Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pozor na sluníčko, zničí vám vlasy

31.07.2012   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pozor na sluníčko, zničí vám vlasyOchrana vlasů před škodlivými slunečními paprsky má stejný smysl jako ochrana kůže. Vlasy je během léta třeba chránit vhodnou vlasovou kosmetikou, která je hydratuje, chrání před slunečním zářením a dodává jim lesk. Zároveň tato kosmetika chrání pokožku hlavy.

„Sluneční vlasovou kosmetiku je možné používat každodenně. Nahrazuje přípravky, které zákaznice používají po zbytek roku. Není proto nutné nakupovat běžnou vlasovou kosmetiku společně se sluneční, stačí pouze jedna. Sluneční vlasovou kosmetiku lze použít na suché i vlhké vlasy těsně před pobytem na slunci, během něj i po něm,“ řekla Tereza Benátčanová, marketingová manažerka společnosti FRISÖR KLIER správní s.r.o.

Sluneční vlasová kosmetika určená pro použití před pobytem na slunci vlas chrání před UV paprsky, působením větru, mořské soli, chlorované vody a chrání vlas před blednutím. Naopak vlasová kosmetika určená k aplikaci po návratu ze slunečního záření zbavuje vlasy mořské soli, regeneruje, uhlazuje, vrací vlasům lesk a sílu.
„Na rozdíl od opalovacích krémů nemá vlasová kosmetika různé stupně ochranných faktorů. Je tedy vhodná pro každého. Kudrnaté, rovné, blond i tmavé vlasy reagují na UV záření identicky, není proto třeba vybírat speciální sluneční kosmetiku. Výjimku tvoří pouze vlasy poškozené trvalou ondulací nebo častým barvením a odbarvováním. Ty jsou na UV záření citlivější a vlivem slunečního záření dochází k jejich rychlejšímu poškození. Je tedy třeba volit intenzivnější péči,“ vysvětlila kadeřnice Markéta Brocková ze salonu Klier.

Vhodně zvolená vlasová kosmetika chrání vlas během celého pobytu na slunci. Před odjezdem k moři, kde jsou sluneční paprsky intenzivnější, je vhodné poradit se s kadeřníkem, který doporučí správnou péči. Výběr vlasové kosmetiky, která chrání před sluncem, je totiž velmi bohatý. Existují šampony, spreje, gely, masky, oleje i pěny. Všechny tyto přípravky chrání před sluncem vedle vlasů i pokožku hlavy.
„Zákaznice se nás často ptají, jak často je vhodné sluneční vlasovou kosmetiku používat. Existují mýty, které tvrdí, že je agresivnější než ta běžná. To je nesmysl. Sluneční vlasovou kosmetiku je možné používat pravidelně i několikrát denně. U šamponů je vždy nutné vlasy dobře opláchnout. Pokud je šampon špatně vymytý, může vlasy skutečně poškodit, to ale platí i u běžných přípravků,“ vysvětlila Martina Malinová, kadeřnice ze salonu Cut&Color.
 
Důležité je i vysoušení vlasů. Časté fénovaní vlasy vysouší, je proto třeba používat termoaktivní přípravky, které vlasy chrání a dodávají jim lesk. Při fénování je také důležité nenastavovat nejvyšší stupeň, aby vlasy nedostaly teplotní šok. Samotné pomalé schnutí vlasům nevadí. Nejhorší však je nechávat vlasy mokré přes noc. Vlasy se pak více lámou, krepovatí a zdvojují se.
 
Ikonka: vi.sualize.us, zdroj: Petra Ďurčíková, mediální konzultant společnosti FRISÖR KLIER


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0582 s