Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


4+4 dny v pohybu: V říjnu narazíte na kyborgy, supermany, děti i milovníky kávy

29.09.2011   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

4+4 dny v pohybu: V říjnu narazíte na kyborgy, supermany, děti i milovníky kávyJedním z míst, kde se od 15. do 22. října koná mezinárodní festival 4+4 dny v pohybu, je pražské Divadlo Archa. „Diváci zde uvidí přední mezinárodní soubory různých žánrů – z oblasti současného tance, performance nebo experimentálního divadla. Ať už půjde tematicky o milovníky kávy, děti, kyborgy nebo supermany, vždy jde o představení, která reprezentují aktuální tvorbu ve světě, která jsou zajímavá, provokativní a nenechají přítomné lhostejné,“ říká Pavel &Storek, dramaturg festivalu.

Slavné německo-britského uskupení Gob Squad přijíždí 15. a 16. října do Prahy s představením Before Your Very Eyes, kde na jevišti za jednostranným zrcadlem účinkují dětští performeři ve věku od osmi do čtrnácti let. Použité autentické texty vznikaly během dvou let v Belgii při improvizovaných rozhovorech se samotnými aktéry. Ve světě viděném dětskýma očima přesně i vtipně se mimo jiné diváci dozvědí, co dětští protagonisté plánují, až vyrostou. Představení jsou uváděna v koprodukci s Divadlem Archa v rámci Vlámské sezóny. 

Na jeden večer (18. října) se v Arše zastaví Jo Str?mgren Kompani, s přehledem nejvtipnější severský soubor, jehož předchozí hostování sklidila v Praze bouřlivé ovace. Tentokrát tito tanečníci a herci uvedou humorné představení The Society o tom, co se stane, když obvyklou pohodu společnosti milovníků kávy přeruší strašlivý incident – jeden z členů spolku objeví použitý pytlík od čaje! 

K exotickým zážitkům bude patřit 19. října představení Cyborg Manifesto hvězdy brazilského experimentálního divadla Joelsona Gussona. Unikátní brazilská podívaná jde doslova až do masa. Do míst, kde se, slovy tvůrců, „setkává Franz Kafka s Michaelem Jacksonem“. Inscenace staví na hlavu nejen kult dokonalé krásy, který vládne nejen v Brazílii, zemi považované za království plastických operací. Dílo se prostřednictvím dvou mužských performerů noří do konstrukce i dekonstrukce lidského těla a jeho estetických možností v 21. století. Napínavou formou zkoumá existenci těla i toho, co z něj zbude.

Jako poslední uvede 21. a 22. října v Divadle Archa českou premiéru svého nejnovějšího tanečního představení česko-italský soubor Deja Donne. Podmanivá inscenace Not Made For Flying pro sedm tanečníků z různých zemí světa, která podle tvůrců „hledá krásu v napětí mezi hrdinou a obyčejným člověkem“. Jejími hlavními znaky jsou vedle dokonalé pohybové techniky také nakažlivá energie, lehkost, nápaditost a vtip.


Vstupenky na představení 4+4 dny v pohybu v Divadle Archa jsou k dostání na pokladně tohoto divadla v cenách od 200 do 290 Kč. K dispozici jsou studentské a seniorské slevy. Rezervace a vstupenky on-line jsou rovněž k dispozici na www.archatheatre.cz

Od 30. září bude přes www.ctyridny.cz k dostání také festivalový pas, který umožňuje vstup na představení v Divadle Archa, divadle Alfred ve dvoře a Studiu Alta. Cena bude: dospělí 700,- Kč / zlevněné 400,- Kč.

Festival 4+4 dny v pohybu kromě večerů v Divadle Archa nabídne od 15. do 22. října další představení v prostorách divadla Alfréd ve dvoře, MeetFactory a Studio Alta. Součástí programu je řada premiér českých tvůrců - Jiří Havelka a VOSTO5, Jiří Adámek, Veronika &Svábová a taneční soubor NANOHACH – a také výstavy, happeningy, diskuse, workshopy v dalších i netradičních prostorách v Praze (například ÚLUV). Vstupenky na tyto akce budou v prodeji v době konání festivalu.


Zdroj: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ

 





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0221 s