Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Respektovaný designér Sam Havadtoy poprvé vystavuje v České republice

29.01.2012   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Respektovaný designér Sam Havadtoy poprvé vystavuje v České republiceSam Havadtoy (4. 8. 1952) je světoznámý interiérový designér, který se intenzivně zabývá také uměleckou tvorbou. Navrhoval domy známým osobnostem včetně Johna Lennona. Přátelil se s umělci, jako byl Andy Warhol, Keith Haring, George Condo, Donald Baechler a Yoko Ono, se kterou Sam Havadtoy po smrti Johna Lennona žil a vychovával Seana Lennona.

Je majitelem renomované maďarské galerie Gallery 56. Při tvorbě Sam Havadtoy preferuje olej, akryl, kombinované techniky. Jeho práce reflektují jemné odstíny různých kultur, zejména Střední Evropu a americkou pop kulturu. S úspěchem vystavuje po celém světě.

V České republice budou díla Sama Havadtoye k vidění poprvé. Vernisáž výstavy v unikátních prostorách Muzea Stará Čistírna 20. března bude zároveň slavnostním večerem s charitativní aukcí pro občanské sdružení Sluneční paprsek, které pomáhá dětem po onkologickém onemocnění zapojit se co nejrychleji zpět do života. Kurátorem výstavy je Robert Alfoldi, známý maďarský herec, režisér a ředitel maďarského Národního divadla, speciálním hostem pak legenda umění Arturo Schwarz.

Ke své výstavě v Muzeu Stará Čistírna Sam Havadtoy poznamenal: „Je to vždy výzva vystavovat svá díla v jiné zemi. Poté, co jsem byl pozván do Prahy, byla moje první myšlenka ukázat průřez mé práce, což je bezpečný přístup, zejména pokud máte k dispozici velký výstavní prostor...  Jenže když jsem poprvé v reálu viděl specifické prostory Muzea Stará Čistírna, uvědomil jsem si, že musím jít za tento nápad, vzhledem k velmi zvláštním podmínkám, které jsem musel do projektu začlenit. Byla to opravdová výzva. Přibližně ve stejnou dobu mi můj přítel a kurátor Robert Alfoldi poslal dvě plastové konve z 60. let ve tvaru kachen, a právě tyto kachny se staly mou inspirací pro výstavu v České republice...

 


První výstava Sama Havadtoye v České republice – Malby a sochy 2010-2011 (Paintings and Sculptures 2010-2011) se koná 21. března – 10. dubna v Muzeu Stará Čistírna, Papírenská 6, Praha 6.

Výstava Sama Havadtoye bude otevřena denně od 9 do 17 hod. Vstupné: 120 Kč dospělí / 60 Kč děti, studenti a důchodci / 50 Kč školy s minimálním počtem 10 žáků ve skupině / 220 Kč rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti nebo 1 dospělý a 3 děti). Za příplatek (v ceně bude zdarma publikace o muzeu) bude možné absolvovat i prohlídky podzemí muzea + strojovnu s kotelnou + usazovací nádrže s průvodcem (vždy v 11, 14 a 16 hod.).


Zdroj: Naďa Machková / 2media


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.037 s