Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Miss Expat má své vítězky. Podívejte se na nejkrásnější cizinky v Čechách.

08.11.2011   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Miss Expat má své vítězky. Podívejte se na nejkrásnější cizinky v Čechách.Domov není místo, kde bydlíš, ale místo, kde ti rozumějí.“ Tímto citátem od Christiana Morgensterna se odrazila nová soutěž Miss. Říkáte si, že je to další z missích klání, které zapadne? Podle prvního ročníku Miss Expat Czech Republic to vypadá, že tento typ má dost dobře našlápnuto.

Co se dnes soutěžím Miss někdy vyčítá? Že finalistky si jsou dost podobné. To se v Miss Expat stát nemůže. Letošní ročník nabízel deset finalistek z různých koutů světa. Namíbie, Venezuela, Japonsko, Mongolsko, Vietnam, Dagestán, Rusko, Izrael, Indie a Ukrajina. Všechny tyto dívky žijí v Čechách delší či kratší dobu, ovšem jejich původ je jinde. Proč sem přišly, co zde studují a co se jim v Čechách líbí? Některé postřehy jsou velmi zajímavé.

Dívky Miss Expat
Japonka Mami Kawabata žije v Čechách teprve tři roky, ale už je úspěšnou členkou taneční skupiny Yemiho A.D. Jad Dance Company. Do našich krajin ji přivedlo studium HAMU a na Češích se jí líbí, že často požívají slova „v pohodě“ a „nevadí“.

Venezuelanka Zulay Fonseca studuje ČVUT, obor mechanika. Nejvíc se jí líbí jižní Čechy.


Václav Žmolík zpovídá "ajťačku" Zulay.
Raisa Ismailová z Dagestánu jezdila nejprve do Čech proto, že je zde pohřben její dědeček. Natrvalo se sem přestěhovala v patnácti letech.


Raisa 

Evgenia Kokoreva z Ruska žije v Čechách od doby, co chodila do první třídy. Její první studijní kroky byly ale rozpačité. Když dostala první jedničku, tak byla zklamaná. V Rusku se totiž známkuje opačně.

Paulina Nakashole z Namíbie se v Čechách rozkoukává čtyři roky a studuje tady ekonomii. Miluje pivo a guláš. Do soutěže se dostala proto, že ji oslovila hosteska v obchodním centru.

Try My Nguyen Thi Huong měla v publiku velmi početné fanoušky z Vietnamu, kteří v současné době žijí na Moravě. V Čechách se od svých přátel prý naučila užívat si života naplno.


 

My Thi měla v publiku velkou podporu.

Další slečna, která studuje pro dívku možná trochu netypický obor, je Evženie Babutska z Ukrajiny. Navštěvuje Vysokou školu báňskou v Ostravě, kde poznává obor Technika požární ochrany a bezpečnost průmyslu. Na otázku, jestli umí narazit hasící přístroj, odpovídá: „No, měla bych to umět.“ (smích)

Indka Sunethra Nirmali Gouri Boyinová v Čechách oceňuje pořádek. I v ulicích. Ten je prý větší než v Indii.

Sunethra

Ella Mitkina zde žije proto, že se její rodiče před šesti lety rozhodli do Čech vydat proto, že je tady lepší počasí než v jejich rodné Izraeli.


Ella má prý raději více tepla, což je spíš v Izraeli. Tak využila příležitosti a i v listopadu v Čechách oblékla plavky.

Mungunzul Bayarkhuu z Mongolska má ráda českou kuchyni. I když je prý nezdravá, tak jí chutná. V češtině prý nejvíce zápasí s předponami, a pak vznikají legrační nedorozumění.


Takhle (nebo ještě více) se Mungunzul usmívala po celou dobu soutěže.

Večer Miss Expat
Finále se neslo v duchu klasických disciplín, které znáte ze soutěží krásy. Rozhovory s finalistkami, módní přehlídka šatů, promenáda v plavkách a to vše bylo prokládáno kulturními vstupy. Ovšem Miss Expat měla přeci jen něco navíc. Bylo tam víc dynamiky. Večerem provázel Václav Žmolík, který byl ve střídmosti vtipný, ale zase to s humornou kreativitou nijak nepřeháněl, takže to nebyla přehnaná exhibice na straně moderátora. Co se týká rozhovorů s dívkami, tak každému vstupu předcházel videomedailonek, kde slečny též odpovídaly na otázky. Organizátoři soutěže nechodili kolem horké kaše a rovnou dívkám položili dotaz, který je v tomto typu soutěží tak zásadní, až se stal klišé. Téma: světový mír. Diváci tak mohli naživo vidět, jak si s tímto slečny poradily. Některé orodovaly za světový mír, jiné to pojaly s humorem a ty ostatní na to šly filosoficky. Václav Žmolík si často neodpustil otázku, co říkají dívky na české muže. V podstatě se mu dostalo kladných odpovědí, jen sem tam zaznělo, že „někdy nejsou pánové gentlemani“ a že „někteří jsou dobrý a některý už míň“. Pochvalné reakce na muže moderátora večera ale prý nijak nepřekvapily.

Jaké státy soutěží? Zleva Japonsko, Venezuela, Mongolsko,
Dagestán, Rusko, Namíbie, Vietnam, Ukrajina, Indie a Izrael.


Večerní róby dívky předvedly ze salonu Brilliant Princes. Žádná divočina ani klasické šaty na maturitní ples, které se v soutěžích občas objevují. Střídmé modely, které v detailu zdobí originalita. A promenáda v plavkách? Za hudebního podkresu Nightwish dostala tato disciplína temperamentnější ráz, že možná i odpůrci této části, která ženy více obnažuje, si to užili jako trochu taneční vystoupení. Ostatně, i to je jeden z postřehů. Dívky neměly roboticky naučenou choreografii, sem tam některá nezkrotla temperament a zašejkovala boky, jiná slečna zase ladně předvedla prvky z tance, který v Asii vítá jaro. Tolik pestrosti, jakou mělo složení finalistek, nabídla i choreografie večera. A výsledek?



Miss sympatie se stala Try My Nguyen Thi Huong z Vietnamu, druhá vicemiss je Raisa Ismailová z Dagestánu, první vicemiss je Indka Sunethra Nirmali Gouri Boyinová a titul Miss Expat Czech Republic 2011 získala Paulina Nakashole z Namíbie.


Zleva: Raisa Ismailová, Paulina Nakashole, Sunethra Nirmali Gouri Boyinová a Try My Nguyen Thi Huong.

Část poroty (zleva MUDr. Roman Kufa - plastický chirurg, Tomio Okamura - viceprezident Asociace cestovních kanceláří a agentur a Mark Dzirasa - kouč osobnostního rozvoje)
Foto: Aneta &Simonková


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0308 s