Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


První auto Richarda Tesaříka? Byl to tank!

01.02.2013   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

První auto Richarda Tesaříka? Byl to tank!Zpěvák a lídr kapely Yo Yo Band Richard Tesařík má najeto tisíce kilometrů, na své začátky za volantem však vzpomíná s rozverným úsměvem: "Musím přiznat, že mi jízda v autě nikdy nedělala dobře. Možná to bylo i proto, že táta za jízdy kouřil, což jsem tehdy opravdu nesnášel. Že mi je zle, táta uvěřil, až když jsem mu pozvracel záda!"

A právě díky nevolnostem v autě se oblíbený zpěvák řízení auta vyhýbal, dostal se k němu až na vojně. Se smíchem líčí, jak ho velitel přivedl k tanku, a když se ho tehdy mladý Tesařík zeptal co to je, proč mu to ukazuje, velitel zařval: "Tohle je tank; a ten budeš od zítra řídit!"

Těžko říct, jestli vojenská zkušenost zpěvákovi pomohla k sebedůvěře za volantem, pravdou ovšem je, že s kapelou projezdil - i coby šofér celou Evropu.

A auta se stala jeho láskou. Jako rybář by se bez auta neobešel, stejně tak auto potřebuje na cestách za koncerty Yo Yo Bandu nebo představeními v Nymburku, kde s Braněm Polákem, Vlastimilem Harapesem a dalšími kolegy hraje a zpívá v muzikálu Cesta kolem světa za 80 dní.

"Nedokážu si představit, že bych najednou byl bez auta", hodnotí Richard Tesařík. "Auto je v mém životě prostě nezbytnost. A kdybych si mohl vymýšlet, klidně bych bral ještě jedno, pro radost ..."

Zpěvák se pochlubil, že miluje 30. léta, období gangsterů, elegantních gentlemanů a dam,

k nimž samozřejmě patří stejně tak elegantní, krásné vozy. Snad proto využil příležitosti a svezl se v jednom takovém, repasovaném Mercedesu. Netušil ale, že tahle jízda bude představovat hned dvě premiéry najednou: "Když mi v Car Motors MB nabídli, že můžu to nádherné auto řídit, nenapadlo mě, že půjde o automat. Ten jsem nikdy neřídil a tak trochu se i řízení automatem obával." Obavy ale byly zbytečné. Poté, co jeden z majitelů autoservisu Richardu Tesaříkovi vysvětlil, jak ovládání auta funguje, zpěvák se vydal na zkušební jízdu, aniž by během ní nastal jakýkoli problém a jízdu v historickém mercedesu si skutečně užil.

"To víte, na začátku jsem měl trochu rozpaky. Musím být fit, 30. dubna máme v Hybernii premiéru hry Medvěd, tak se mi nesmí nic stát, abych mohl chodit na zkoušky!"

 

Zdroj a foto: Kloboukfilm
 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0383 s