Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Piráti, pračlovíček i Ježek a sněhulák v lednu v Divadle Tramtarie

17.01.2013   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Piráti, pračlovíček i Ježek a sněhulák v lednu v Divadle Tramtarie Měsíc leden 2013 by se dal v Divadle Tramtarie označit jako měsíc pohádek. Nejen, že během ledna uvádí Tramtarie svou nejnovější Pirátskou pohádku a nejstarší pohádku O pračlovíčkovi, pro velký úspěch v listopadu znovu pozvala prostějovské Divadlo Plyšového medvídka s pohádkou Ježek a sněhulák.

Vladislav Kracík: Pirátská pohádka

 sobota 19. ledna 2013 ve 14 a 16 hod v Divadle Tramtarie

Anička a Eliška jsou úplně obyčejné malé holky. Bydlí v Olomouci a vždy po škole si chodí hrát na dětské hřiště. A jednou je napadne, že si budou hrát na piráty, jenom jako samozřejmě, jenomže potom najdou v pískovišti zakopaný vzkaz v lahvi a v něm mapu úplně opravdického ztraceného pirátského pokladu, a pak se teprve začnou dít věci. Protože než bys řekl švec, ocitnou se na palubě opravdické pirátské lodi, která pluje po opravdickém moři. A tak se začíná bláznivá cesta za pokladem, na které Eliška a Anička navštíví i písečný ostrov či podmořský svět! Pohádka vhodná pro děti od tří let.

Autorský tým Vladislava Kracíka (autor, režie), Lenky Jorníčkové (dramaturgie) a výtvarnic Markéty Rosendorfové a Evy Svítkové stojí za veleúspěšnými pohádkami Divadla Tramtarie, které se již hrály snad po celé České republice, a které také pravidelně reprezentují Olomouc i v zahraničí. Pohádky Divadla Tramtarie, charakteristické svým dynamickým vyprávěním, důrazem na hravou scénografii i na interakci s dětským publikem již také získaly celou řadu ocenění (Cena diváků festivalu Dítě v Dlouhé, Cena za nejlepší herecký výkon, scénografii a inscenaci na Popelce Rakovník atd.)

Výrazným tématem Pirátské pohádky je kromě zajímavého prostředí také motiv dětské hry a její vztah k realitě. Obě roviny, dětsky snová a skutečná, se navzájem střídají a prolínají celým příběhem. Hlavní hrdinky si začínají hrát na hřišti na piráty, ale postupem času se jejich hra více a více podobá skutečnosti, až ani zástupce dospělého světa, malíř pokojů Jarda, který se nechá hrou strhnout, už od určitého okamžiku není schopen rozlišit, co je hra a co realita. A je to vůbec podstatné? Důležité je zastat se přítele, když je v nebezpečí, podržet ho, když prohrává, podělit se s ním o vítězství. Stejně tak v reálném životě, jako třeba ve hře na piráty.

Režie: Vladislav Kracík, dramaturgie: Lenka Jorníčková, hrají: Jan Konopčík, Barbora &Sebestíková, Dáša Rybářová, scéna a kostýmy: Markéta Rosendorfová a Eva Svítková, udba: Martin Peřina, technická spolupráce: Aleš Hejral, Roman Veškrna, Igor Dobroruka, premiéra: 27.10.2012

 

Divadlo Plyšového medvídka Prostějov: Matyáš Dlab: Ježek a sněhulák

sobota 26. Ledna 2013 ve 14 a 16 hod v Divadle Tramtarie

„Ježkovy oči! Ona už je zima!“ Velké dobrodružství jednoho zvědavého a vůbec neospalého ježka, které se klidně mohlo odehrát zrovna na vaší zahradě. Proč musí ježci na zimu spát? Proč nemůžou odletět s čápama do Afriky? Kdo si to vymyslel tohleto spaní? A kdo to sem na nás v zimě sype ten sníh? Pohádka pro malé i nejmenší i pro rampouchy dospělácký! Pohádka je vhodná pro děti od 3 let.

Přijďte se podívat, co všechno zažijí Ježek a Sněhulák, dva vypráskaní uličníci uličnický jak veverky zvědaví. Přijďte se dozvědět, jak se stalo, že málem s panem Čápem do Afriky odletěli, jak si stromy nazlobili, jak lyžovali a pana Strašáka potkali a k tomu tisíc havranů, co nanuky hledali, a máma a táta doma strach mají a dvacet bráchů a dvacet sestřiček už si určitě zuby po večeři čistí a celou pastu vymačkají a zima dávno přišla a Ježek ještě nespí!

Ježek a Sněhulák je původní autorská pohádka v režii Konráda Popela, renomovaného autora úspěšných představení pro děti (dříve kmenový režisér Loutkohry Jihočeského divadla v Českých Budějovicích či umělecký šéf Divadla Polárka v Brně).

Režie, texty písní: Konrád Popel, výprava, loutky: Alžběta Hanzlová, dramaturgie: Matyáš Dlab, hrají: Marta Bačíková nebo Miroslav Černý, Marina Ra, Konrád Popel

 

V. Kracík: O pračlovíčkovi

neděle 27. ledna 2013 v 15hod v Divadle Tramtarie

Báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál na tyranosaura a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp. Pohádka O pračlovíčkovi sklízí jeden úspěch za druhým. Má za sebou evropské turné po Belgii, Lucembursku a Německu. V roce 2011 získala cenu diváků na prestižním festivalu divadel pro děti Dítě v Dlouhé, který pořádá Divadlo v Dlouhé Praha. Účastnila se mezinárodní přehlídky Jiráskův Hronov 2011.

Režie: Vladislav Kracík, dramaturgie: Lenka Jorníčková, hrají: Dáša Rybářová, Petra Konvičková, Václav Stojan nebo Jan Konopčík, scéna a kostýmy: Markéta Rosendorfová, Eva Svítková, Pavla Baštanová, hudba: DJ Opia, premiéra: 21.3. 2010

Divadlo Tramtarie také se svými pohádkami vyjíždí hrát po celé České republice, v lednu zahraje v Ostravě, Přerově, Uničově, Třinci, Kutné Hoře, Hranicích na Moravě, v Brně nebo v Praze.

 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0395 s