Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Třaskavý discopunkový amalgán I Heart Sharks v Akropoli

14.03.2012   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Třaskavý discopunkový amalgán I Heart Sharks v Akropoli Palác Akropolis uvítá v poslední březnový čtvrtek berlínskou skupinu I Heart Sharks, která patří mezi největší objevy německé nezávislé scény posledních let. V mezinárodním triu se potkávají londýnské zvukové inovace, bavorská preciznost a newyorské hipsterství a výsledek připomíná Foals nebo Bloc Party.

Energický dance-punk I Heart Sharks doplní na březnových EuroConnections v pražské koncertní premiéře Dikolson, oceňovaný elektronický projekt Filipa Míška známého ze skupin Roe-Deer a Khoiba.
 
V kapele I Heart Sharks se potkaly tři odlišné hudební kultury i osobnosti a proto není divu, že jejich hudba je mimořádně originální. Energie rocku a vynalézavost elektronické hudby dává dohromady třaskavý discopunkový amalgán, který německý hudební tisk popisuje jako „setkání The Cure a Kraftwerk na tanečním parketu“. K maličko nepravděpodobnému setkání členů kapely došlo v roce 2007 v berlínské Mecce taneční hudby, v klubu Berghain. Tam dostali Pierre Bee, Simon Wangemann a Georg Steinmaier nápad spojit své síly do společného projektu. Svůj první singl Wolves vypustili v roce 2010 v licenci prestižní britské značky Rough Trade, debutové album Summer si ale vloni vydali sami za pomoci fanouškovských investorů z portálu Pledgemusic.
 
Desku ohlásil v říjnu výbušný singl Neuzeit s německým refrénem a provokativním videoklipem, v němž se záběry na kapelu promítají na nahá ženská i mužská těla. I zbytek alba je ve znamení vysokooktanových náloží, které I Heart Sharks natáčí pod heslem „tohle nejsou chyby, tohle je experiment!“ Deska sklidila v německém tisku pozitivní reakce, byť někteří novináři měli pocit, že se tak úplně nepodařilo zachytit atmosféru živých koncertů, kterými jsou I Heart Sharks proslulí. Svoji pověst budovali předskakováním stylově spřízněným kapelám Cobra Starship, Does It Offend You, Yeah? nebo  Zoot Woman a vloni procestovali Německo s Friendly Fires. V Praze zahrají vůbec poprvé.
 
Svůj domácí koncertní debut si na březnových EuroConnections odbude i český projekt Dikolson, za nímž stojí kytarista a producent Filip Míšek, neodmyslitelná součást pražské nezávislé scény nultých let. Jeho loňský sólový debut The Bear is Sleeping Now plný introvertního downtempa vzbudil značný ohlas a vysloužil si například nominaci na hudební cenu Apollo.
 
Filip Míšek se na začátku tisíciletí podílel na dvou albech skupiny Roe-Deer. Když ji společně se zpěvačkou Emou Brabcovou v roce 2002 opustili, vznikl projekt Khoiba a s ním oceňované desky Nice Traps a Mellow Drama. Proslulost jejich atmosférického popu překročila i české hranice a skupina pravidelně koncertovala v zahraničí, její historie se ale uzavřela v roce 2007. Jako Dikolson začal Míšek remixy pro Sunshine nebo Umakart a souběžně s pečlivou přípravou debutového alba natočil i soundtrack k filmu Den draka (2010) či hudbu k japonskému tanečně-vizuálnímu představení Indefinite Kingdom (2010). Album The Bear is Sleeping Now vznikalo střídavě v pražských Dejvicích a na Islandu a podíleli se na něm i americký zpěvák Adam Sarmiento nebo Japonka Yoko Honaga.
 
Po koncertech v Reykjavíku a na Slovensku se Dikolson v koncertní podobě rozrostlý o spřátelené muzikanty představí 29. března konečně i v Praze. Kontrast jeho fantazijních elektronických kompozicí a třeštivého tanečního rocku I Heart Sharks slibuje návštěvníkovi březnových EuroConnections v Paláci Akropolis další skvělý koncertní zážitek.
 
Více informací a audio ukázky:
www.iheartsharks.net

Zdroj a místo konání: www.palacakropolis.cz





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0368 s