Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Festival TANEC PRAHA 2013 představuje hlavní hvězdy nadcházejícího 25. ročníku

04.01.2013   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Festival TANEC PRAHA 2013 představuje hlavní hvězdy  nadcházejícího 25. ročníku Jubilejní 25. Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA se uskuteční v období od 27. 5. do 4. 7. 2013 v Praze a dalších cca deseti městech České republiky. Prologem festivalu bude již pošesté část věnovaná dětem s názvem TANEC PRAHA DĚTEM 2013 (27. 5. – 1. 6. 2013). Festivalový program se intenzivně připravuje a již nyní jsou známa jména hlavních festivalových hvězd. Těmi budou britský choreograf a tanečník Akram Khan a vlámský soubor Peeping Tom.

Soubor Peeping Tom se představí v Hudebním divadle Karlín 26. a 27. června od 20 hod. s originální inscenací 32 rue Vandenbranden / Ulice Vandenbranden č. 32. Inscenace nás zavede do světa, ve kterém splývají hranice mezi snem a realitou. Uprostřed léta se ocitneme v zasněžené hornaté krajině vykreslené vizuálně velkolepým způsobem, který se až přibližuje vjemu filmového plátna. Jedním z inspiračních zdrojů tohoto díla byl film Shohei Imamura The Ballad of Narayama. Uvidíme neuvěřitelné fyzické výkony v poetickém režijním pojetí Gabriely Carrizo1 a Francka Chartiera2, kteří jsou mnohaletými spolupracovníky známého vlámského choreografa Alaina Platela. „Všechno je zde tak opravdové, tak patřičné a tak nádherně zahrané,“ komentuje dílo francouzský deník Libération.
 
            Druhou Událostí sezony bude 3. a 4. července od 20 hod. ve Státní opeře Praha hostování proslulého britského choreografa a tanečníka Akrama Khana3 s projektem DESH. Akram Khan pochází původně z Bangladéše a název desh znamená v místní řeči „rodná zem“. „Jedná se o fascinující, komplexní výtvarně-pohybové dílo využívající scénografie a nových technologií naprosto nečekaným způsobem. Silný a aktuální vzkaz rezonuje publikem v kontrastu s křehkou individualitou samotného Akrama na jevišti i v tisícových sálech,“ říká k projektu Yvona Kreuzmannová, ředitelka festivalu TANEC PRAHA.
            Intimní a velkolepé zároveň, takové je představení DESH, které zkoumá zranitelnost tváří v tvář přírodním silám a oslavuje odolnost lidského ducha při práci, ve snech, příbězích i v procesu transformace a přežití.
            Akram Khan je renomovanou osobností Sadler's Wells Theatre a mj. také autorem choreografie pro zahájení letošních Olympijských her 2012 v Londýně. Inscenace DESH získala v roce 2012 britskou cenu Olivier za nejlepší představení v kategorii „new dance“ a sám Akram Khan obdržel v roce 2011 cenu ISPA Distinguished Artist Award.
 
            TANEC PRAHA se rozhodl nabídnout věrným divákům festivalu, kteří si chtějí včas zajistit skvělá místa na obě Události sezony, speciální dárkové poukazy v předprodeji. „Věříme, že si tuto jedinečnou příležitost nenechají naši příznivci ujít. Zaprvé si mohou zajistit skvělá místa, protože pro tuto limitovanou sérii poukazů vyrezervujeme 1. řadu balkonu a nejlepší řady v přízemí a za druhé budou moci potěšit své blízké krásným vánočním dárkem,“ dodává k zahájení předprodeje Yvona Kreuzmannová. Dárkové poukazy v ceně 1.900 Kč na obě Události sezony jsou v prodeji na pokladně divadla Ponec.
 
            Předběžný pražský program najdete zde www.tanecpraha.cz.




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.049 s