Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Václav Klaus - dohráno a dozpíváno ?

01.03.2003   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Václav Klaus - dohráno a dozpíváno ?"Dohráno a dozpíváno a to kalné, chladné ráno rozloučí nás navždycky…" Právě tento úryvek z básně Josefa Kainara se mi vybavil nad palcovými titulky komentující páteční volbu prezidenta České republiky. Možná mě to napadlo proto, že jsem do včerejška ze všech tahanic kolem volby měla dojem - jde skutečně o hru a ta naštěstí skončila.

Vzešel z ní dle očekávání mnohých vítězně Václav Klaus. Asi mu tím chtěli páni poslanci a senátoři dát najevo, že mu tu funkci nedají hned a trošku ho před zvolením potrápí. Podařilo se. Tak zkrotlého, usměvavého a příjemného Václava Klause náš národ snad nikdy neviděl. Na novináře byl jako novopečený prezident snad poprvé ve své politické kariéře milý. Kéž by takovým zůstal i po dobu následujících pěti let.
S osobou Václava Klause přichází na "Hrad" pragmatismus. Václav Havel byl spíše bohém s image "méně praktického lidumila". Václav Klaus je naopak realista, i když někdy ( díky svému pohledu na svět ) dosti tvrdý a nekompromisní. Navíc vstupuje do prezidentské funkce s bohatou porevoluční praxí v politice a to se mu jistě bude hodit. Zůstává ale otázkou, nakolik se dokáže oprostit od svých osobních vyhraněných stanovisek, neboť i to, že ho jako představitele pravicové strany podpořili opoziční komunisté, znamená pro něj velký závazek. Jen odborník politolog by v této chvíli ale dokázal odhadnout přínos osobnosti Václava Klause v prezidentském křesle. A proto považuji za zbytečné teď jakkoliv analyzovat dopředu.
Každopádně nás může těšit, že náš prezident disponuje značnou inteligencí, dokáže se vkusně oblékat a co do vystupování nám jistě společenskou ostudu v zahraničí neudělá. A to není málo, zvlášť když si uvědomíme, že funkce prezidenta je především reprezentativního charakteru.
Přesto by mě zajímalo, co si myslíte o nově zvoleném prezidentu vy (čtenáři), zda jste si třeba představovali jiného kandidáta a proč. A co vám případně na osobě Václava Klause vadí?


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0592 s