Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pérák divadla Vosto5 se stěhuje na dva červnové večery do letenského ChapiteauX

13.06.2012   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pérák divadla Vosto5 se stěhuje na dva červnové večery do letenského ChapiteauXÚspěšné představení Divadla Vosto5 „Pérák - Na jméně nezáleží. Rozhodují činy!“ o mytickém českém superhrdinovi z doby heydrichiády a nacistické okupace se na dva červnové večery (15. a 29. června) stěhuje na pražskou Letnou – do velkého cirkusového stanu na festivalu ChapiteauX pořádaného souborem Cirk La Putyka.

Trailer představení: http://www.youtube.com/watch?v=y4owD9Sv9jM

Výpravná inscenace režiséra Jiřího Havelky o smyšlené postavě českého odboje, která díky pérům na nohou hravě přeskakovala pražské ohrady, tramvaje a ulice, kombinuje prvky bojových umění a extrémních sportů s poetikou autorského divadla a typického slovního humoru. „Pérák, tento jediný český superman, svými „hrdinnými“ kousky psychicky pomáhal přežívat ponížení a utrpení lidí. Protože náhle přišli o veškeré iluze své obranyschopnosti a nutně potřebovali hrdinu, tak o něm začali snít a obraz, který jim rostl před očima, byl dílem jejich touhy, snů a frustrace.“ vysvětlují tvůrci z divadla Vosto5. Představení po svém hravě interpretuje české dějiny a na pozadí reálných historických událostí protektorátu Čechy a Morava rozvíjí příběh fiktivní odbojové skupiny, české Ligy výjimečných. „Diváky vtahujeme do ´snu o českém superhrdinovi´, ale skrze něj jim připomínáme, že v tomto pohnutému období českých dějin skuteční hrdinové nechyběli. Vytváříme fiktivní příběh české ´Ligy výjimečných´ – záhadného společenství skutečných a smyšlených hrdinů, kteří v nebezpečných podmínkách protektorátu společně s Pérákem chystají odbojové akce,“ uvádí autoři. Napůl smyšlenými a napůl reálnými vztahy, plány a akcemi nacházejí v povědomých a obecně známých historických událostech nové nečekané a překvapivé souvislosti – objevy, které jsou netušené a skvostné. Před zraky diváků se zhmotňuje fiktivní štáb československého odboje, protektorátního velení i obyčejná česká domácnost a rozvíjí se fantastický příběh „nezveřejněných dějin“, kdy bude možné sledovat strhující drama obrany republiky s mnoha překvapivými taktickými manévry a lidskými příběhy.

Představení vzniklo v koprodukci Divadla Vosto5, festivalu 4+4 dny v pohybu a MeetFactory.

Oba večery s Pérákem začínají ve 20 hodin a vstupenky jsou k dostání na pokladně ChapiteauX. Stan se nachází v Letenských sadech, vedle &Spejcharu, tram 1, 8, 18, 20 do zastávky Chotkovy sady, metro do zastávky Hradčanská a Malostranská, dále pak tramvají. Více informací na www.vosto5.cz a www.chapiteau-x.cz.
 
Pérák – Na jméně nezáleží. Rozhodují činy!
Scénář a režie - Jiří Havelka
Producent - Petr Prokop a Vosto5
Dramaturgie  - Ondřej Cihlář
Hudba a zvukový design - 6polnic - Ondřej Dědeček
Choreografie a pohybová spolupráce - Jan Novák, Pavel Mašek
Hrají  - Ondřej Bauer, Ondřej Cihlář, Jiří Havelka, Tomina Jeřábek, Tomáš Měcháček/Jiří Böhm, Petr Prokop, Markéta Frösslová, Pavel Mašek/Jakub Gottwald, Zdeněk Pecha, Petr Vaněk, Ján Sedal, Andrej Polák, Jan Novák a Daniel Fajmon


Zdroj:
Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ


 




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0328 s