Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kinopremiéry - leden 2012 - II. část

23.01.2012   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Kinopremiéry - leden 2012 - II. částKaždý čtvrtek přicházejí do premiérových kin nové filmy. Druhá polovina ledna je doslova nabitá zajímavými díly včetně dvou českých novinek. Věříme, že alespoň následující stručný přehled vám pomůže se v premiérách orientovat.

19. ledna jistě zaujal nejnovější film někdy proklínaného herce George Clooneyho s názvem DĚTI MOJE (The Descendants). Film v režii autora velmi oblíbené BOKOVKY Alexandera Payneho měl pět nominací na Zlatý globus - proměnil jen jednu pro Clooneyho jako nejlepšího herce v hlavní roli. "Ne každý, kdo bydlí na Havaji, má v životě havaj," říká český producent Bontonfilm. A dosud poklidný havajský život Matta Kinga (Clooney) se začne sypat ve chvíli, kdy jeho žena po nehodě skončí v kómatu. Otec dvou dcer se najednou musí vyrovnat s vědomím, že výchovu vlastních dětí musí zvládnout sám. A to pro člověka, který doposud výchovně nefungoval, bude přetěžký úkol, který mu „dětičky“ rozhodně neusnadní. Spíš naopak...K tomu ještě přijde rána mezi oči, když mu matka prozradí, že jeho žena měla milence. Spolu s dcerami se ho pokusí najít. A během očistné, zábavné a složité cesty si uvědomí, že to, co zdánlivě rozbila nehoda jeho ženy, tedy pevná rodina, bylo rozbité už dávno předtím. A že on jediný ji může opravit. Ale musí chtít.  
 

George Clooney a Shailene Woodleyová ve filmu DĚTI MOJE

LÁSKA JE LÁSKA byl kdysi název velmi slavného klipu. Nyní tak nazvali tvůrci v čele s režisérem Milanem Cieslarem svoji "lehkou komedii". Petr Nárožný si tu zahraje hlídače v Národním muzeu, který se musí starat o svou nevidomou vnučku a zároveň se musí srovnat s tím, že se mu nečekaně do života vrátila i jeho dávná studentská láska Libuška (Eliška Balzerová), s níž prožije doslova "lásku s vůní marihuany". Touhou po lásce také zmírá osmnáctiletá Maruška (Aneta Krejčíková), která svého vysněného prince skutečně jednou potká. Prožije s ním krásné prázdniny, první milostné dobrodružství, ale také první zklamání... Honza (Petr Vančura) je Maruščin soused i nejlepší kamarád. Je přistižen svou matkou Zdenou (Simona Stašová), jak se líbá v autě s mužem. Úspěšná manažerka se však nehodlá smířit se synovou orientací. Rozhodne se ho předělat na „normálního kluka“. To ale přináší jen spoustu komických situací... Do kina uvádí Blue Sky.
 


Petr Nárožný a Eliška Balzerová ve filmu LÁSKA JE LÁSKA

26. ledna se roztrhl pytel s kvalitními filmy:

NEBEZPEČNÁ METODA (A Dangerous Method)
Jména zakladatele psychoanalýzy - Sigmunda Freuda a jeho následovníka a oponenta Carla Gustava Junga není nutno představovat. Nyní se oba objevují v životopisném filmu, kde se můžete blíže seznámit s jejich léčebnými metodami, s jejich rodinami i vzájemnými vztahy. Nenechte si namluvit, že jejich léčebný postup je "nebezpečná metoda" jak říká název filmu a ponořte se do příběhu z počátku minulého století. Poznáte psychiatra Carla Junga (Michael Fassbender) jak se inspirovaný prací Sigmunda Freuda (Viggo Mortensen) pokoučí na mladé pacientce vyzkoušet experimenální léčbu zvanou psychoanalýza. Léčba Sabiny Spielrein (Keira Knightley) je úspěšná a Sabina v hovorech s Jungem přiznává, že v dětství byla ponižována a bita autoritativním otcem. Jung tak odhaluje rušivý sexuální element, který ovlivňuje její dysfunkci, což podpoří jeho teorii o propojení sexuality a emočních poruch. O svých poznatcích Jung s nadšením píše S. Freudovi a na základě vzájemné korespondence o Sabinině případu mezi nimi postupně vzniká přátelství... Na filmu s tímto tématem překvapí jméno režiséra. David Cronenberg proslul svými horory (MRTVÁ ZÓNA, MOUCHA, DĚJINY NÁSILÍ, VÝCHODNÍ PŘÍSLIBY) ale tady dokazuje. že .je mistrem režie, má svůj film dokonale promyšlený a dokáže zvládnout i náročné téma. Uvádí Bontonfilm - plakát v perexu.

KONTRABAND vypadá podle názvu na béčko, ale stačí přečíst jméno režiséra. Islanďan Baltasar Kormákur si získal slávu již filmy S MILENKOU MÉ MATKY, SEVERNÍ BLATA či SVATBA ZA BÍLÉ NOCI což ho katapultovalo do Hollywoodu. Tady se úspěšný Seveřan pokouší ukázat světu, jak v jeho pojetí vypadá nekompromisní thriller. Do hlavní role si vybral Marka Wahlberga, který má s tímhle žánrem letité zkušenosti (ODSTŘELOVAČ, ČTYŘI BRATŘI). Zde vytváří roli spořádaného otce od rodiny, bývalého pašeráka, jenž dnes pracuje jako bezpečák. Peníze ale nejsou takové, jaké by si představoval, a tak se nechá bývalými kolegy (a "nehodou" jeho méně úspěšného švagra) ukecat k návratu ke staré profesi. Brzy ale pochopí, že to nebyl nejlepší nápad. Zvláště tváří v tvář místní narkomafii v čele s bezohledným Briggsem (Giovanni Ribisi). Uvidíme, jak severský talent zapadl do zaběhnuté mašinérie amerických napínavých filmů. Uvádí HCE.
 


Diego Luna  Mark Wahlberg ve filmu KONTRABAND


BŮH MASAKRU (Carnage)
Opět název jakoby z rodu katastrofických děl. A opět jméno režiséra - Roman Polanski (ROSEMARY MÁ DĚŤÁTKO, PLES UPÍRŮ, ČÍNSKÁ ČTVRŤ, DEVÁTÁ BRÁNA, PIANISTA) - svědčí o tom, že půjde o něco jiného a možná i "vyššího". Začíná to rvačkou dvou dětí na hřišti, nateklými rty a vyraženými zuby. Rodiče „oběti“ pozvou na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky na rodičovské schůzue zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. "Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti," říká k filmu distributor HCE.


John C. Reilly, Jody Fosterová, Christoph Waltz a Kate Winsletová

SOUKROMÝ VESMÍR
Dějiny jedné rodiny zaznamenala Helena Třeštíková ve svém zatím nejdelším časosběrném projektu. Film Soukromý vesmír natáčela 37 let a zachytila tak v ohromující šíři život členů jedné obyčejné české rodiny od 70. let až do současnosti. Helena Třeštíková začala sledovat s filmovým štábem svou kamarádku Janu v roce 1974. Jana tehdy čekala první dítě s manželem Petrem a právě život jejich syna Honzy je osou tohoto filmu. Před kamerou se tu narodí, vyrostou a dospějí dohromady tři děti a jejich rodiče prožijí velkou část svého života. Zatímco archivní záběry připomínají uměleckou kariéru Karla Gotta, významné okamžiky dobývání kosmu či zásadní politické proměny této země, deníky rodiny Kettnerových, které si po celou dobu pečlivě vedl otec rodiny Petr, nabízejí soukromou alternativu velkých dějin. Manželé Kettnerovi a jejich děti nevedou tak dramatický život jako hrdinové předchozích režisérčiných filmů Marcela, René a Katka. Jako statisíce dalších Čechů i Kettnerovi v éře nesvobody soustředili pozornost na svůj „soukromý vesmír“. Fascinující cesta jejich životem je i díky tomu velmi optimistickým a zároveň dojemným svědectvím o důležité roli rodiny, o jedinečnosti a pestrobarevnosti lidského života a neustálém hledání jeho smyslu. Uvádí Aerofilms
.

ČERNOBÍLÝ SVĚT (The Help)
Ženské drama, k jehož natočení se spojila produkce USA s Indií a Spojenými arabskými emiráty, přináší silné příběhy tří žen. Natočeno podle úspěšné knihy Kathryn Stockettové. Eugenia „Skeeter“ Phelanová (Emma Stoneová) právě dokončila školu a je rozhodnuta začít se živit psaním a na čas odložit manželství a případné narození potomka. Aibileen Clarková (Viola Davisová) je služebná její nejlepší kamarádky, která vychovala pro své zaměstnavatele 17 dětí a jednoho vlastního syna, který tragicky a zcela zbytečně zemřel během nehody. Aibileen, zarmoucená ztrátou svého jediného dítěte, je velkou oporou jak víra, tak její nejlepší kamarádka Minny. Přímočará Minny Jacksonová (Octavia Spencerová) je třiatřicetiletá služebná, která má pověst nejlepší kuchařky v Mississippi. Pracuje pro Hilly Holbrookovou (Bryce Dallas Howardová), ale následkem vzdoru je z práce vyhozena a nucena vydat se na periferii Jacksonu... "Mezi trojicí žen vznikne doslova sesterské pouto, které jim pomáhá překonat těžkosti, jimž jsou během svého snažení vystaveny, a pomáhá jim uvědomovat si, že občas je třeba vybočit ze zajetých kolejí – i pokud to znamená nutnost konfrontovat celé město tváří v tvář a ukázat mu, že doba se mění," říká distributor Falcon.

 


Viola Davisová a Octavia Spencerová ve filmu ČERNOBÍLÝ SVĚT


Fota v článku: bontonfilm.cz, blueskyfilm.czm tyden.cz, tvmovie.de, ofilmu.com

 



 


 


 


 


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0323 s