Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Panenky UNICEF získali profesní podobu

22.10.2013   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Panenky UNICEF získali profesní podobuKdo dnes nemá panenku, jako by nebyl. Tak takhle nějak to vypadalo na tradičním setkání profesního magazínu BestOf, které se tentokrát neslo v duchu adopce panenek. Většina ze zúčastněných osobností měla panenku se svojí podobiznou, kterou si mohl kdokoliv koupit. Každá adoptovaná panenka znamená očkování pro dvě děti z rozvojové země proti šesti smrtelným nemocem pod záštitou UNICEF.

Svoje podobizny měli na stánku UNICEF také manželé Menzelovi, kteří si vzájemně adoptovali panenku jeden druhého. Slavného režiséra potěšilo, že jeho panenka tiskla v ruce scénář s jeho novým filmem Donšajni.



Marcela Březinová svoji panenku poznala okamžitě. „Kvalitní sestřih, doplňky a veselý výraz, to nešlo nepoznat,“ smála se zpěvačka. Žena, která spolupracovala s pěti americkými prezidenty Eliška Coolidge Hašková, měla smůlu. Její panenku si několik minut před jejím příchodem  někdo adoptoval. Nicméně alespoň na chvíli si ji mohla vypůjčit, a tak zjistila, že panenka je pojmenována Paní Etiketa. „Jestli je takový zájem i o etiketu, tak souhlasím se sériovou výrobou těchto panenek,“ usmívala se učitelka etikety.



&Séf Svobodných Petr Mach si na panence pochvaloval elegantní zelenou košili s kabátkem. „&Skoda, že mi neušili ještě &Sebestovou,“ zavtipkoval.  Ekonom Pavel Kohout na akci ukázal, že není žádný nudný patron. Představil výstavu  svých uměleckých fotografií s názvem Konstrukce. Na stánku UNICEF objevil svoji panenku nikoliv v elegantním obleku, ale v tričku s lebkou. „Mám doma stejné tričko, je mé oblíbené. Fotil mě v něm před časem Robert Vano,“  vysvětlil s úsměvem dresscode své panenky.




Operní diva Pavlína Senič měla tak nákladnou a velkou róbu, že na výstavce zastínila panenky, které ležely vedle ní. „Moje panenka prý nejenže zabrala půl stolu, ale údajně ležela na panence s podobiznou Petra Vágnera,“ vysvětlovala pobaveně Senić. Herec a moderátor Petr Vágner, který akcí provázel, také se smíchem dodal: „Ano, i přesto, že jsem měl sytě oranžovou záchranářskou vestu, tak mě Pavlínka naprosto zastínila.“ 



Problémy jiného druhu měl se svým panáčkem taneční mistr Vlastimil Harapes. „Na akci mě doprovázela kamarádka Marie Párová, tak jsem měl trochu strach, aby mi ho nerozpárala,“ vtipkoval. Jen filmoví nadšenci vědí, že tato pětašedesátiletá dáma bývala múzou slavného režiséra Federica Felliniho a zahrála si ve spoustě jeho legendárních filmů. Humor neztratil ani zpěvák Janek Ledecký, který na setkání vystoupil a představil písničky z právě chystaného muzikálu Iago. Trošku se podivil, že jeho panenka má na hlavě vlasy z fialového mohéru, ale vzal to sportovně. „Nejsem žádný suchar, můžu se přece trochu odvázat,“ zafilozofoval.



Manželé Přeučilovi měli svoji panenku na stánku UNICEF také, ale než se nadáli, byla panenka Popelka adoptována zdravotní sestrou Věrou Suchou. Z panenky Jana Přeučila se tak stal slaměný vdovec. 

Podobiznu ve formě panenky našel také ředitel společnosti FUJIFILM Miloslav Křížek, prof. Eva Syková z Ústavu experimentální medicíny, Eva Vašková, zastupující projekt ŽENY s.r.o., nebo vydavatel magazínu Leaders Benke Aikell.
Adopční poplatek 600,- Kč pokrývá náklady na očkování pro dvě děti proti šesti smrtelným nemocem, které my známe už jen z očkovacích průkazů,“ konstatovala výkonná ředitelka pro UNICEF, Pavla Gomba, která na setkání adoptovala stejnojmennou panenku.

A proč se pořadatelka a šéfredaktorka profesního magazínu Best of pustila právě do takovéto aktivity? „Panenkami chci upozornit na to, že pomáhat není jen otázkou peněz. Ušít panenku může doma každý. Dále mě neustále inspiruje profesní pestrost magazínu, který bez opravdového zájmu o druhé nelze dělat. Toto jsem se snažila projevit v rámci možností ve své tvorbě a jsem ráda za shovívavost ,ušitých´ hostů. Přece jen není snadné, někoho takto vypodobnit. Ale nakonec se v panenkách každý našel a nedokonalost panenek měla své kouzlo.“



Marcela Březinová



Do podpory UNICEF se zapojila též ředitelka společnosti Goldwell pro ČR, paní Dana Smolková.
 
Text: Dita Brančíková
Více zde: www.ibestof.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0252 s