Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Provoňte si Vánoční svátky čokoládovou chutí s nádechem koření

01.12.2013   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Provoňte si Vánoční svátky čokoládovou chutí s nádechem kořeníJak jediné sladké sousto dokáže změnit člověka“, je věta, která zaznívá v jedinečném a uhrančivém filmu Čokoláda. Jeho hlavní představitelka má dar odhadnout tajné lidské vášně a pomalu tak mění zprvu urputné a zapřisáhlé nesnášenlivce v milé bytosti, které se učí nestydět se za své nedostatky. Čokoláda má moc měnit lidské povahy, umí léčit bolavou duši a zpříjemňuje všem svým obdivovatelům každodenní život. A právě takové účinky oceníme zejména o Vánočních svátcích.

Čokoláda je vášeň a slast. Když jednou začnete, nejde s tím přestat. Znáte to sami, sednete si k rozbalené tabulce a za chvilku je pryč ani nevíte jak. Ruka sama nedá pokoj, dokud z ní nezbude jen prázdný obal. Všichni víme, že zejména k Vánocům neodmyslitelně patří mlsání dobrot. Každý rok přemýšlíme, co zase o kousek lepšího a jedinečnějšího dopřejeme o svátcích sobě a svým blízkým.

Dobrým výběrem může být třeba lahodná hořká čokoláda se skořicí, badyánem a kardamomem, navodí Vám kromě slastného pocitu ze sladkého ještě příjemnou Vánoční náladu, prodchnutou vůní koření svařeného vína a vánočních perníčků.
A právě speciálně připravené čokolády hodící se k Vánoční náladě nám doporučil Martin Richter, hlavní degustátor z firmy Čokoláda.cz: „Čokolády s výrazným kořením jsou často inspirovány tureckým kořenářským trhem. K čokoládě je přidávána zejména skořice, zázvor, koriandr, anýz, kardamom a další výrazné vůně. Propojují se tím jemná chuť čokolády s výraznými chutěmi z celého světa. K vánočním svátkům bych za sebe doporučil například čokoládu Rococo se skořicí nebo s arabským kořením, čokoládu Zaabar s badyánem (anýzem) nebo čokoládu Bovetti se skořicí.
 

Zdroj: http://www.cokolada.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0282 s