Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Udělejme Superstar pro naše „profi“ zpěváky

03.08.2004   Radek Dolanský   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Udělejme Superstar pro naše „profi“ zpěvákyAni ne tak živý koncert, ale zpěv bez kapely či pouze s doprovodem klavíru a ve všech možných hudebních stylech. To by byla rozhodně smrtelná rána pro zástupy hvězd a hvězdiček našeho showbyznysu. Ale my si nasazujeme růžové brýle a utrácíme tisíce korun za to, že uvidíme někoho poskakovat po pódiu na svůj vlastní playback.

Říkám si, že není možné, aby byl celý národ tak připitomělý jako ty fanynky – nanynky, které šílely za Lunetiky, i když už věděly, že neexistují a neexistovali. Podruhé nám připomněla, za co utrácí peníze skupina Kryštof. V rozvinutém světě, kde se lidé nenechají oblbovat, jsou umělci nuceni předvést, proč jsou umělci a za co berou peníze. Proto, i když se jedná třeba „jen“ o předávání hudebních cen, nenapadlo by nikoho z nich, aby to jen tak odhopsal, ale odezpívají alespoň na halfplayback. Je to jejich práce a oni vědí, že kdyby své fanoušky podvedli, přišli by o ně a tím také o své živobytí. Ale u nás jsme na podvody zvyklí, že ano!?
Tak jsem se zasnil při představě, jak obrovské zemětřesení by nastalo na naší hudební scéně, kdybychom uspořádali Profi Superstar. Myslím, že zájem o účast by byl zcela opačný než u amatérů. Bylo by velmi zajímavé poslouchat výmluvy „umělců“ proč se nemohou zúčastnit. Krásné by bylo, kdyby se museli zúčastnit povinně. Je zcela zřejmé, že dobrovolně by přišla jen hrstka těch, kteří to opravdu dovedou.
Je třeba zajímavé, když tak bezhlavě kopírujeme všechno po západu, proč nikdo nepřišel s, ve světě tak oblíbenými, koncerty "unplugged". I proto jsem přesvědčen, že sledovanost takového pořadu by se přinejmenším rovnala „klasické“ Superstar. A to hned od prvního kola. Každý by byl přece zvědavý, kdo opravdu umí zpívat.
Mimo vládu, parlament, senát a státní podniky jsou asi jen v showbyznysu uměle drženi i ti, kteří již dávno neodvádějí kvalitní práci. A to by se mělo změnit. A proč to neudělat v přímém přenosu a za pomoci těch, kteří je živí, tedy fanoušků. A pěkně jako amatéři. Bez hudebního doprovodu, pak s klavírem, pak….Když to museli protrpět amatéři, tak to pro profíky musí být brnkačka. A samozřejmě by museli zpívat různé žánry, ne písně, které recitují deset dvacet let ze spaní.
Akorát porota by musela být ze zahraničí. V našem úplatném systému…


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Martina Bittnerová - 3.8.2004 - 20:13

Myslím, že autor plně vystihl podstatu problému... Na adepty superstar byla ta nejpřísnější měřítka a na durhou stranu naše tzv. hvězdičky,co se úspěšně zpěvem živí, by mnohdy vypadly už v prvních kolech...


Od: Leo - 3.8.2004 - 20:34

Já bych se klidně
pod to podepsal.


Od: desodores - 4.8.2004 - 11:39

svatá pravda autore ......lidé jsou tupé hovádka a sledují jak na ně otvírá pusu zpěvák a ani jim nepřijde že že to co slyší je jako jejich nahrávka doma ... za to bych teda prachy nedal ....k dobru dám historku kdy na festivalu v Mikulově vystupoval Dalibor Janda ....lidé chtěli písničku hurikán ...a skandovali a skandovali ....co se dalo dělat hurikán nebyl na pásku proto Dalibor nechrčel "říkal si hurikán" .... měli si ho asi obědnat :-))))


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.044 s