Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 17.4.2024, svátek má Rudolf 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Návrat prince k Popelce přes Ordinaci (v Růžové zahradě)

26.03.2013   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Návrat prince k Popelce přes Ordinaci (v Růžové zahradě) A nejen přes Ordinaci, ale i přes divadelní hru Jsme tým, tři knižní tituly, několik písní a divadelní prkna v Semaforu, v Ypsilonce a v divadle v Ústí n/L.

Tím princem je zpěvák, herec a autor Jiří &Stědroň. Kromě několika hitů tehdy tzv. „středního proudu“ se do pamětí diváků zapsal jako princ z prvního televizního zpracování Popelky – a k princi z Popelky se po mnoha letech vrátil. Samozřejmě ne jako princ, ale jako král Popelkova ve výpravném muzikálu z produkce Pixa-production „Kapka medu pro Verunku“ v pražském Divadle Hybernia. Ta cesta od Popelky k Popelce nebyla a není nikterak přímočará, jak už bylo naznačeno. Po cestě vznikly tři knížky, mnoho nových písniček a dvě divadelní hry: „Ten čtvrtek platí“ a zcela nová hudební komedie „Jsme tým“ s podtitulem Jednou jsi dole, jednou nahoře, aneb jak těžké je být umělcem. Ta první se hrála před lety v Semaforu, ta druhá, nazvaná „Jsme tým“, se v produkci Pixa-production hrála v Semaforu 19. března 2013.

„Hudební komedie Jsme tým,“ říká sám její autor Jiří &Stědroň, „je jednoduchá hra s písničkami, komorní obsazením i nároky. Ráda by pobavila, přinesla pár nových refrénů, vtáhla diváka zadním vchodem do světa kumštu, kde není vždycky všechno lesklé a přívětivé, aniž by se nad tím nepřetržitě brečelo.“

Jiří &Stědroň zároveň hru režíruje a napsal texty i hudbu k písním.

„Neopisoval jsem, ale jsa dvanáct let členem Semaforu, nemohl jsem s pokorou nepřevzít jisté postupy, které se tam praktikují a jako autor nenasát atmosféru, kterou šíří tamější lídr.“

Jako interpret má Jiří &Stědroň v Semaforu krátce po premiéře Suchého a Pavlíčkovy hry Rytíři z Blaníku a krasavice Lída, kde hraje sám sebe před pár stoletími (vicevévoda &Stědroň). Hraje tu ovšem i v dalších hrách (Hodiny jdou pozpátku, Mam´zelle Nitouche), v Ypsilonce hraje ve hře TGM, v Ústí n/L začíná zkoušet Noc na Karlštejně a v Divadle Hybernia hraje již zmiňovaného krále Popelkova v úspěšném muzikálu Kapka medu pro Verunku.

A nakonec ještě ta Ordinace. V ní už párkrát s přestávkami hrál takového režisérského cvoka, teď se opět začne objevovat se začátkem nové série – konkrétně od 405. dílu vysílaného v úterý 5.3. V natáčení kontinuálně dál pokračuje a vysílání se prakticky kryje s premiérou hry Jsme tým. Souvislost v tom hledat ovšem nelze, jen snad to, že Jiřím &Stědroňem ztvárněná postava režiséra Hesse z Ordinace je v gestu a stylu podobná postavě Kavana ze hry „Jsme tým“.

„Není divu,“ vysvětluje Jiří &Stědroň. „Oba pracují s týmž obličejem a tělem a navíc mají skoro shodný pohled na svět.“

Hra Jsme tým se dávala dohromady během zkoušení a hraní muzikálu Kapka medu pro Verunku. I tady vznikl tým, který si rozuměl, a některé z herců obsadil režisér Jiří &Stědroň do rolí „Týmu“.

Například z uvedeného muzikálu vybral současnou královnu Popelku Danielu Kroftovou a krásnou čarodějnici Markétu Zehrerovou a především krále Honzu z království Honzovsko Jiřího Zonygu.

„Jsme tým a hrajeme Jsme tým,“ říká její autor Jiří &Stědroň.

Jiří Zonyga, muž statné postavy a výjimečného hlasu, je zkušený a oblíbený muzikálový herec, má za sebou role v muzikálech Kladivo na čarodějnice, Johanka z Arku, Robin Hood. Všichni si ho pamatují jako výborného zpěváka a vítěze televizní soutěže X-Factor v roce 2008, ale producenti v něm ještě navíc objevili výrazný komediální činoherecký talent. Velmi osobitě hraje hlavní postavu neúspěšného herce Viktora, pro kterého se náhle nabytá a vytoužená sláva nestane rozhodně tím, co od ní očekával.

Připočteme-li k jeho hereckému výkonu (a nejen jeho, ale i ostatních představitelů) interpretaci několika zcela nových písní, měla by být úspěšnost nové hry „Jsme tým“ zaručena. Nejen v divadle Semafor, ale i na zájezdech, na něž se tým hry „Jsme tým“ také chystá.




Zdroj a foto: www.kloboukfilm.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1558 s