Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Doprovodný program na Colours nabídne Báru Hrzánovou i graffiti

10.07.2012   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Doprovodný program na Colours nabídne Báru Hrzánovou i graffitiFestival Colours of Ostrava začíná již 12. července v severomoravské metropoli. Nabídne tradičně bohatý nehudební program – kromě filmů, divadel a workshopů například PechKucha Night o současném designu, diskuse s účinkujícími a publicisty, soutěžní exhibici slam poetry, premiéru hudebně-divadelního projektu BomBarďák nebo řadu výstav (například fotografie Jindřicha &Streita) a výtvarných dílen.

Návštěvníci také budou moci vyjet na vysokou pec, naučit se zacházet s diablem nebo vařit pivo. „Celkově se počet programových bodů během čtyř festivalových dní zastavil téměř na čísle 200,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Na Diskusní scéně Reflexu se s diváky setkají například herečka Bára Hrzánová, kapely Tamikrest, The Creole Choir of Cuba, Kill The Dandies!, Shtetl Superstars nebo novináři Jiří X. Doležal, Miloš Čermák a kreslíř Marek Douša.
PechaKucha na Colours of Ostrava divákům během hodiny a půl nabídne směs toho nejlepšího, co nabízí současný design a architektura. Celosvětový fenomén krátkých (6 minut 40 vteřin) prezentací dorazil poprvé i na Colours of Ostrava. Mladí architekti se na pódiu vystřídají s renomovanými designéry a jejich inspiraci nikdo neunikne. Nezáleží na tom, zdali je návštěvníkům patnáct nebo sto padesát, z PechaKucha budou odcházet obohaceni projekty a nápady nejzajímavějších lidí českých kreativních oborů.

Colours SHAKE, československá soutěžní exhibice slam poetry za účasti těch nejlepších, proběhne tentokrát společně s hudební skupinou Chodská junta, hlukovou odbojovou jednotkou.

Představení BomBarďák o příhodách kluka BomBárďáka vzniklo na motivy alba Bongo BomBarďák (www.bongobombardak.cz), které vyšlo na podzim roku 2011,  a opět je za ním animované trio 3B (Best Boy – kytara, zpěv / Bibi - basa / Bongo - bicí). Jako zvláštní host premiéry se na Colours of Ostrava představí Martin E. Kyšperský z kapely Květy. „Bombarďák není úplný vzor vašich dětí. Ale zase na něm můžete ukázat, že...&Skola se nezapaluje. Zvířata se netýrají. Rodiče se nezamykají na balkon (někdy). Jediné co tomuhle hiphoperovi jde, je hudba. Kdyby ho kluci nevyhodili z kapely. Folk jů! Krátké scénky, divoké struny, bláznivé řeči, dance plné rance,“ tvrdí text k představení.
Nový festivalový areál také zabydlí řada výstav – například fotografií Jindřicha &Streita, Zdenko Hanouta, Jaroslava Kociána, Petra Rubáčka, fotomontáží Antonína Gavlase, kreseb Roberta &Safarčíka, soch Jiřího Vyviala či Výstava OSN: Kapka po kapce (Drop by Drop). Velkou pozornost k sobě přitáhne určitě graffiti workshop skupiny Sprayart34. Výtvarné dílny pro děti i dospělé nabídne Ateliér Létající šnek.
 
Festival Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program v historii festivalu. Mezi headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright, Mogwai, Infected Mushroom, Parov Stelar Band a další. Colours kromě hvězd představí řadu sice „menších“, ale přes to unikátních kapel z celého světa, které vám nabídnou neopakovatelné hudební zážitky různých žánrů – z Islandu, Finska, Norska, Dánska, Faerských ostrovů, Konga, Mali, Keni, Jihoafrické republiky, Reunionu, Chile, Mexika, Argentiny, Kuby, Slovenska, USA, Kanady, Velké Británie, Francie, Německa, Libanonu, Polska, Izraele, Austrálie či Estonska. Z českých jsou potvrzeni například: Bonus, Bratři Ebenové, Buty, Charlie Straight, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Iva Bittová & Čikori, Kill the Dandies, Krásné nové stroje, Laura a její tygři, Lenka Dusilová & Baromantika, Midi Lidi, Michal Pavlíček trio, speciální host Vilém Čok, Michal Prokop a Framus Five, Mňága a Žďorp, Petr Váša, Please The Trees a sbor Elpida, Skyline a řada dalších.

Festival tak nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby.

Profily všech zahraničních i českých kapel naleznete zde:
www.coloursofostrava.cz/ucinkujici/vse.


Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, na e-shopu na http://eshop.colours.cz/ a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena na 4 dny je 1.990 Kč, na místě pak budou vstupenky k dostání za 2.100 Kč. Od 16. dubna je v prodeji limitovaná edice jednodenních vstupenek na všechny 4 dny. Cena na 1 den: 1.100 Kč. Vstupenky budou k dostání i na místě během festivalu.
Více informací na www.colours.cz nebo http://www.facebook.com/colours.of.ostrava.

 

Zdroj:
Jiří Sedlák
ArtsMarketing.CZ




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.059 s