Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


15 let poté: V AFI paláci se vzpomíná na Nagano

26.08.2013   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

15 let poté: V AFI paláci se vzpomíná na Nagano Od středy 21. srpna 2013 bude v AFI Paláci k vidění výstava fotografií mapující cestu českých hokejistů za zlatou medailí na olympijských hrách v Naganu v roce 1998. Fotografie Jiřího Koliše vystavené v prostorách rotundy u hlavního vchodu AFI Paláce zobrazují hokejisty nejen během turnajů v Japonsku, ale také při oprávněně bouřlivých oslavách na Staroměstském náměstí v Praze.

Výstava v AFI Paláci potrvá do konce srpna. Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 28. 8. 2013 v 15 hodin za přítomnosti hokejových reprezentantů nominovaných na turnaj Czech Hockey Games v Pardubicích.
 
Výstava se koná u příležitosti 15. výročí hokejového triumfu v Naganu. Umístění výstavy právě v AFI Paláci v Pardubicích souvisí také se zahájením olympijské sezony turnajem reprezentačních výběrů Finska, Ruska, &Svédska a České republiky. Místem konání hokejových her budou totiž letos po třech úspěšných brněnských ročnících právě Pardubice. XXII. zimní olympijské hry se uskuteční v ruském Soči v roce 2014. 
 
„Výhra v Naganu patří mezi nejvýznamnější sportovní události české historie. Pardubice jsou navíc hokejové město, takže věříme, že výstavou uděláme radost spoustě návštěvníků. Zejména mužům pak jistě zpříjemníme čekání na jejich nakupující manželky,“ říká Zuzana Kubíčková, marketingová manažerka AFI Paláce.
 
Jiří Koliš je český fotograf, který se věnuje tzv. užité sportovní fotografii. Fotí sportovní disciplíny jako je hokej, veslování, golf, zachycuje dění na letních a zimních olympiádách nebo fotí pod vodou. Bohatá je také jeho sbírka reprodukcí historických sportovních fotografií. Koliš spolupracuje při vytváření fotografických publikací a knih, spolu s přáteli založil nakladatelství PETIT.
 
Nagano 1998
Japonské město Nagano na ostrově Honšú se stalo dějištěm zimních olympijských her v roce 1998. Tenkrát se Mezinárodní olympijský výbor dohodl s IIHF (Mezinárodní hokejová federace) a NHL (Národní hokejová liga) na tom, že nejslavnější ligová soutěž bude poprvé v historii přerušena, aby na olympijském turnaji mohli startovat světoví hráči hrající v této lize. Experti očekávali, že se o zlato utkají Američané s Kanaďany, jisté šance měli i Rusové.  Vítězství českého týmu v tomto turnaji tedy překvapilo a je právem považováno za jeden z největších úspěchů české hokejové historie.
 
www.afi-palac.cz
 
AFI Palác, jediné nákupní centrum v Pardubicích a okolí, byl slavnostně otevřen v listopadu roku 2008. Nachází se v centru města Pardubic, na Masarykově náměstí.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1162 s