Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je čtvrtek 27.2.2020, svátek má Alexandr 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 500
Registrovaní čtenáři: 506
Publikovaných článků: 12819
Komentářů: 11058


Měření



Nejezte blbě!

16.05.2013   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Už je to opět tady! Za málo peněz ochutnáte lahůdky špičkových restaurací. Blíží se Prague Food Festival, který se bude konat 24. a 25. května.

Prague Food Festival je třídenní svátek jídla, který má v Čechách již dlouholetou tradici. VII. ročník nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění  areál Královské zahrady v jednu velkou kuchařskou školu!

Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a talkshows se zajímavými hosty. Letos budou šéfkuchaři snoubit pokrmy s vybranými nápoji.

Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“. Poprvé máte možnost zakoupit si zvýhodněné vstupenky s programem.

Takže se sejdeme v Královské zahradě!


Veškeré informace na jdete na: http://www.praguefoodfestival.cz/uvodni-strana

Malá virtuální ochutnávka:

1. Vyhrajte kulinární výlet na Mauritius!

Otestujte si své gastronomické znalosti ve speciálním kvízu „Nejezte blbě!“ od  1.4. do 15.5. 2013 na www.praguefoodfestival.cz , zakupte si vstupenky v předprodeji na webu PFF a máte možnost vyhrát 2 letenky od společnosti Air Mauritius a pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém luxusním hotelu Constance Belle Mare Plage na nádherném tropickém ostrově Mauritius. Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli 26.5. na PFF.

2. Co ochutnáte na PFF 2013?
42 dní stařený nízký roštěnec z plemene „Čestr“, jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem etc. Poprvé jsou jednotlivá menu snoubena s konkrétními nápoji! Minulý rok – cvrčci, červi. Letos další gastronomické zvláštnosti – štíři!
 
3. Udělejte si pohodlí..
Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“.
 
4. Zvýhodněné vstupy a program v Míčovně
Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy, s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Nově máte možnost si přes web PFF objednat místo na doprovodný program v Míčovně za symbolických 50 Kč! Zakoupený program v Míčovně opravňuje k neomezenému vstupu do areálu již od 12 hod. Počet vstupenek s programem je limitován.
Předprodej startuje 1.4. na www.praguefoodfestival.cz
 
Cena v předprodeji
základní vstupenka: 400 Kč
150 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)
vstupenka s programem: 450 Kč
150 Kč vstup + 10 Grandů + 50 Kč program
Cena na místě
základní vstupenka: 450 Kč
200 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)
vstupenka s programem: 525 Kč
200 Kč vstup + 10 Grandů + 3 Grandy program
Děti do 6 let vstup zdarma.
Grand je speciální festivalové platidlo. 1 Grand = 25 Kč
5. Workshopy s TOP šéfkuchaři přímo na stáncích
Roman Paulus (michelinský chef),
Radisson Blu, Alcron a La Rotonde - Fine Dining z lokálních surovin.
Jiří Štift (porotce z kulinární soutěže MasterChef), Essensia, Mandarin Oriental -Asian Street Food“, škola vaření, soutěž v přípravě jarních závitků a zažít můžete i masáž.
Ondřej Slanina (Kluci v akci), Chateau St. Havel - workshop s českými farmáři.
Jiří Voráč, La Truffe – výskyt a sběr lanýžů, tradiční i současný význam v gastronomii, praktická ukázka
Marek Fichtner, Le Grill & Garden@Kempinski - zahradní grilování, rychlokurz cukrářského umění – zdobení dortu
Jan Štěrba, Chateau Mcely, Piano Nobile – jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do 10 minut?
Steven Trumpfheller, U Emy Destinnové - vše o hovězím mase Black Angus.
Petr Havlíček, AvantGarde jak správně připravit krevety?
Tomáš Kalina, Yasmin hotel, Noodles cooking show a degustace u velkého skleněného stolu.
Jiří Král, Aureole – „Live Sushi Show“ v moderní fusion koncepci.
Jiří Janouch, Dish Fine Burger Bistro - jak připravit 5* burger?
A mnoho dalších...

6. „Nejezte blbě!“ v Míčovně Pražského hradu
Vstupenky na program k zakoupení v předprodeji na www.praguefoodfestival.cz
Pozor – limitovaný počet vstupenek.
„Institut chuti a slepá ochutnávka“ se SPAR Premium a dalšími delikatesami. Ochutnávky se zavázanýma očima pod odborným dohledem experta na senzoriku H. Vicha. Získejte certifikát nejlepšího degustátora a dárky. Talkshows se známými hosty: Z. Pohlreich, T. Václavík (Slow food Brno), B. Trojak (vína Autentisté), herečky Z. Adamovská, J. Schneiderová, J. Krausová...
(kapacita 50 osob)

„Řízené degustace“ vína, vody, piva, koňaků, rumů se špičkovými experty, například s jedenáctinásobným vítězem sommeliérských soutěží v ČR a mistrovství světa 2004 I. Dvořákem
(kapacita 30 osob)


„Návrat ke společnému stolu“ - exkluzivní kurzy vaření pro rodiny pod dohledem profesionálů a společnosti Whirlpool – R. Paulus, J. Štift, Z. Pohlreich, R. Lucque, H. Zemanová, J. Král,
R. Dolejš, V. Košnář, O. Slanina, Sofia Smith (kapacita 1 kurzu 12 osob)
 
7. Restaurace
AMBIENTE BRASILEIRO • AUREOLE • AUREOLE B13 • AVANTGARDE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • CORINTHIA, RICKSHAW • ČESTR • DISH FINE BURGER BISTRO • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • CHATEAU ST. HAVEL • LA TRUFFE • LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI • MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA • PIVOVARSKÝ DŮM • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE • U EMY DESTINNOVÉ • YASMIN, NOODLES • ZÁTIŠÍ GROUP •
 
 
8. Delikatesy
SPAR PREMIUM • KENWOOD COOKING SHOW • BIO HANKY ZEMANOVÉ • FARMA KOŠÍK •  KRÁL SÝRŮ • SEDLČANSKÝ • italské delikatesy - TERRA ET BACCO •  nejlepší marmelády na světě - NAŠE DOBROTY • prezentace města Olomouc a TVARŮŽKOVÉ CUKRÁRNY a tradičního výrobce tvarůžků A. W. Loštice • čokoláda LINDT
 
9. Nápoje
Zahraniční vína BACCHUS Vins & Champagnes  • domácí vína SPIELBERG  •  VEOLIA voda  •  káva DE´LONGHI  • zeleninové a ovocné džusy - INTERSPAR FRESH BAR  • piva a pivní speciality ze sedmi regionálních pivovarů Čech a Moravy s důrazem na tradiční výrobu - PIVOVARY LOBKOWICZ  • čajovna TEA TAO  • skvělé koktejly, rumové degustace, hudební vystoupení - bar LA CASA DE LA HAVANA VIEJA
 
10. Na co se ještě těšit?
Zóna zdraví – v koutku zdraví vám změří tlak, tuk, vodu,  k zakoupení budou značky Spar Vital, Spar Natur*Pur, Spar Free From, Spar Veggie, relaxační zóna s Ceragemem (masáže), čajové rituály
Stánek časopisu Apetit uprostřed „Piknikové louky“
Google+ Hangout (přímý přenos) přímo z areálu Prague Food Festivalu

Oslava 90. narozenin Českého rozhlasu, stánek Radiožurnálu, živé vstupy z PFF do vysílání a zajímavé rozhovory s gastronomickými odborníky a hosty festivalu
Dětský koutek s dráčkem Ingo a Dětský čin roku s Whirlpoolem


Zdroj a foto: www.praguefoodfestival.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.3187 s