Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Film VÁŇA doběhne do kin 6. září

04.08.2012   Aneta Šimonková   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Film VÁŇA doběhne do kin 6. září  Žokej Josef Váňa. Legenda. Osminásobný vítěz Velké pardubické pustil do svého života na déle než rok režiséra Jakuba Wagnera s jeho štábem. Pozoruhodný časosběrný dokumentární film Váňa s podtitulem Největší závod je život sám má premiéru 6. září.

Divákům nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do zákulisí atraktivního dostihového sportu, chovatelství a tréninku koní. Do světa velkých peněz a obdivuhodných sportovních výkonů. Film sleduje Josefa Váňu při práci, při neustálém cestování po Čechách i zahraničí a v kontrastu k tomu přináší portrét obyčejného, každodenního života člověka a koně… Váňa není klasickým dokumentem. Je vizuálně výrazným filmem plným pohybu.

Josef Váňa si na přítomnost kamery po pár týdnech zvykl, jak sám říká, postupně ji přestal vnímat, takže filmaře v jejich práci nijak neomezoval. „Za dobu, kdy probíhalo natáčení, jsem s koňmi urazil 160 000 kilometrů po všech možných závodištích v Čechách, Itálii (Merano, Pisa, Benátky), Německu (Baden Baden, Hamburk), Francii (Deauville). Také jsem se dostal do míst, kam už jsem nevěřil, že se ještě vrátím – například na Praděd, kde jsem potkal kamarády z Horské služby,“ říká Josef Váňa starší, který letos, 20. října, oslaví šedesátiny. S dosavadními osmi triumfy v legendárním dostihu a s mnoha dalšími jezdeckými a trenérskými úspěchy je bezesporu největší osobností českého dostihového sportu. V dětství jezdil na všem, na čem se jezdit dalo – na kozách, krávách, koních a dokonce i na prasatech. Svůj první dostih absolvoval v roce 1979 na klisně Kalině, se kterou také získal první vítězství. Na start Velké pardubické se poprvé postavil v roce 1985 s Paramonem a dojel na druhém místě. Prvního vítězství ve Velké pardubické se dočkal v roce 1987 v sedle Železníka. S ním dokázal zvítězit ještě třikrát, v roce 1988, 1989 a naposledy i přes pád na Poplerově skoku v roce 1991. Páté vítězství si připsal v sedle Vronského v roce 1997, šesté a sedmé v sedle Tiumena v roce 2009 a 2010.  V překážkách Josef Váňa absolvoval od roku 1989 do října 2009 celkem 628 startů, z toho 182 vítězných.
Pětasedmdesátiminutový film o nezdolném sportovci a osobnosti evropského formátu Josefu Váňovi Váňa natáčeli režisér Jakub Wagner a kameraman Viktor Smutný. Producentem filmu je Kryštof &Safer, Bull Film, koproducentem Česká televize.

Zdroj: 2media.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0234 s