Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Máte rádi kávu? Nevynechejte tedy Prague Coffee Festival 2013

02.10.2013   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Máte rádi kávu? Nevynechejte tedy Prague Coffee Festival 2013Novoměstskou radnici v Praze v sobotu 5. října provoní káva. Kromě samotného ochutnání více než 100 vzorků káv se zde návštěvníci dozví vše o pěstování i přípravě kávy.

Druhý ročník Prague Coffee Festivalu představí zajímavý program nejen pro milovníky kávy a kávové profesionály. Již od prvního ročníku si festival dal za cíl spojit kávové profesionály s širokou veřejností. Letos v tomto duchu bude pokračovat. Byl rozšířen program, v plánu je více přednášek a ochutnávek kávy. Oproti loňskému ročníku bude letos probíhat od 30. září do 4. října týdenní doprovodný program v jednotlivých kavárnách po celé České republice.
 
Termín festivalu souvisí s Mezinárodním dnem kávy, který se slaví v řadě zemí na přelomu září a října. Jak říká Kateřina Slováková z Coffee Embassy: „Náš festival je oslava kávy samotné, chceme zde představit to nejlepší, co se momentálně ve světě kávy děje. Minulý ročník nám dokázal, že zájem o kvalitní kávu je obrovský.“
 
Program
V rámci hlavního programu festivalu se můžete těšit na prezentaci mnoha kaváren z celé České republiky nebo ochutnat kávy v rámci tzv. cuppingu (profesionální degustace) více než stovky vzorků káv z různých pražíren jak z ČR, tak z celého světa. V průběhu dne budou probíhat ukázky domácí i alternativní přípravy kávy, etiopský kávový obřad, latte art exhibice, promítání fotografií z kávových zahrad v Etiopii, kávových farem v Panamě a Nikaraguy.
Jedním z hostů festivalu je farmář Arnoldo Picota z Panamy, který představí svou kávovou farmu a odpoví na jakékoliv otázky týkající se pěstování kávy. V rámci programu se uskuteční řada přednášek věnující se tématu spojených s kávou: "Trade, direct trade, nebo fair trade?" či přednáška Doc. Heráka z České zemědělské univerzity v Praze o Cibetkové kávě v Indonesii.
Právě Indonésie je hlavní zemí letošního festivalu a tak kromě možnosti ochutnat různé indonéské kávy, se díky spolupráci s Indonéským velvyslanectvím v Praze podařilo připravit další bohatý program.
 
Na programu jsou i animační dílny Aeroškoly a ve spolupráci s divadlem Minor celodenní výtvarné dílny pro děti i dospělé, nebo vystoupení novocirkusového souboru La Putyka.
 
Oproti loňskému roku, kdy množství návštěvníků předčilo všechna očekávání, je letos množství vstupenek limitováno. Doporučujeme proto všem návštěvníkům, aby si vstupenky pořídili v předprodeji.
 
Více informací o konkrétním programu najdete na webu festivalu v sekci program (www.coffeefest.cz/program) a v sekci doprovodného programu (http://coffeefest.cz/doprovodny-program-prague-coffee-festivalu/?lang=CS )
 
Organizátoři
Prague Coffee Festival organizuje Coffee Embassy o.s., (www.coffeee-embassy.org) pražírna kávy mamacoffee (www.mamacoffee.cz) a pražírna kávy Original Coffee (www.originalcoffee.cz).
 
Vstupné
Předprodej lístků v kavárnách a na eshopu mamacoffee 150,- Kč, na místě 250,- Kč.
Dětské / mládežnické vstupné 75 Kč (do 15ti let) – prodej jen na místě.
Děti do 6 let zdarma.
ZTP zdarma / doprovod ZTP 75 Kč  – prodej jen na místě.

ico: wikipedia


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.6709 s