernštejnem.

Do letošního ročníku bylo celkem tedy přihlášeno 110 filmů, v těchto chvílích jsou hodnoceny porotou a snímky, které nezapadají do dramaturgie festivalu nebo nesplňují jiná kritéria, vyřazuje. Porota bude letos rozdělovat ceny opět ve čtyřech kategoriích (outdoorový sport, hory, voda a cestopis) a navíc udělí nově cenu za amatérský film a cenu za mimořádný přínos v oblasti outdoorového filmu, sportu a aktivit, tzv. cenu za celoživotní dílo. Vítězní filmaři obdrží ceny v celkové hodnotě půl milionu korun.

Oficiální zahájení festivalu proběhne 14. října v Ostravě a zakončení opět v Praze, v kině Lucerna 3. prosince, kde bude mít přístup také široká veřejnost. Oba dva slavnostní večery moderuje Petr Horký a bude se jich účastnit mnoho hostů sportovního a kulturního světa.

Nejen slavnostní ceremoniály jistě zpestří dění ve festivalu, ale také chystaný doprovodný program. Vedle filmových projekcí, kterých je naplánováno asi 200, proběhnou besedy významných osobností z outdoorového a cestovatelského světa. Za upozornění stojí beseda letošního čestného hosta jachtaře a legendárního mořeplavce žijícího v USA Richarda Konkolského. Dalšími významnými osobnostmi, se kterými se mohou diváci v rámci festivalu setkat, budou horolezec Bernd Zangler (Německo), Leopold Sulovský nebo loňský čestný host festival dr. Miloslav Stingl a další osobnosti. Festival také bude doplňovat řada fotografických výstav v některých městech festivalu (Ostrava, Praha, Bílina, Zlín a další) včetně fotosoutěže, která proběhne ve Zlíně či setkání s protagonisty festivalu v Ostravě.

Festival budete moci zaznamenat také z médií. V letošním roce bude opět pokračovat několika dílný pořad o festivalu a outdooru s názvem Minuty dobrodružství na programu České televize ČT 4, od 8. října, vždy v sobotu od 22 hodin až do 3.12.2011. Letos poprvé budou uskutečněny televizí dobrých zpráv TV NOE přímé přenosy ze slavnostního zahájení v Ostravě a slavnostního zakončení v Praze.


Kompletní program a přehled filmů bude dostupný na www.outdoorfilms.cz v září 2011.


Informace: www.outdoorfilms.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1541 s