Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Noc plná lží

24.11.2011   Julie Kolocová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Noc plná lží Detektivka, klasická. Napětí, lehká erotika spolu s nezbytnou politikou v popředí. Ta je, byla a bude všudypřítomná. Nenajdeme kout světa, který by přímo, či nepřímo neovlivňovala. Jde o boj se špínou, kde se vítězství dobra zdá nemožné. Zde jej představuje dvojice drsných a neúplatných hrdinů. A jdou do boje, kde se protistrana neštítí ničeho.


Protože chtěli i ji! Řek mi jasně, pošli Ritu a Ráchel, asi vás některej z nich už zná. Pošlu s váma dva hochy, pro jistotu, pojede Kuly, ale i Vasja. Omrknou terén, zkásnou je a budou vás jistit venku jako dycky. Objednali si vás až do rána, ale jak je znám, tak ve dvě ve tři zvadnou, ale vy nemůžete utýct, dokud nebudou chrápat. Bude tam koks a tvrdej chlast, dýl než do tří nevydržej, počítám.“

Dominik Dán se narodil v roce 1955. Na Slovensku patří k nejčtenějším současným spisovatelům. Píše pod pseudonymem a pravou identitu doposud úspěšně tají. Povoláním je kriminalista, pracuje ve službě, kde je dodržování anonymity základním předpokladem pro výkon zaměstnání. Podle všeho pracuje přímo v oddělení se specializací na vraždy. Je autorem řady úspěšných detektivek.
Publikovat začal relativně pozdě, první knihu vydal ve svých padesáti letech, v roce 2005. Pro své příběhy čerpá náměty ze své dvacetileté kriminalistická praxe. Dánovy příběhy se odehrávají většinou v polistopadovém Slovensku a údajně se opírají o skutečné události. Jako autora jej můžeme najít u scénáře současného televizního seriálu Kriminálka Staré město.
Doposud vydal například romány Popol všetkých zarovná, Nehanebné neviniatko, česky Bestie, Sára, Cela číslo 17, Kapitán Smrt, Noc plná lží a nakladatelství XYZ chystá další.
Jeho vypravěčský styl se vyznačuje přímočarostí, popisností, díky profesi proniká i tam, kde bychom to jako čtenáři nečekali, otvírá nám nové neznámé komnaty. Ústředním hrdinou je detektiv Richard Krauz, známý svou nekompromisností. Krok po krůčku nám odkrývá svoje karty, děj v napětí vrcholí, nenechá nás ani na chvilku spát. Příběhy se odehrávají v nejmenovaném městě na současném Slovensku. Přesně jako v naší knize Noc plná lží.

Dominik Dán
Noc plná lží
vydalo nakladatelství XYZ v roce 2011

(titulka www.xyz-knihy.cz
)


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0991 s